MotorBike.gr

ΙΤΑΛΙΑ: Επανεκκίνηση της αγοράς με προσφορές και πρωτότυπες ιδέες!

11/05/2020

Επανεκκίνηση με προσφορές

Περιμένοντας για το αν και κατά πόσο θα ενισχύσει η ιταλική κυβέρνηση την αγορά των δύο τροχών μετά το lockdown λόγω κορονοϊού, οι εταιρίες δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Περνούν δυναμικά στην αντεπίθεση, κάνοντας  προσφορές και κατεβάζοντας τις τιμές!

Ενθαρρύνουν τους πιθανούς πελάτες τους οι εταιρίες του χώρου των δύο τροχών στην Ιταλία να αγοράσουν. Η επανεκκίνηση στης αγοράς της γειτονικής χώρας, που είναι η δεύτερη σε πωλήσεις στην Ευρώπη, επιτελείται σε πολλά επίπεδα και ήδη έχει μπει στη δεύτερη φάση της. Κρατήστε σαν δεδομένο ότι τον μήνα Απρίλιο η ιταλική αγορά δύο τροχών μειώθηκε από πλευράς πωλήσεων κατά -97%!

Η ιταλική κυβέρνηση σκέφτεται να δώσει κίνητρα για αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ και μοτοποδήλατου, αλλά μέχρι στιγμής αυτό έχει εφαρμοστεί μόνο για τα ποδήλατα, τα ηλεκτρικά σκούτερ-ηλεκτρικά μοτοποδήλατα και τα ηλεκτρικά πατίνια. Κατά συνέπεια, η μηχανοκίνητη πλευρά του κόσμου των δύο τροχών παραμένει  αυτή τη στιγμή ακάλυπτη και ολόκληρη η συγκεκριμένη αγορά κινδυνεύει.

ΕΤΣΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ και οι αντιπρόσωποι αποφάσισαν να ενθαρρύνουν τους πιθανούς πελάτες να προχωρήσουν σε αγορές μέσω προσφορών. Δεν είναι μία ή δύο οι εταιρίες που ξεκίνησαν τις προσφορές. Την αρχή έκανε η Energica που συνεργάζεται με την εταιρία Agos, με σκοπό να προσφέρει συγκεκριμένες λύσεις χρηματοδότησης για την αγορά ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της.

Πρόκειται για διετή συμφωνία που έχει σχεδιαστεί ώστε να συνδυάσει την περιβαλλοντική βιωσιμότητα με την οικονομική βιωσιμότητα και προτείνει ένα ποσό της τάξης των 390 ευρώ το μήνα επί πολλούς μήνες για την απόκτηση μιας Energica… που δεν είναι και η φθηνότερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο.

Η Honda πέρασε σε μια ενδιαφέρουσα πρόταση με επιτόκιο 0%, το οποίο μπορεί να παραταθεί έως και 60 μήνες, με τον πελάτη να αρχίζει να πληρώνει 6 μήνες μετά την την αγορά!

Η KTM αποφάσισε να επεκτείνει τις προσφορές της που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ έως τις 31 Μαΐου 2020 στα Duke, τα Adventure 2019 και τα μοντέλα Enduro και Motocross του 2020.

H Moto Guzzi ανοίγει επίσης τις πόρτες των αντιπροσώπων της με νέες και ενδιαφέρουσες προσφορές. Με ευκολίες και εκπτώσεις στα μοντέλα V7 III και V85 TT, ενώ για το V9 υπάρχει δυνατότητα δανείου με μηνιαίες μίνι δόσεις.

Η MV Agusta λανσάρει μια προωθητική ενέργεια που καλύπτει ολόκληρη τη γκάμα του 2020: η προσφορά περιλαμβάνει ένα δωρεάν κιτ ανταλλακτικών για τους πρώτους εκατό πελάτες που θα κάνουν κράτηση, ενώ τα μοντέλα που προωθούνται είναι τα εξής: Turismo Veloce 800 Lusso, Turismo Veloce 800 Lusso SCS, Brutale 800 RR, Dragster 800 RR, Dragster 800 RC και F3.

Η Piaggio κάνει μεγάλες προσφορές κατεβάζοντας τις τιμές στα “ψηλόροδα” σκούτερ της Liberty, Medley και Beverly, αλλά και τα τρίκυκλα MP3,  υιοθετώντας σύστημα αποπληρωμής με μικρές δόσεις.

Η Suzuki ανοίγει τα καταστήματα των dealer της και εγκαινιάζει πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για διαδικτυακές αγορές, έτσι ώστε να αποφύγει κάποιος τη φυσική παρουσία σε καταστήματα και εσωτερικούς χώρους.  Η πλατφόρμα αυτή ονομάζεται Suzuki Smart Buy και μπορεί να αξιοποιηθεί μέσα στις επόμενες βδομάδες.

Η Yamaha, από την άλλη, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία του εργοστασίου της στην Ιταλία, “ξεκινάει ξανά”, δημιουργώντας μια υπηρεσία που λέγεται Fast Rent, περιλαμβάνει όλους τους αντιπροσώπους της σε εθνικό επίπεδο και θα επιτρέπει μηνιαία ενοικίαση δίτροχων από 125 cc και πάνω, με την ενοικίαση να διαρκεί από 1 έως 5 μήνες, για όσους διαθέτουν δίπλωμα Α2!

Όπως βλέπετε, υπάρχουν αρκετές και έξυπνες ιδέες, προτάσεις και προσφορές για την επανεκκίνηση της αγοράς στη γειτονική χώρα, τις οποίες έχουν ήδη εφαρμόσει οι αντιπροσωπείες και οι εταιρίες, θέλοντας να ξαναρχίσουν δυναμικά τις δραστηριότητές τους.

Δεν θα ήταν κακή ιδέα να δούμε αντίστοιχες ενέργειες και στην Ελλάδα (μόλις μία αντιπροσωπεία σκούτερ το έχει κάνει μέχρι στιγμής), έστω αντιγράφοντας τους πιο έμπειρους Ιταλούς…

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!