MotorBike.gr

KAWASAKI NINJA ZX-10R SΕ, 2018: Με “ηλεκτρονικές” αναρτήσεις

08/11/2017

Electronic… Shock

Για άλλη μια φορά η φήμη της Kawasaki Ninja ZX-10RR εκτινάχθηκε στην κορυφή του κόσμου, αφού στα χέρια του Jonathan Rea κατέκτησε – για τρίτη συνεχόμενη χρονιά – το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Τώρα, η αγωνιστική Ninja ZX-10RR και η Ninja ZX-10R παραγωγής συνοδεύονται από μια νέα έκδοση, κορυφαία σε εξοπλισμό, τη Ninja ZX-10R SE, την πρώτη μοτοσυκλέτα της Kawasaki με ηλεκτρονικές ημι-ενεργητικές αναρτήσεις.

Εξοπλισμένη με αναρτήσεις της Showa μπροστά και πίσω, η Ninja ZX-10R SE είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που διαθέτει σύστημα Ηλεκτρονικά Ελεγχόμενων Αναρτήσεων της Kawasaki (KECS), με αισθητήρες και βαλβίδες ρύθμισης solenoid ενσωματωμένες στις αναρτήσεις, που εξασφαλίζουν διακριτική και αποτελεσματική λειτουργία.

Αντλώντας πληροφορίες από τους αισθητήρες, σε συνδυασμό με άλλα δεδομένα που αφορούν την επιτάχυνση, την επιβράδυνση και την ταχύτητα της μοτοσυκλέτας, η Ninja ZX-10R SE, μέσω ενός εξελιγμένου εγκέφαλου αναρτήσεων, επικοινωνεί με την κεντρική μονάδα διαχείρισης ECU και τη Μονάδα Μέτρησης Αδράνειας (IMU), για να παρέχει την κατάλληλη λειτουργία τους, σε τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις: Road, Track ή Manual.

Η επιλογή “manual” επιτρέπει πολλαπλές επιλογές ρύθμισης των παραμέτρων των αναρτήσεων που καλύπτουν πρακτικά όλες τις περιπτώσεις.

KME ZX-10R Special Edition 2018 M/Y

Ο χρόνος αντίδρασης του συστήματος είναι εξαιρετικά μικρός, με την ταχύτητα ανανέωσης των δεδομένων να μετριέται σε milliseconds, η ανάλυση των δεδομένων και προσαρμογή των αναρτήσεων γίνεται σχεδόν στιγμιαία.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι αναρτήσεις αναπροσαρμόζονται συνεχώς στις εκάστοτε οδηγικές συνθήκες, στις ενέργειες του αναβάτη και στη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας.

Υψηλότερων προδιαγραφών και πολύ πιο γρήγορος σε χρόνο αντίδρασης από ανταγωνιστικά συστήματα, ο συνδυασμός των προηγμένων αναρτήσεων της Showa με την τεχνογνωσία της Kawasaki στα ηλεκτρονικά βοηθήματα πηγαίνει ένα βήμα μπροστά την τεχνολογία αναρτήσεων στις μοτοσυκλέτες.

Κάνοντας το hightech πακέτο ακόμα πιο δελεαστικό, η νέα Ninja ZX-10R SE διαθέτει επίσης Quick Shifter (που επιτρέπει ταχύτατο ανέβασμα και κατέβασμα ταχυτήτων), ελαφριές, χυτές ζάντες Marchesini, καθώς και έναν επιβλητικό Μαύρο Ματ συνδυασμό χρωμάτων, με ξεχωριστές πράσινες λεπτομέρειες.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!