MotorBike.gr

Αυστρία: Συνεχίζει την επίθεση κατά των δύο τροχών

07/06/2022

Επιχείρηση… “Κυνηγάμε τις μοτοσυκλέτες”!

Απορίας άξιο ή μάλλον παράδοξο φαινόμενο αποτελεί η Αυστρία, η χώρα που ενώ διαθέτει τη μεγαλύτερη μοτοβιομηχανία της Ευρώπης, την ΚΤΜ, κινείται διαρκώς εχθρικά απέναντι στη μοτοσυκλέτα. Μετά από την απαγόρευση κυκλοφορίας σε ορισμένους δρόμους, αυτή τη φορά οι σούζες, τα burn out και γενικά όλες οι ακροβασίες πάνω σε μοτοσυκλέτα γίνονται σχεδόν “εγκληματικές” πράξεις και τιμωρούνται με πρόστιμα που μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 10.000 ευρώ.

Το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε, αν μας αρέσουν  ή όχι οι ακροβατικές ασκήσεις στους δρόμους είναι μια μεγάλη συζήτηση. Αυτό που έχει σημασία στην περίπτωση της Aυστρίας είναι ο συμβολισμός.

Κράτος, κατεστημένο, συντηρητικοί, νομοθέτες και νοικοκύρηδες είναι ενάντια στη μοτοσυκλέτα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και μάλιστα πού; Στην Αυστρία,  μια χώρα που δεν θα περίμενε κανείς ότι οι σούζες και τα καμένα λάστιχα, τα donuts και τα endo είναι ένα κοινό, συνηθισμένο φαινόμενο.

Έως και 10.000 ευρώ θα είναι το πρόστιμο για την “ανύψωση του μπροστινού τροχού” στην Αυστρία από χθες 6.06.2022.

Η καταστολή στην Αυστρία πάει αγκαλιά με το οικολογικό κόμμα, το οποίο έχει εκεί μεγάλη επιρροή. Στις αρχές του έτους, ο Πράσινος Υπουργός Περιβάλλοντος Leonore Gewessler και ο περιφερειακός περιφερειακός σύμβουλος της Carinthia – περιοχή στη Νότια Αυστρία – που είναι υπεύθυνοι και για τον τουρισμό, κινητοποιήθηκαν για την καταπολέμηση της ηχορύπανσης από ορισμένους χρήστες του δρόμου.

Στην ουσία, το “πρόβλημα” επικεντρώθηκε στις συστηματικές συγκεντρώσεις ενθουσιωδών μοτοσυκλετιστών και αυτοκινητιστών,  οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί για πολύ θόρυβο με τροποποιημένα οχήματα και επίσης για τη ρύπανση της ατμόσφαιρας, ειδικά όταν βρίσκονται σε χώρους στάθμευσης.

“Οι τροχοί πρέπει πάντα να διατηρούν την επαφή με το έδαφος”, λέει ο νέος νόμος, ενώ απαγορεύονται τα “παρατεταμένα γλιστρήματα ελαστικού”.

Στην πράξη πάντως και πέρα από τις υπερβολές, το πρώτο πρόστιμο ανέρχεται στα € 300 και η αστυνομία μπορεί να κατασχέσει το όχημα μέχρι και για 72 ώρες.

Μόνο σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί το πρόστιμο να φτάσει μέχρι το εξωφρενικό ποσόν των 10.000 ευρώ!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!