MotorBike.gr

Γερμανία: Οι μοτοσυκλετιστές διεκδικούν ανοικτούς δρόμους

12/04/2022

Νέες απαγορεύσεις κυκλοφορίας μοτοσυκλετών στη Γερμανία

Οι Γερμανοί μοτοσυκλετιστές αγωνίζονται να κρατήσουν ανοικτούς δρόμους στην κυκλοφορία μοτοσυκλετών, ενάντια στις απαγορεύσεις των τοπικών αρχών που τους αποκλείουν και τους απαγορεύουν να κινηθούν σε συγκεκριμένες διαδρομές!

Οι Γερμανοί μοτοσυκλετιστές θα αντισταθούν στο κλείσιμο δρόμων και στον αποκλεισμό τους από συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου, ο οποίος επιβληθεί από τοπικές αρχές, ξεκινώντας με μια πορεία διαμαρτυρίας στην περιοχή Feldberg, το Σάββατο 14 Μαΐου 2022.

Έκπληκτοι, απογοητευμένοι και ενοχλημένοι οι μοτοσυκλετιστές στη γερμανική περιφέρεια Hochtaunus είδαν να απαγορεύεται προγραμματισμένα και δήθεν “προσωρινά” η κυκλοφορία μοτοσυκλετών στην περιοχή του Feldberg. Η απάντησή τους θα δοθεί σύντομα, μέσω διαμαρτυρίας και μιας μεγάλης διαδήλωσης.

Το προσωρινό κλείσιμο/απαγόρευση συγκεκριμένης διαδρομής στην παραπάνω περιοχή για το 2022 (κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο του μήνα, από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο) αποκαλείται “δοκιμή” από το περιφερειακό συμβούλιο.

Είναι η δεύτερη φορά που εφαρμόζεται αυτή η “δοκιμή” κλεισίματος της διαδρομής μόνο για μοτοσυκλέτες, μετά από δοκιμαστικό κλείσιμο που είχε ήδη πραγματοποιηθεί το 2019.

 

Στο δελτίο τύπου του στις 26 Μαρτίου 2019, ο Περιφερειακός Διαχειριστής, Ulrich Krebs είχε υποσχεθεί: «Η απαγόρευση είναι προσωρινή… Μετά την ολοκλήρωσή της θα καθίσουμε με όλους τους εμπλεκόμενους για να εξετάσουμε και να αξιολογήσουμε τα ευρήματα από τα δεδομένα που συλλέχθηκαν τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο του 2019».

Μέχρι σήμερα, ωστόσο, αυτή η υπόσχεση δεν τηρήθηκε, ενώ δεν υπήρξε ποτέ ανοιχτή, δημόσια συζήτηση για τα αποτελέσματα της απαγόρευσης με τις λέσχες μοτοσυκλετών.

Με δεδομένη αυτή τη δεύτερη απαγόρευση κίνησης μοτοσυκλετών, δημιουργείται η εντύπωση ότι οι αρχές θα συνεχίσουν να «δοκιμάζουν» μέχρι να συνηθιστεί η τακτική και μέχρι να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν, με τις λύσεις που προτείνουν οι λέσχες και οι οργανώσεις μοτοσυκλετιστών να αγνοούνται συνεχώς.

Φωτογραφία από αντίστοιχη πορεία διαμαρτυρίας στη Γαλλία

Η μεγάλη γερμανική οργάνωση μοτοσυκλετιστών (και μέλος της FEMA) BVDM έστειλε επιστολές στον περιφερειακό διοικητή και στους δημάρχους, καθώς και σε όλα τα κόμματα στο περιφερειακό συμβούλιο τον Μάρτιο του 2021 (πριν από την έναρξη της σεζόν) και πρότεινε εποικοδομητική συζήτηση, αποτελεσματικά μέτρα για την επίλυση του προβλήματος, ενώ ζήτησε συνάντηση. Οι παραπάνω πολιτικοί δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτό το αίτημα και η επιστολή δεν απαντήθηκε ποτέ.

Ως εκ τούτου, οι μοτοσυκλετιστές ερμηνεύουν την ισχύουσα ρύθμιση ως καταχρηστική, αφού δεν γίνεται καμία προσπάθεια εμπλοκής μοτοσυκλετιστών και πολιτών σε έναν δημιουργικό διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων, κι έτσι προχωρούν σε μια μεγάλη μοτο-διαδήλωση διαμαρτυρίας.

Περισσότερες πληροφορίες: Fema και BVDM

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!