MotorBike.gr

ΜΑC Rex 600: Νέα βρετανική εταιρία στα χνάρια της CCM

12/12/2022

Μια ακόμα μικρή βρετανική εταιρία κάνει το πρώτο της βήμα

H βρετανική CCM είναι μια ιστορική μικρή εταιρία μοτοσυκλετών που φημίζεται για τις “μερακλήδικες” χειροποίητες μοτοσυκλέτες της με μονοκύλινδρους συνήθως κινητήρες και τη Union Jack σημαία  που φέρουν  περήφανα πάνω τους. Το παράδειγμά της ακολουθεί τώρα η νεοεμφανισθείσα Mac Motorcycles με ένα δεύτερο μοντέλο (το Rex) το οποίο και αυτό μοιάζει με CCM…

Εντάξει όταν λέμε μοιάζει, μιλάμε για την φιλοσοφία κατασκευής, αφού οι μοτοσυκλέτες της Mac, όπως και οι CCM είναι απλές, ελαφρές κατασκευές με μονοκύλινδρο κινητήρα και διάφορα εξωτικά εξαρτήματα να τις περιβάλουν. Μικρές βρετανικές εταιρίες ε; Πόσο ειρωνικό είναι αυτό;

Ποιος να πίστευε πως η πάλαι ποτέ, επί δεκαετίες ακμάζουσα, πανίσχυρη βρετανική μοτοβιομηχανία, με δεκάδες μάρκες, που ήταν κορυφαία στον κόσμο μέχρι τα τέλη του ’60, θα έφτανε σε τόσο χαμηλό σημείο παραγωγής;

Μόνο παράδειγμα αντίστασης στον εκμηδενισμό της βιομηχανικής της παραγωγής, η Triumph βεβαίως που εκπροσωπεί επάξια μια χώρα που ήταν προς μίμηση όλου του κόσμου όσον αφορά τη μηχανολογία, τη σχεδίαση, την εμφάνιση και την κατασκευή μοτοσυκλετών.

Η νεόκοπη βρετανική Mac, λοιπόν, παρουσίασε το δεύτερο μονοκύλινδρο μοντέλο της, το Rex, κι αυτό με απλό σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο μονής ραχοκοκαλιάς, κινητήρα 600cc που παράγεται από την SWM – την κινεζική Shineray, δηλαδή, που έχει αγοράσει την ιταλική φίρμα.

Το μονοθέσιο Rex διαφέρει από το πρώτο μοντέλο της εταιρίας, το Ruby, έχοντας πιο ίσιο τιμόνι για πιο άνετη θέση οδήγησης και πιο χαλαρές βόλτες.

Το κομμάτι της ουράς είναι επίσης λιγότερο σπορ, με το ύψος της σέλας από το έδαφος στα 760 mm. Τόσο το Rex όσο και το Ruby παράγουν 52 ίππους από τον τετραβάλβιδο κινητήρα της Shineray με ηλεκτρονικό ψεκασμό.

Υπάρχει επίσης υδραυλικός συμπλέκτης και κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, ενώ ο ήχος του μονοκύλινδρου κινητήρα ενισχύεται από δυο τελικά από ανοξείδωτους σωλήνες, που κατασκευάζει η ιταλική εταιρία QD.

Mac Ruby 600

Το ενδιαφέρον είναι πως ο ιδιοκτήτης ενός Mac Rex μπορεί να το κάνει Mac Ruby αλλάζοντας εξαρτήματα, αφού οι αλλαγές διαρκούν κοντά στη μία ώρα εργασίας, άρα η μοτοσυκλέτα μπορεί να τροποποιείται ανάλογα με τα κέφια του αναβάτη της!

Το μεταξόνιο και των δύο είναι 1.430 mm, με την τελική ταχύτητα να υπολογίζεται κοντά στα 160 km/h.

Tα φρένα έρχονται από την Brembo, με μπροστινή μονή ακτινική δαγκάνα που συνεργάζεται με έναν πλευστό δίσκο διαμέτρου 320 mm.
Και στο πίσω φρένο η δαγκάνα είναι της Brembo με τη διάμετρο του δίσκου στα 240 mm.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!