MotorBike.gr

Μιχάλης Σταγκωνάκης: Η τελευταία βόλτα

11/08/2022

Έφυγε ο μοναδικός Μιχάλης Σταγκωνάκης

Ο μοτοσυκλετιστικός κόσμος της Ελλάδας πενθεί ένα από τα σημαντικότερά της τέκνα. Ο Μιχάλης Σταγκωνάκης δεν είναι πια μαζί μας.

Μια σημαντική φυσιογνωμία στο χώρο της κλασικής μοτοσυκλέτας και όχι μόνο. Ο Μιχάλης, βαθύς γνώστης των βρετανικών κλασικών μοτοσυκλετών και επί σειρά ετών ενεργός στα τεκταινόμενα του χώρου, πάλεψε αλλά νικήθηκε απ’ τον καρκίνο μετά από πολύμηνη, θαρραλέα μάχη, όπως αναφέρουν οι φίλοι του στη Λέσχη Κλασικής Μοτοσυκλέτας.

Ο Μιχάλης – κάτι που δεν ξέρουν πολλοί – υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του περιοδικού ΜΟΤΟ, το 1985, πάντα ενεργός στις αναπαλαιώσεις/επισκευές κλασικών μοτοσυκλετών, ενώ αργότερα πέρασε στην αντιπροσώπευση των Triumph στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Μιχάλης Σταγκωνάκης (φωτογραφία: Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσυκλέτας)

Ήταν πρωτεργάτης στη δημιουργία της Ελληνικής Λέσχης Φίλων Κλασικής Μοτοσυκλέτας, της σημαντικότερης και μεγαλύτερης λέσχης του χώρου.

Ήταν επίσης εμπνευστής/δημιουργός του “αγώνα” Classic Trophy, της παλαιότερης και πιο εμβληματικής εκδήλωσης για κλασικές μοτοσυκλέτες που συνεχίζει να διοργανώνεται εδώ και τρεις δεκαετίες.

Ένας “τεράστιος”, πραγματικός μοτοσυκλετιστής με όλη την έννοια του όρου, τον οποίο είχα την τύχη να γνωρίσω στα πρώτα βήματα του περιοδικού ΜΟΤΟ, σαν νέος δημοσιογράφος τότε, αλλά και μεταγενέστερα, σε πλήθος περιπτώσεων. Ευγενής, “βρετανικά” ψύχραιμος και ακριβής, μια πηγή γνώσης και έμπνευσης για όλους μας.

Αφήνει πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά και ένα κενό στο χώρο μας.

Σερ Μάικ, καλό ταξίδι, το τελευταίο σου μεγάλο ταξίδι. Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Godspeed”, όπως θα έλεγαν και οι πολλοί Εγγλέζοι φίλοι σου!

Β. Α.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!