MotorBike.gr

ΑΝΑΒΑΤΕΣ MOTOGP: Rossi, Marquez, Lorenzo διαφημίζουν παπιά

05/01/2017

Οι φίλοι της πάπιας στα MotoGP

Όταν οι κορυφαίοι αναβάτες ταχύτητας στον κόσμο πηγαίνουν στην Ασία για να διαφημίσουν ταπεινά παπάκια…

Λόγω του ότι τα παπιά δεν συναντούνται πολύ συχνά στην Ευρώπη, για την ακρίβεια πολύ σπάνια, οι αναβάτες των MotoGP μικρή σχέση έχουν μαζί τους. Ειδικά στους περισσότερους αγώνες μέσα στα paddock και γύρω από την πίστα χρησιμοποιούν περισσότερο σκούτερ.

Έτσι κάνει αναγνωριστικούς γύρους στην πίστα ο Valentino Rossi (πάνω σε Yamaha 110)

Έτσι κάνει αναγνωριστικούς γύρους στην πίστα ο Valentino Rossi… (πάνω σε Yamaha Crypton 110)

Εκτός βεβαίως από τους ασιατικούς γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας όπου τα παπιά βρίθουν.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι Rossi, Pedrosa, Stoner, Lorenzo, Marquez και άλλοι έχουν φωτογραφηθεί πάνω σε παπιά. Ειδικά οι τρεις κορυφαίοι Rossi, Lorenzo και Marquez καλούνται συχνά, ιδιαίτερα στην Ινδονησία, να κάνουν παρουσιάσεις νέων μοντέλων και να γυρίσουν διαφημιστικά βίντεο.

O Jorge Lorenzo και το Yamaha Jupiter Z1

O Jorge Lorenzo και το Yamaha Jupiter Z1

lorenzo_jupiter_z1lorenzo_jupiter

Η Yamaha Indonesia για παράδειγμα έχει καλέσει επανειλλημένα τον Valentino Rossi για την παρουσίαση του Yamaha Jupiter 135, αλλά και του εξελιγμένου Jupiter 150 ΜΧ King (ή Εxciter 150), όπως και τον Jorge Lorenzo για το μοντέλο Yamaha Jupiter Z.

Ινδονησία έτσι; Kαι μαντέψτε ποιο κράτος στον κόσμο είναι πιο παθιασμένο με τα MotoGP; Η Ιταλία και η Ισπανία μπορεί να παράγουν τους περισσότερους παγκόσμιους πρωταθλητές, αλλά η Ινδονησία είναι η μεγαλύτερη και πιο τρελαμένη χώρα στον κόσμο με το συγκεκριμένο άθλημα.

rossi_yamaha_jupiter_135_3

O Rossi με το Yamaha Crypton 135

rossi_yamaha_jupiter_135_2rossi_yamaha_jupiter_135_1

Η Ινδονησία είναι επίσης η τρίτη μεγαλύτερη αγορά δίτροχων στον κόσμο (πίσω από την Κίνα και την Ινδία) με την πλειοψηφία τους το 90% να είναι παπιά (“bebek” τα λένε εκεί, που σημαίνει… “παπί”, καλό;) και σκουτεράκια.

Και παρότι η Ινδονησία δεν είναι μοτοσυκλετιστική χώρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα.

new-honda-blade

Stoner και Pedrosa για το Honda Blade 110R

rossi_yamaha_jupiter_135_

Για αυτό το λόγο η αγωνιστική ομάδα της Yamaha στα MotoGP γράφει με φαρδιά-πλατιά γράμματα σε αναβάτες και μοτοσυκλέτες τις λέξεις Semakin Di Depan”, το οποίο στη γλώσσα Bahasa (Ινδονησιακά) σημαίνει “Ένα Βήμα Μπροστά”. Πρόκειται για το σλόγκαν της Yamaha Ινδονησίας το οποίο φορούν από το 2010 στις δερμάτινες στολές τους οι εργοστασιακοί αναβάτες της εταιρίας!

Και επειδή η Yamaha “σφάζεται” στην ινδονησιακή αγορά με την Honda και η δεύτερη δεν μένει πίσω από πλευράς προώθησης και διαφήμισης φέρνοντας στην Ινδονησία το βαρύ της πυροβολικό.

marc-marquez-honda-blade-125-fi

Μarc Μarquez για το Ηonda Βlade 125fi

marc-marquez-honda-blade-125-fi-01

Ο Marc Marquez πολυ-πρωταθλητής και νικητής του τίτλου των MotoGP και για το 2016 έχει πρωταγωνιστήσει σε διαφημιστικό βίντεο μέσα στην πίστα μάλιστα, στην παρουσίαση του Honda Blade 125fi που είχε κυκλοφορήσει και στα χρώματα της αγωνιστικής ομάδας Honda-Repsol.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πέντε βιντεάκια με τους Rossi, Lorenzo, Marquez να διαφημίζουν τα παπιά των εταιριών τους

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!