MotorBike.gr

HUSQVARNA: Ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Νο1!

26/06/2019

Υπάρχει ήσυχο μοτοκρός; Ναι, υπάρχει

Αρχίσανε τα όργανα! Πάει ο παλιός ο κόσμος, η νέα εποχή έρχεται, όχι καλπάζοντας με θόρυβο, αλλά ήσυχα, πολύ ήσυχα… ηλεκτρικά. Τα παιδιά μας θα μαθαίνουν να κάνουν προπόνηση και βόλτες πάνω σε ήρεμα, αθόρυβα εντούρο και μοτοκρός… και όχι μόνο.

Οι αδαείς νόμιζαν ότι ηλεκτρικά θα είναι μόνο τα σκουτεράκια του μέλλοντος. Η τεχνολογία και οι νομοθέτες (κυρίως οι δεύτεροι) που ενδιαφέρονται για την υγεία μας και τον καθαρό αέρα αυτού του πλανήτη, έχουν διαφορετική άποψη: ηλεκτρικά και τα μυαλά στις πρίζες!

Και τα χτυπήματα θα έρχονται απανωτά, οι κινήσεις θα είναι γρήγορες και κυκλωτικές, το σοκ θα είναι μεγάλο, τη μια μέρα θα είμαστε “έτσι” και την άλλη μέρα “αλλιώς”.

Ποιος θα το πίστευε ότι η Husqvarna θα γινόταν μια από τις πρώτες εταιρίες που θα παρουσίαζε ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, έστω και μικρού κυβισμ… φτου, με μικρό ηλεκτρικό κινητήρα;

Το μικρό μοτοκροσάκι λέγεται Husqvarna EE 5 και χαρακτηρίζεται σαν ένα mini-mx που φοράει τεχνολογία αιχμής. Με περηφάνια το παρουσίασε η Husqvarna,  η οποία ανήκει ως γνωστόν στην αυστριακή ΚΤΜ, και το λανσάρει σαν την «πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Husqvarna». Οι ψαγμένοι θα ξέρουν βέβαια ότι με το σήμα της Husqvarna φτιάχνονταν στο παρελθόν και φτιάχνονται και σήμερα ηλεκτρικές… οικιακές συσκευές, λευκές μάλιστα και πιο συγκεκριμένα πλυντήρια. Όχι από την ΚΤΜ, αλλά από άλλο όμιλο εταιριών, μην ανησυχείτε…

Το συμπαθητικό (είναι, το μπαγάσικο) μοτοσυκλετάκι της Husqvarna ξεκινάει ένα πρωτοποριακό ταξίδι στον χώρο του μοτοκρός για την εταιρία, προσφέροντας απόδοση πέντε κιλοβάτ, και επιδόσεις εφάμιλλες αυτών ενός 50αριού.

Το Husqvarna EE 5 με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης συνδυάζει υψηλή ποιότητα, με το σύνολο να έχει σχεδιαστεί ειδικά έτσι ώστε να προσφέρει εργονομία και ευκολία χρήσης.


Έτσι, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Husqvarna, το EE 5, προσφέρει στους πιτσιρικάδες έναν φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο για να παίξουν, να μάθουν, να διασκεδάσουν, αλλά και να αγωνιστούν αν θελήσουν.

Με χαμηλό ύψος (συνολικό και σέλας) που προσαρμόζεται ανάλογα με τη διάπλαση του μικρού αναβάτη (ρυθμιζόμενη σέλα), μπορεί να παρέχει δύο ώρες διασκεδαστικής, απολαυστικής οδήγησης σε αρχάριους και 25 λεπτά για πιο “σοβαρούς” αναβάτες, ενώ ο παρεχόμενος φορτιστής θα χρειαστεί μόλις 70 λεπτά μέχρι να φορτιστεί πλήρως η μπαταρία ιόντων λιθίου.

Κι όλα αυτά χωρίς “ουίν-ουίν” και γκάζια και φασαρία και καπνούς και βενζίνες και τέτοια τετριμμένα, αλλά μέσα σε απόλυτη ησυχία… και «καθαριότητα».

Το Husqvarna EE 5 είναι εφοδιασμένο με πιρούνι WP XACT (καλάμια 35 mm) που προσφέρει 205 χιλιοστά διαδρομής και συνδυάζεται με πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ WP πίσω. Το πλαίσιο είναι απο χρωμιομολυβδαινιούχο χάλυβα υψηλής αντοχής.

Το νέο Husqvarna EE 5 θα αρχίσει να διατίθεται παγκοσμίως στις αγορές σύντομα, από τον Ιούλιο του 2019. Για την τιμή του, θα πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!