MotorBike.gr

ΤΡΕΛΟ ΡΕΚΟΡ: Hayabusa στον πάγο με 283 km/h!

06/03/2019

 Ένα ρεκόρ ταχύτητας “παγωτό”

Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν ταχύτητας Zef Eisenberg κατάφερε να πετύχει μια ακόμα τρελή επίδοση, αυτή τη φορά με μοτοσυκλέτα πάνω στην παγωμένη λίμνη της Arsunda στη Σουηδία. Έφυγε με την ταχύτητα των 283 km/h στο τσεπάκι…

Ο Zef Eisenberg για τον οποίο είχαμε γράψει για το ρεκόρ ταχύτητας που είχε κάνει πάνω στην άμμο (πατήστε εδώ) με 376 km/h, αυτή τη φορά πήγε στους πάγους. Το πιάνετε το υπονοούμενο; Άμμος-Πάγος, ζέστη-κρύο.

Ο θαρραλέος Βρετανός αναβάτης μαζί με την ομάδα του, την Madmax, ήθελαν να ξεπεράσουν τα 300-320 km/h πάνω σε πάγο (το ρεκόρ ήταν 301 km/h), αλλά προβλήματα με τα ελαστικά της μοτοσυκλέτας διέκοψαν την προσπάθεια.
Ο Eisenberg οδήγησε ένα υπερτροφοδοτούμενο Suzuki Hayabusa που αποδίδει κοντά στους 350 ίππους, ειδικά προσαρμοσμένο για τη δοκιμασία, με ελαστικά στα οποία είχαν προσαρμοστεί εκατοντάδες χειροποίητα καρφιά από τιτάνιο.


Δυστυχώς, το εσωτερικό μεταλλικό πλαίσιο που τα στήριζε έσπασε στην πρώτη προσπάθεια σκίζοντας και τις δυο σαμπρέλες που φορούσε το λάστιχο, σχίζοντάς το. Παρά το γεγονός ότι είχε δύο σκασμένα λάστιχα, ο Eisenberg κατάφερε να γράψει ένα καταπληκτικό 252 km/h στην πρώτη διαδρομή του.

Παλεύοντας με τις ελαστικότητες και τις ταλαντώσεις των ελαστικών που πιέζονταν κάτω από τη μεγάλη δύναμη του κινητήρα της Hayabusa αλλά και της μεγάλης πρόσφυσης, που πρόσφεραν τα καρφιά ο Eisenberg κατάφερε τελικά να πετύχει 283 km/h, παρότι αυτό του στοίχισε ένα ακόμα σκασμένο λάστιχο κι ένα σπασμένο ψυγείο κινητήρα, που έφερε πρόωρο τέλος στις προσπάθειές του.
“Η μοτοσυκλέτα δούλευε πολύ καλά στο κρύο και πετύχαινε τα 300 km/h, αλλά μας πρόδωσαν τα ελαστικά” είπε ο Eisenberg που δημοσίευσε φωτογραφίες και την ιστορία στη σελίδα του στο Facebook.


“Θα επιστρέψουμε πιο καλά προετοιμασμένοι για ένα ακόμα ρεκόρ στον πάγο”, είπε ο Zef Eisenberg ο οποίος με την υπερτροφοδοτούμενη Hayabusa του των 350 ίππων έχει πετύχει ένα ρεκόρ 368 km/h στην άσφαλτο και ένα ακόμα με 376 km/h στην άμμο.

(δείτε στο παρακάτω βίντεο την τρέλα που “τρέχει” πάνω στην παγωμένη λίμνη της Arsunda στην Σουηδία)

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!