MotorBike.gr

MOTOGP 2020: Αρχίζει η μεγάλη των αγώνων γιορτή

17/07/2020

Οι αγώνες σαν φάρμακο ενάντια στην πανδημία

Τα MotoGP προετοιμάζονται για την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 2020, καθώς μεθαύριο Κυριακή 19 Ioυλίου ξεκινά επιτέλους η σεζόν, μετά από μια μεγάλη διακοπή που προκλήθηκε λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ξεκινά την 19η σεζόν από τότε που αντικατέστησε τα δίχρονα 500cc σαν κορυφαία κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μοτοσυκλετών, το οποίο ετοιμάζεται να διανύσει την 72η σεζόν του!

Από την έναρξή του, το 1949,  υπήρξε η κορυφαία διοργάνωση αγώνων μοτοσυκλέτας, όπου οι καλύτερες μάρκες κατασκεύαζαν πρωτότυπες μοτοσυκλέτες με τις καλύτερες τεχνολογίες τους, τις οποίες οδηγούσαν οι καλύτεροι αναβάτες στον κόσμο.

Για άλλη μια χρονιά, υπερασπιστής του τίτλου είναι ο Marc Márquez, ο οποίος το 2020 θα επιδιώξει τον έβδομο τίτλο του στα MotoGP και τον ένατο συνολικά.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ MOTOGP 2020
Αυτό το Σαββατοκύριακο, από τις 17 έως τις 19 Ιουλίου, ξεκινάει ουσιαστικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP στην πίστα του Jerez – Ángel Nieto Circuit, μιας και λόγω κορονοϊού δεν κατάφεραν οι αναβάτες του να συμμετάσχουν στο πρώτο GP της χρονιάς που έγινε στο Κατάρ – όπου διεξήχθησαν μόνο οι αγώνες Moto2 και Moto3.

19 Ιουλίου – Ισπανικό GP – Circuit de Jerez
26 Ιουλίου – GP Ανδαλουσίας – Circuit de Jerez
9 Αυγούστου – GP της Τσεχίας – Automodrom Brno
16 Αυγούστου – Αυστριακό GP – Spielberg
23 Αυγούστου – Στυρία GP – Spielberg
13 Σεπτεμβρίου – GP του Σαν Μαρίνο – Misano
20 Σεπτεμβρίου – GP της Εμίλια Ρομάνια – Misano
27 Σεπτεμβρίου – GP Καταλονίας – Barcelona
11 Οκτωβρίου – Γαλλικό GP – Le Mans
18 Οκτωβρίου – GP της Αραγονίας – MotorLand Áragon
25 Οκτωβρίου – Τερουέλ GP – MotorLand Áragon
8 Νοεμβρίου – Eρωπαϊκό GP – Comunitat Valenciana
15 Νοεμβρίου – GP της Βαλένθια – Comunitat Valenciana

Καταρχάς, αυτή η περίεργη αγωνιστική σεζόν θα αποτελείται από 13 Grand Prix που θα πραγματοποιηθούν σε οκτώ διαφορετικές πίστες (οι πίστες Jerez, Spielberg, Misano, Motorland και Ricardo Tormo θα φιλοξενήσουν αγώνες δύο φορές), και σε μόλις πέντε διαφορετικές χώρες!

Ένα ημερολόγιο που λόγω περιστάσεων είναι “έκτακτο”, μιας κι έχουν παραλειφθεί πίστες όπως οι: Losail, Mugello, Assen, Sachsenring, Silverstone, Motegi, COTA, Phillip Island και KymiRing της Φιλανδίας, της οποίας η πρεμιέρα θα πρέπει να περιμένει έως το 2021.

Επιπλέον, υπάρχουν τρεις ακόμα αγώνες που δεν έχουν ακυρωθεί ακόμη και όπου θα μπορούσε να πέσει η αυλαία της σεζόν: Sepang, Buriram και Termas de Río Hondo.

Εάν κανένας από αυτούς τους τρεις αγώνες δεν πραγματοποιηθεί τελικά, η λήξη της σεζόν θα σημάνει στις 15 Νοεμβρίου, όπως πάντα, στη Βαλένθια.

ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΤΩΝ ΜΟΤΟGP 2020
Εταιρία Μοτοσυκλέτα Ομάδα Αναβάτης Χώρα
HONDA RC213V 2020 Repsol Honda Team Marc MÁRQUEZ Ισπανία
Álex MÁRQUEZ Ισπανία
LCR Honda Castrol Cal CRUTCHLOW Μ.Βρετανία
RC213V 2019 LCR Honda Idemitsu Takaaki NAKAGAMI Ιαπωνία
DUCATI Desmosedici GP20 Ducati Team Andrea DOVIZIOSO Ιταλία
Danilo PETRUCCI Ιταλία
Pramac Racing Jack MILLER Aυστραλία
Pecco BAGNAIA Ιταλία
Desmosedici GP19 Reale Avintia Racing Tito RABAT Ισπανία
Johann ZARCO Γαλλία
YAMAHA YZR-M1 2020 Monster Energy Yamaha MotoGP Valentino ROSSI Ιταλία
Maverick VIÑALES Ισπανία
Petronas Yamaha SRT Fabio QUARTARARO Γαλλία
Franco MORBIDELLI Ιταλία
SUZUKI GSX-RR 2020 Team Suzuki Ecstar Álex RINS Ισπανία
Joan MIR Ισπανία
KTM RC16 2020 Red Bull KTM Factory Racing Pol ESPARGARÓ Ισπανία
Brad BINDER Ν. Αφρική
Red Bull KTM Tech 3 Miguel OLIVEIRA Πορτογαλία
Iker LECUONA Ισπανία
APRILIA RS-GP 2020 Aprilia Racing Team Gresini Aleix ESPARGARÓ Ισπανία
Bradley SMITH Μ.Βρετανία

