SuperPapi

ΚΙΝΑ: Τρεις τροχοί στην υπηρεσία του νόμου

16/05/2017

Ένα καλάθι για όλες τις δουλειές

Η κινεζική αστυνομία εφοδιάζεται με μοτοσυκλέτες που διαθέτουν και καλάθι. Μικρές μοτοσυκλέτες, για την ακρίβεια, με μικρό καλάθι. Και οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εκεί.

Η καινοτομία ήταν πάντοτε μια θεμελιώδης αξία στην πορεία των διτρόχων, που μπορούν  με μια κίνηση να γίνουν τρίτροχα.

Με καλάθι (ή κάνιστρο όπως αρέσει σε πολλούς να το ονομάζουν) σε στυλ βάρκα και παντόφλα μαζί επιχειρεί… να επιχειρήσει η κινεζική αστυνομία!

Προς το παρόν τα τρίτροχα αστυνομικά οχήματα έχουν παραδοθεί στην επαρχία Ezhou και προορίζονται στη μεταφορά αστυνομικού σκύλου, ειδικά εκπαιδευμένου.

Σάν όχημα της αστυνομίας, το τρίτροχο προτιμά την ασφάλεια και αφήνει στο πλάι την πρακτικότητα. Ένα καλάθι με κάθισμα είναι τοποθετημένο δίπλα στη μικρή μοτοσυκλέτα, την οποία εμείς γνωρίζουμε στην Ελλάδα σαν Daytona Hercules 125.

Το τρίκυκλο βασίζεται πάνω στη μοτοσυκλέτα Yingang YGF 150. Ο κινητήρας σε αυτή την περίπτωση είναι 150cc και το πλαίσιο έχει ενισχυθεί σε σημεία, ενώ το κάθισμα μπορεί να ρυθμιστε.

Το καλάθι είναι εξοπλισμένο με παρμπρίζ, για βελτιωμένη οδηγική άνεση του συνεπιβάτη. και οδηγική άνεση. Στο δεξιό μπροστινό άκρο του καλαθιού είναι τοποθετημένα προβολέας και σειρήνα, ενώ στο πίσω του μέρος μεταφέρει και ρεζέρβα.

Η μέγιστη ισχύς του κινητήρα φτάνει τους 11,4 ίππους στις 7. 000 σ.α.λ. και για τη στάθμευση υπάρχει και ειδικό χειρόφρενο για λόγους ασφάλειας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κινεζική αστυνομία χρησιμοποιεί μοτοσυκλέτα με καλάθι, αφού υπήρχαν τέτοιες ήδη μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, που αντέγραφαν τις boxer της BMW.

Πηγή: chmotor.cn

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!