MotorBike.gr

ΜV AGUSTA – PIRELLI: Δίτροχο ποίημα, ιταλικής έμπνευσης

10/10/2018

Δυο εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής

Η συνεργασία μεταξύ της MV Agusta και της Pirelli συνεχίζεται και νέος καρπός αυτής αποτελεί ένα special μοντέλο της οικογένειας Dragster. Λέγεται Dragster RR Pirelli και είναι πανέμορφη. Κείμενο: Νίκος Βιτσιλάκης

Οι δύο επώνυμες ιταλικές εταιρίες αποφάσισαν πέρυσι να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με όλες τις μοτοσυκλέτες της Αgusta να χρησιμοποιούν ελαστικά της Pirelli, ορισμένες φορές μάλιστα ειδικά σχεδιασμένα για κάποια σπέσιαλ μοντέλα. Το 2017 η συνεργασία εξέλιξης αφορούσε στο μοντέλο Brutale 800 RR και για φέτος το βήμα παραπάνω αφορά στο πλέον αγριεμένο –το λέει και το όνομά του- Dragster 800 RR, σε δύο χρωματισμούς: μαύρο-κίτρινο, άσπρο-μπλε.

Αμφότερα χρησιμοποιούν έναν τρικύλινδρο σε σειρά κινητήρα απόδοσης 140 ίππους, πλην όμως κάποια εξωτικά συστατικά είναι υπεύθυνα για τη σημαντική μείωση του βάρους στο νέο Dragster (168 kg έναντι 175). Βαμμένο «πολεμικά», το νέο μοντέλο της κοινοπραξίας στα τέλη του προηγούμενου μήνα στο Monte Carlo, κατά τη διάρκεια του λανσαρίσματος εκ μέρους της Pirelli του νέου της ελαστικού P Zero.

Στιλιστικά μιλώντας, το τμήμα σχεδιασμού της Pirelli έβαλε την υπογραφή του σε διάφορα σημεία της μοτοσυκλέτας, περισσότερο για να θυμίζει τη συνεργασία, αλλά και για καλλωπιστικούς λόγους. Είναι πιθανόν επίσης να κρύβει κάποιο μυστικό η μοτοσυκλέτα και να διαθέτει βελτιώσεις, τις οποίες θα μάθουμε στο εγγύς μέλλον.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!