MotorBike.gr

Ultraviolette F99: Ηλεκτρικό τέρας από την Ινδία

12/04/2023

Ένα τέρας… σε φωτογραφίες και ανακοινώσεις

Το πιθανότερο είναι να μην γνωρίζετε την Ultraviolette, μιας και έχει για έδρα της την Ινδία, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι προτάσεις της στον τομέα των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών είναι εξαιρετικά προχωρημένες. Έστω κι  όταν είναι μόνο στα χαρτιά…

Το Ultraviolette F99 είναι το πιο πρόσφατο ηλεκτρικό σπορ πρωτότυπο, με “υπερηχητική” εμφάνιση 300 ίππων, παρόλο που στην πραγματικότητα έχει απόδοση… 65 ίππων –  όμως, αυτό που έχει σημασία είναι… η εμφάνιση.

Το ηλεκτρικό τέρας που έρχεται από την Ινδία, θα κατασκευάζεται (καλά, το συζητάμε για το πότε θα βγει, αν βγει, στην παραγωγή) από μια εταιρία που ιδρύθηκε το 2016 και έκτοτε ασχολείται με την έρευνα και εξέλιξη κινητήρων, μπαταριών και άλλων ηλεκτρονικών ειδών που καθιστούν τα οχήματά της από τα πιο εξελιγμένα στον κόσμο σε αυτόν τον τομέα. Στα λόγια…

Πριν από λίγους μήνες παρουσιάστηκε το πρωτότυπο F77, ένα οδικό όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων (βλ. ηλεκτρικό) που υπόσχεται να είναι τόσο διασκεδαστικό όσο ένα σπορ αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης και με αντίστοιχες επιδόσεις.

Για την πιο προηγμένη έκδοση, την F77 Limited Edition, δηλώνεται μέγιστη ταχύτητα 245 km/h και επιτάχυνση ικανή να εκτινάξει το δημιούργημα από 0 έως 100 km/h σε 2,9 δευτερόλεπτα και από 0 έως 160 km/h σε 7”8 δευτερόλεπτα!

Θα έχει, δηλαδή, περίπου τις επιδόσεις ενός supersport 600αριού, ωστόσο εδώ δεν μιλάμε για το F77, αλλά για το τωρινό F99 που είναι ακόμα πιο προηγμένο και σύμφωνα με την εταιρία προορίζεται για αγώνες. Ποιούς αγώνες; Θα το κοιτάξουμε αργότερα το θέμα αυτό, μη βιάζεστε.

Το μοντέλο έχει βαφτιστεί F99 Factory Racing Platform, έχει 65 ίππους (!) και η αεροδυναμική του έχει μελετηθεί με βάση τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται τόσο στους αγώνες, όσο και στην αεροναυπηγική… όπως λένε οι δημιουργοί του.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης που έγινε στην πατρίδα του F99, την Ινδία δεν ειπώθηκαν πολλές λεπτομέρειες, αν και ο κύριος Narayan Subramaniam, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Ultraviolette, είπε μεγάλα λόγια: «Ο κόσμος των αγώνων είναι εξαιρετικά προκλητικός καθώς σε αναγκάζει να ξεπεράσεις τα όρια του οχήματος (;) και αυτό είναι που οδηγεί στην καινοτομία. Η Factory Racing Platform F99 μας έχει οδηγήσει πέρα ​​από τις συμβατικές τεχνολογίες στη σημερινή αρένα των ηλεκτρικών οχημάτων. Είμαστε βέβαιοι ότι η καινοτομία που διαμορφώθηκε από την F99 Factory Racing Platform θα είναι επίσης διαθέσιμη για το κοινό στο μέλλον. Συνδυάζοντας τις τεχνικές αεροναυπηγικής και αγώνων σκοπεύουμε να παρουσιάσουμε τα πιο προηγμένα ηλεκτρικά οχήματα στον κόσμο». Ωραίος ο πρόεδρος, τα καλύτερα μας είπε.

Μένει να δούμε πόσα από αυτά θα γίνουν πράξη. Μέχρι τότε (υποψιαζόμαστε πως θα περάσει καιρός) μπορούμε να θαυμάζουμε την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στην εμφάνιση της μοτοσυκλέτας… κι ας είναι από υπολογιστή.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!