MotorBike.gr

Λονδίνο: Μοτοσυκλετιστές διαμαρτύρονται για τα τέλη στάθμευσης

11/10/2022

Διαμαρτυρία και πορεία στο Λονδίνο για τα τέλη σταύθμευσης

Διαμαρτυρίες  ενάντια στα τέλη στάθμευσης συγκεντρώνουν χιλιάδες  Λονδρέζους μοτοσυκλετιστές. Μέχρι και 14.000 λίρες φτάνει η ετήσια χρέωση για στάθμευση μοτοσυκλέτας  μέσα στην πόλη σε καθημερινή βάση, για κάθε ιδιοκτήτη!

Χιλιάδες μοτοσυκλετιστές δήλωσαν την αντίθεσή τους προς τα τέλη στάθμευσης που στοχεύουν τις μοτοσυκλέτες, σύμφωνα με την πρόταση του Δημοτικού συμβουλίου της πόλης του Λονδίνου.

Η διαμαρτυρία της ομάδας “Save London Motorcycling” εναντίον των προτεινόμενων χρεώσεων στάθμευσης, οδήγησε αμέτρητους μοτοσυκλετιστές να βγουν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν.

 

Η Save London Motorcycling (SLM) οργάνωσε τη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στο προάστειο Hackney του Λονδίνου, σε συνεργασία με την Greater London Motorcycle Action Group (GLMAG) στις 8 Οκτωβρίου.

Στο δελτίο τύπου της SLM υπογραμμίζεται ότι έξι μοτοσυκλέτες παρκάρουν στο χώρο που καταλαμβάνει ένα αυτοκίνητο.

 

Οι προτεινόμενες χρεώσεις από το δήμο του προαστίου Hackney θα υποχρεώσουν τους ιδιοκτήτες δικύκλων να πληρώνουν έως και 14.000 λίρες ετησίως για να σταθμεύουν στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο των κατοίκων του Hackney αλλά και εκείνων που μετακινούνται μέσω του δήμου ή που εργάζονται εκεί!

Η διαδήλωση διαμαρτυρίας της Save London Motorcycling μάζεψε περισσότερες από 7.000 υπογραφές που ζητούν από το Hackney Council να μην προχωρήσει στα σχέδιά του για χρεώσεις στάθμευσης.

Μετά το Παρίσι, λοιπόν, τώρα βάζει και το Λονδίνο στο στόχαστρο τον πιο οικονομικό και εύκολο τρόπο μετακίνησης (εκτός των ποδηλάτων βεβαίως) μέσα στην πόλη και μην νομίζετε ότι κι εμείς στην Ελλάδα θα την γλιτώσουμε στο απώτερο μέλλον… Ό,τι γίνεται “έξω”, έρχεται και “μέσα” αργά ή γρήγορα.

Ευρώπη γαρ…

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!