MotorBike.gr

Π. Π. SUPERBIKE 2018, Αγώνας Νο2, ΤΑΪΛΑΝΔΗ: Oι δυο Βρετανοί

27/03/2018

Τέσσερις αγώνες, τρεις νικητές μέχρι στιγμής

Μια νίκη για τον Βορειο-Ιρλανδό και μια για τον Άγγλο. Ο ένας με την Kawasaki και ο άλλος για τη Ducati, αμφότεροι Βρετανοί. Ο δεύτερος γύρος της χρονιάς στην Ταϋλάνδη έμελλε να αναδείξει δυο διαφορετικούς νικητές μετά από μονομαχίες. Rea και Davies μοιράστηκαν τις πρώτες θέσεις ανά αγώνα.

Rea-Kawasaki (1), Camier-Honda (2)

Επιστροφή στις νίκες για τον, επι τρεις συνεχόμενες χρονιές, Παγκόσμιο Πρωταθλητή Jonathan Rea με την ομάδα της Kawasaki, στον πρώτο αγώνα της Ταϊλάνδης στην πίστα Chang International, που έτσι σημείωση την πρώτη νίκη του μέσα στο 2018.

Ξεκινώντας από την pole position, ο Rea μονομάχησε για λίγο, για δυο μόλις γύρους με τον ψηλόσωμο team mate του, επίσης Βρετανό Tom Sykes (Kawasaki), για να περάσει μετά από σύντομη μάχη πρώτος.

Bρίσκοντας σύντομα ρυθμό ο Rea κατάφερε να διατηρηθεί σε αυτή τη θέση, αντιστεκόμενος στις επιθέσεις της ομάδας αναβατών που τον ακολουθούσε.

Εκκίνηση πρώτου αγώνα

Jonathan Rea Kawasaki ZX-10RR. Νίκη στον πρώτο αγώνα

Ο Sykes έχασε ακόμα μια θέση από τον – επίσης Βρετανό – Leon Camier (εργοστασιακός αναβάτης της Honda πλέον) που για πρώτη φορά φέτος έδειξε τις ικανότητές του, αλλά και ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον.

Ο Camier έμεινε κοντά στον Rea επιδεικνύοντας τον γνωστό καλό του εαυτό, με τον Fores (Ducati) κοντά του, αφού πρώτα κατάφερε να περάσει τον Sykes, που έδειχνε να μην είναι στη γνωστή καλή του φόρμα.

Το βάθρο του πρώτου αγώνα: Rea νικητής στο κέντρο, Davies δεύτερος (δεξιά) και Fores τρίτος (αριστερά)

Έτσι και ο Chaz Davies (Ducati ) πέρασε τον Sykes στον 8ο γύρο, με τον Melandri να αντιμετωπίζει προβλήματα με τα ελαστικά του και να τον προσπερνούν ο Ολλανδός Michael Van der Mark (Yamaha), αλλά και ο δεύτερος αναβάτης της Yamaha, ο Βρετανός Alex Lowes.

Στο μεταξύ στη μάχη για τις τρεις πρώτες θέσεις και τον Rea να αντιστέκεται στην επίθεση του Camier, ο τελευταίος υποκύπτει στην πίεση του ελπιδοφόρου φέτος Ισπανού Fores (Barni-Ducati) που τον πέρασε στον 12ο γύρο.

Ο Camier όμως είχε να αντιμετωπίσει και τον Davies, ο οποίος τον πέρασε ένα γύρο πριν την καρώ σημαία.

Το τέλος του αγώνα βρίσκει τον Rea πρώτο, με δεύτερο τον Fores και τον Davies τρίτο. Mε αυτό τον τρόπο ο Rea σημειώνει την έκτη νίκη του στους επτά αγώνες που έχουν γίνει στην ταϊλανδέζικη πίστα.

Τέταρτος ήταν ο Camier με τους Alex Lowes και Sykes πίσω του. Ο Van der Mark ήταν 7ος και ο Melandri 8ος, δυσαρεστημένος από τη μοτοσυκλέτα του.

Chaz Davies, Ducati Panigale R, νίκη τη δεύτερη μέρα

Την επόμενη μέρα Κυριακή ο δεύτερος αγώνας της Ταϊλάνδης, έμελλε να φέρει διαφορετικό νικητή, τον τρίτο στη σειρά για το 2018.

Ενώ στον πρώτο αγώνα της Αυστραλίας είχαμε δυο νίκες από τον Μarco Melandri, στον πρώτο αγώνα της Ταϊλάνδης τον Jonathan Rea, ο δεύτερος αγώνας έφερε στην πρώτη θέση του βάθρου τον Chaz Davies με την Ducati του.

Ο Βρετανός αναβάτης εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα  της μοτοσυκλέτας του Jonathan Rea κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη φέτος και να σπάσει την κυριαρχία της Kawasaki στην πίστα που ονομάζεται Buriram Castle. Ξεκίνησε από την τρίτη σειρά εκκίνησης, αλλά σύντομα μέσα σε δυο γύρους βρέθηκε 4ος και τρεις γύρους μετά πέρασε πρώτος.

Σε αυτή τη θέση παρέμεινε μέχρι τον τερματισμό. Η έκπληξη στο δεύτερο αγώνα της Ταϊλάνδης ήταν ότι το βάθρο συμπλήρωσαν όχι μία, αλλά δυο Yamaha των εργοστασιακών αναβατών Van der Mark και Alex Lowes. Δυο Yamaha στο βάθρο είχαν να ανέβουν από 2016 στο Π.Π. Superbike.

Προβλήματα στα φρένα για τον Rea και 4η θέση στο δεύτερο αγώνα

Το ενδιαφέρον ήταν ότι Van der Mark και Lowes είχαν μάχες ανάμεσά τους, προσφέροντας θέαμα στο κοινό και φυσικά καρδιοχτύπια στους ανθρώπους της ομάδας της Yamaha.

Τέταρτος ήταν ο Jonathan Rea, που ξεκίνησε τον αγώνα από τις πίσω θέσεις βάσει των κανονισμών των Superbike. Ο περσυνός πρωταθλητής αντιμετώπισε προβλήματα με τα μπροστινά του φρένα (όπως και ο ομόσταυλος Sykes, ο οποίος ), με αποτέλεσμα να χάνει στις μονομαχίες με τους αντιπάλους του.

Xavi Fores, Ducati Panigale R, ελπίδα για το μέλλον

Προβλήματα όμως αντιμετώπιζε και ο Marco Melandri με τη μοτοσυκλέτα του, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει τον Xavi Fores που τερμάτισε πέμπτος πίσω από τον Rea. Ο Melandri υποχώρησε τελικά στην 7η θέση, αφήνοντας την 6η θέση στον Camier της Honda.

Το βάθρο του δεύτερου αγώνα. Davies στη μέση με τους δυο αναβάτες της Yamaha δίπλα του

Στη βαθμολογία μετά τον δεύτερο γύρο της Ταϊλάνδης προηγείται ο Jonathan Rea με 69 βαθμούς, με δεύτερο τον Marco Melandri με 67 και τρίτο τον Xavi Fores με 60 βαθμούς (πατήστε εδώ για να δείτε τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία)

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike του 2018 συνεχίζεται σε δυο περίπου βδομάδες, στις 13-15 Απριλίου, στην πίστα της Aragon της Ισπανίας, που θα είναι και ο πρώτος ευρωπαϊκός γύρος.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!