MotorBike.gr

ΥΑΜΑΗΑ TRACER 9 και ΜΤ09: Έφτασαν στην Ελλάδα

20/04/2021

Ήρθαν τα “900άρια” της Yamaha

Οι Yamaha Tracer 9 και Tracer 9 GT καθώς και οι Yamaha MT-09/ΜΤ-09 SP έφτασαν στην Ελλάδα! Η Sport Touring κατηγορία της Yamaha αλλά και η Σκοτεινή Πλευρά της Ιαπωνίας εμπλουτίζονται, με νέα μοντέλα.

Οι Sport Touring Yamaha Tracer 9 (με τιμή 11.690 ευρώ) και Yamaha Tracer 9 GT (με τιμή 13.990 ευρώ), αλλά και τα νέα εμβληματικά μοντέλα Yamaha MT-09 (9.450 ευρώ) και MT-09 SP (10.700 ευρώ) της κατηγορίας Hyper Naked, είναι διαθέσιμες στις εκθέσεις του Δικτύου Επίσημων Συνεργατών Yamaha και μπορούν να οδηγηθούν από τους ενδιαφερόμενους μέσω test ride.

Τα Tracer έχουν μεγαλύτερου κυβισμού 3-κύλινδρο κινητήρα 890 cc, που αποδίδει 119 ίππους στις 10.000 rpm (1.500 στροφές νωρίτερα από το προηγούμενο μοντέλο), απολαμβάνετε ισχυρότερη ροπή κατά 6% και εκπληκτική επιτάχυνση. Το νέο πλαίσιο συνδυάζει την ευελιξία sport μοτοσυκλέτας με τη σταθερότητα sport tourer, με έναν ή και δύο αναβάτες.

Η νέα αδρανειακή μονάδα (IMU) 6 αξόνων, οι οθόνες TFT, το Cruise Control και ο πλήρης φωτισμός LED, τονίζουν ακόμα περισσότερο τις κορυφαίες προδιαγραφές των δύο μοντέλων.

Να σημειωθεί πως στον βασικό εξοπλισμό της Yamaha Tracer 9 GT περιλαμβάνονται: Σύστημα Γρήγορης Αλλαγής Ταχυτήτων Quick Shift (QSS) που σας παρέχει ταχύτερη και ομαλότερη αλλαγή ταχυτήτων χωρίς τη χρήση συμπλέκτη (για ανέβασμα και κατέβασμα ταχύτητας), ημι-ενεργή, πλήρως ρυθμιζόμενη ηλεκτρονική ανάρτηση μπροστά και πίσω της KYB, Φώτα Στροφής LED, καθώς επίσης και σκληρές πλαϊνές βαλίτσες.

Μαζί με τις Tracer βρίσκονται πλέον στην αγορά και οι Yamaha MT-09/ΜΤ-09 SP, και αυτές με τον νέο κινητήρα CP3 890 κ.εκ. προδιαγραφών EU5 που αποδίδει 119 ίππους στις 10.000 rpm (1.500 στροφές νωρίτερα από το προηγούμενο μοντέλο) και του χαμηλότερου κατά 4kg βάρους (189kg πλήρες υγρών).

Με το νέο, μικρότερων διαστάσεων πλαίσιο αλουμινίου, τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και τους ελαφρούς τροχούς, εξασφαλίζεται μεγάλης ακρίβειας οδηγική συμπεριφορά.

Στον βασικό εξοπλισμό και των δύο μοντέλων περιλαμβάνεται το Σύστημα Γρήγορης Αλλαγής Ταχυτήτων Quick Shift (QSS), που σας παρέχει ταχύτερη και ομαλότερη αλλαγή ταχυτήτων χωρίς τη χρήση συμπλέκτη (για ανέβασμα και κατέβασμα ταχύτητας) και ακτινική τρόμπα μπροστινού φρένου.

Ειδικότερα, η Yamaha MT-09 SP περιλαμβάνει πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις κορυφαίας ποιότητας με πιρούνι KYB και πίσω αμορτισέρ Öhlins. Το πρωτοποριακό στυλ νέας γενιάς και η λιτή σχεδίαση των Yamaha MT-09 και MT-09 SP, επιβεβαιώνουν τα χαρακτηριστικά μιας Hyper Naked μοτοσυκλέτας.

Τα μοντέλα Yamaha TRACER 9 και TRACER 9 GT, καθώς και Yamaha MT-09 και MT-09 SP πλέον είναι εξοπλισμένα με προηγμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα για τον αναβάτη, τα οποία παρέχουν πρόσθετη αξιοπιστία και έλεγχο ακριβείας σε διάφορες καιρικές και οδικές συνθήκες.

Η μικρών διαστάσεων νέα μονάδα IMU 6 αξόνων που αναπτύχθηκε με βάση την R1M, ελέγξει το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS) τριών λειτουργιών με ευαισθησία ως προς την κλίση, το σύστημα ελέγχου ολίσθησης (SCS), το σύστημα ελέγχου ανύψωσης του μπροστινού τροχού (LIF) και το σύστημα ελέγχου πέδησης (BC).

Περισσότερες πληροφορίες:

Yamaha TRACER 9: www.yamaha-motor.eu

Yamaha TRACER 9 GT: www.yamaha-motor.eu

Yamaha MT-09: www.yamaha-motor.eu

Yamaha ΜΤ-09 SP: www.yamaha-motor.eu

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!