MotorBike.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤ. JUNIOR MOTOCROSS: Το 2020 στην Μεγαλόπολη !

04/06/2019

Μια σημαντική διοργάνωση

Το αθλητικό σωματείο “ΑΡΗΣ”, μαζί με την ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης, έχουν την χαρά να ανακοινώσουν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Junior Motocross (ΜΧ) του 2020 στην πλέον καταξιωμένη πίστα μοτοκρός στην Ελλάδα, αυτή της Μεγαλόπολης!

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross διοργανώνεται σε έναν μόνο αγώνα κάθε χρόνο, σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών (μέσα Ιουλίου – τέλη Αυγούστου) για να διευκολύνεται η προσέλευση νεαρών αθλητών από όλο τον κόσμο!

Σε ένα αγώνα ο οποίος αποκτά έτσι ιδιαίτερη αίγλη αφού, εκτός του διαγωνισμού των νεαρών αθλητών, σε ατομικό επίπεδο, αγωνίζονται και οι χώρες των αθλητών μέσω των οργανωμένων νεανικών Εθνικών Ομάδων τους (Junior Motocross of Nations)!

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior ΜΧ είναι μια σύγχρονη νεανική Μοτο-Ολυμπιάδα η οποία προσελκύει ολοένα και περισσότερους αθλητές και χώρες.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross μετέχουν αθλητές ηλικίας 10-17 ετών, σε 3 ηλικιακές κατηγορίες (10-12, 12-14, 13-17 ετών) και την αναπτυξιακή πορεία του θεσμού αποδεικνύει το γεγονός ότι τα 2 προηγούμενα έτη, συμμετείχαν περισσότεροι από 100 αθλητές από 20 και παραπάνω χώρες κάθε φορά, αριθμός που προβλέπεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

Σημαντικός αρωγός και συμπαραστάτης της προσπάθειάς η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης, ο οποίος έκανε ότι ήταν δυνατόν ώστε να υπάρχει άνεση χρόνου, ώστε να δοθεί προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και να επιτευχθεί ο στόχος: η ανάπτυξη του μοτοαθλητισμού στην Ελλάδα και παράλληλα η προβολή της χώρας μας.

Ο ΑΡΗΣ ΑΣ και η ΑΛΜΑ μας προσκαλούν και μας περιμένουν στη σημαντική αυτή διοργάνωση που θα γίνει στη Μεγαλόπολη το 2020.

Μείνετε συντονισμένοι…

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!