Οι επικρατέστεροι για τον τίτλο των MotoGP

Αυτοί είναι πέντε επικρατέστεροι από τους συμμετέχοντες στα MotoGP, αναβάτες που θα αγωνιστούν για τον τίτλο και τις νίκες:

Marc Márquez
Ομάδα: Ομάδα Repsol Honda, Ηλικία: 27 ετών
Για ακόμα μια χρονιά ο Ισπανός Marc Márquez είναι ο επικρατέστερος όλων. Νικητής των τεσσάρων τελευταίων πρωταθλημάτων, ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και  έξι φορές πρωταθλητής MotoGP αποδεικνύει ότι είναι ανίκητος στο πέρασμα των χρόνων, εμφανίζοντας άπιαστες επιδόσεις μέσα στην πίστα.

Ανανέωσε το συμβόλαιο με τη Honda, που είναι μια μοτοσυκλέτα που σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται εύκολη στο να την κάνει κάποιος να κερδίσει. Όμως το ζεύγος Marquez-Honda αποδεικνύεται αχτύπητο από αγώνα σε αγώνα.

Fabio Quartararo
Ομάδα:
Petronas Yamaha SRΤ, Ηλικία: 21 ετών
Έκανε μεγάλη αίσθηση πέρσι στα MotoGP ο νεαρός Γάλλος αναβάτης πάνω στη Yamaha Petronas. Έφτασε στα MotoGP “ξώφαλτσα” και ο ερχομός του δέχθηκε κριτική από την κοινή γνώμη.

Ο Fabio Quartararo μπήκε στο πρωτάθλημα με μόνες επιτυχίες σε διεθνή πρωταθλήματα (CEV) της FIM το 2013 και το 2014 και κατάφερε να πάρει επτά βάθρα και να κατακτήσει την πέμπτη θέση της βαθμολογίας των MotoGP εκπλήσσοντας τους πάντες! Κι έτσι έγινε … εν μία νυκτί ένας από τους πιο περιζήτητους αναβάτες του Παγκοσμίου.


Maverick Viñales
Ομάδα: Monster Energy Yamaha MotoGP, Η
λικία: 25 ετών
Για άλλη μια φορά, ο Ισπανός Maverick Viñales ξεκινά τη σεζόν με ανανεωμένη ενέργεια και λευκή επιταγή για να προσπαθήσει να κλέψει τον τίτλο.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3 του 2013 φαίνεται να είναι πιο προετοιμασμένος από ποτέ, ώστε να αντιμετωπίσει τον Márquez, αφού όπως έχει δείξει σε συγκεκριμένους αγώνες μπορεί να τον κερδίσει στα ίσια.

Andrea Dovizioso
Ομάδα: Ομάδα Ducati, Ηλικία: 33 ετών
Δεύτερος στο Πρωτάθλημα MotoGP τις τελευταίες τρεις σεζόν, ο Ιταλός Andrea Dovizioso κερδίζει μια θέση στη λίστα των επικρατέστερων, αν και τα τελευταία χρόνια ήταν λιγότερες οι νίκες του.

Θα ξεκινήσει τη χρονιά περιτριγυρισμένος από φήμες για το αν θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Ducati, αλλά έχει αποδειχθεί ότι είναι ο πιο υπολογίσιμος αντίπαλος του Marquez και εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα προσθέσει έναν δεύτερο παγκόσμιο τίτλο σε αυτόν που κατέκτησε στα 125cc το 2004.

Alex Rins
Ομάδα: Ομάδα Suzuki Ecstar,
Ηλικία: 24 ετών
Τέταρτος στα MotoGP το 2019, έχει ήδη στεφθεί νικητής στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου.

Η πρόοδός του τις τελευταίες σεζόν ήταν εντυπωσιακή, με τον Ισπανό Álex Rins να θέλει να γράψει ιστορία για την εταιρία του Hamamatsu, ελπίζοντας να πετύχει κι άλλες νίκες το 2020.

Υπόλοιποι αναβάτες
Εκτός από τους προαναφερθέντες υποψήφιους πρωταγωνιστές υπάρχουν και άλλοι αναβάτες όπως οι Ιταλοί Valentino Rossi, Franco Morbidelli και Danilo Petrucci, ο Αυστραλός Jack Miller, οι Ισπανοί Joan Mir, Pol Espargaró και Álex Márquez και ο Βρετανός Cal Crutchlow, μεταξύ άλλων.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!