SuperPapi

ΤΑΞΙΔΙ: 170.000 χιλιόμετρα στον κόσμο με παπί

11/07/2017

Τύφλα να έχουν τα Adventure Bikes!

Όταν διαβάζουμε για ανθρώπους που ταξιδεύουν με μοτοσυκλέτες σε όλο τον κόσμο, αυτό που έρχεται στο μυαλό μας σαν εικόνα είναι μεγάλες βαρυφορτωμένες ψευδοεντούρο adventure, πλήρεις συστημάτων και εξοπλισμού. Δεν είναι πάντα έτσι γιατί υπάρχει και η εναλλακτική… του παπιού.

Τι λέγατε αν σας πούμε ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο πάνω σε ένα παπί Honda C90 τριάντα ετών και μάλιστα από επιλογή του;

Ακούγεται τρελό, έτσι; Το ίδιο είπαν και οι φίλοι του Ed March όταν τους είπε ότι εμπνευσμένος από τους τρεις παρουσιαστές του Top Gear που ταξίδεψαν στο Βιετνάμ πάνω σε δίτροχα, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το C90 του, για να φτάσει μέχρι εκεί και να γυρίσει πίσω.

Σε πείσμα των αποτρεπτικών τους σχολίων ο Ed March αποφάσισε να τους αποδείξει ότι έκαναν λάθος.

Για αρχή ο τυπάκος έστειλε το μηχανάκι του στη Μαλαισία και επέστρεψε στην Αγγλία καβάλα μετά από 23.000 χιλιόμετρα, ενώ στην επόμενη του περιπέτεια, ανέβασε τον πήχη και αφού πέρασε τον Αρκτικό Κύκλο το χειμώνα, έφτασε μέχρι το Βόρειο Ακρωτήρι στη Νορβηγία τον Φεβρουάριο, διανύοντας 6.000 περίπου χιλιόμετρα.


Το τρίτο ταξίδι του Ed March περιελάμβανε και τη δημιουργία μιας εταιρείας εκδρομων με μοτοσυκλέτες από τη Μογγολία στην Αγγλία. Το ταξίδι κράτησε δύο μήνες και διανύθηκαν πάνω από 10.000 χιλιόμετρα.

Το 2014 ο Ed και η φίλη του ξεκίνησαν ταξίδι τους 40.000 χιλιομέτρων από την Αλάσκα στην Αργεντινή, αλλά τελικά αποφάσισαν να προσθέσουν επιπλέον 28.000 χιλιόμετρα κάνοντας βόλτες στον Καναδά τον χειμώνα.

Η πιο χαμηλή θερμοκρασία που συνάντησαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ήταν -26 ° C, μένοντας πάντα μέσα σε σκηνή! Κι όλα αυτά πάνω στο μικρό C90.

Ο Ed March λέει ότι έχει οδηγήσει παραπάνω από 170.000 χιλιόμετρα και 36 χώρες πάνω στο 36 ετών παπί του που αρχικά αγόρασε για μόλις 150 ευρώ και ισχυρίζεται ότι “Παρότι το μηχανάκι μου ίσως βγάζει πιο συχνά ζημιές, το ότι μπορώ να το επισκευάσω παντού είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα”.

Υπάρχει ολόκληρο κανάλι με 40 βίντεο στο You Tube με τις περιπέτειες του Ed March www.youtube.com

Φωτογραφίες: Ed March

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!