MotorBike.gr

Δημοπρασία Bonhams: Πουλήθηκε κράνος για 13.000 €!

10/05/2022

Η τιμή του παρελθόντος

Υπάρχουν λάτρεις των αγώνων μοτοσυκλέτας που θα έδιναν πολλά χρήματα για ένα κομμάτι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του παρελθόντος . Κάτι ανάλογο συνέβη και στην τελευταία δημοπρασία του είδους που έγινε στην Μ. Βρετανία όπου υπήρξε κράνος πρωταθλητή που πουλήθηκε 13 χιλιάδες ευρώ.

Πριν από δυο βδομάδες περίπου πολλά είδη μοτοσυκλέτας από μια διάσημη συλλογή (Phil Morris Racing) δημοπρατήθηκαν από τον οίκο δημοπρασιών Bonhams. Η πώληση ολοκληρώθηκε στις αρχές Μαΐου και 330 είδη βρήκαν αγοραστές. 

Σημαντικά κομμάτια της ιστορίας των αγώνων μοτοσυκλέτας εμφανίστηκαν στο κοινό και κάποιοι πλούσιοι τυχεροί τα απέκτησαν κι όλας.

Παλιά κράνη, μπότες, γάντια, δερμάτινες φόρμες κ.λπ. σημαντικών αναβατών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μοτοσυκλέτας βρίσκονταν στη συλλογή Phil Morris Racing, η οποία δημιουργήθηκε το 1998.

Μερικά “αρχαία” κράνη αναβατών πωλήθηκαν για παραπάνω από 10.000 €, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής ήταν σπάνια αναμνηστικά για τους λάτρεις των αγώνων μοτοσυκλέτας!

Ένα κράνος Bell του 1978 με την υπογραφή του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή 500cc Kenny Roberts, πουλήθηκε για 5.355 λίρες στερλίνες (6.350 ευρώ), ένα κράνος Boeri που ανήκε και έφερε την υπογραφή του Joey Dunlop, κάτοχο του ρεκόρ νικών στο Isle of Man με (26 φορές!) έπιασε τα μισά σε σχέση με το κράνος του Kenny Roberts.

Η κορυφαία στιγμή της δημοπρασίας πάντως ήταν όταν ένα κράνος Dainese με την υπογραφή του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή 250cc Marco Simoncelli,  πουλήθηκε για 10.837 λίρες (σχεδόν 13.000 ευρώ)!

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!