MotorBike.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ: Με 324 km/h στην άμμο!

16/05/2018

Πάμε παραλία, να κάνουμε ρεκόρ

Υπάρχουν ρεκόρ και ρεκόρ, υπάρχουν και τα παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας. Ένα τέτοιο – τρελό – ρεκόρ πέτυχε ο αναβάτης Zef Eisenberg που έπιασε 324 km/h με μια turbo Suzuki Hayabusa πάνω σε άμμο. Σε παραλία ναι, σε παραλία…

Άντε να το πεις: “έχω το παγκόσμιο ρεκόρ υψηλότερης ταχύτητας πάνω στην άμμο”, και ποιος θα σε πιστέψει. Ποιος να πιστέψει ότι ο Zef Eisenberg από τη νήσο Guernsey κατάφερε να πιάσει τελική ταχύτητα άνω των 200 μιλίων την ώρα (324 km/h για την ακρίβεια) πάνω στη βρεγμένη άμμο της τεράστιας παραλίας Pendine Sands στη νότια Ουαλία (Μ. Βρετανία).


Το ρεκόρ επιτεύχθηκε πρόσφατα στην εκδήλωση Straightliners Top Speed με τον Zef να οδηγάει το πράσινο τέρας του, μια Suzuki Hayabusa βαμμένη στο χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα των Kawasaki (!), με απόδοση άνω των 350 ίππων, από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα.

Την προπόνησή του έκανε με ένα επίσης “τουμπανιασμένο” ZZR1400, με λάστιχα on/off, όπως βλέπετε παραπάνω.

Η ταχύτητα αυτή είναι η υψηλότερη που έχει πετύχει ποτέ άνθρωπος πάνω στην παραλία Pendine όχι μόνο με δίτροχο, αλλά και τετράτροχο. Επίσης ο Eisenberg θεωρείται ότι είναι ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο πάνω σε άμμο, οπουδήποτε στον κόσμο.

“Δεν πίστευα ότι μπορούσα να πάω πάνω από 200 μίλια την ώρα” είπε ο αναβάτης. “Όταν επέστρεφα από τη δοκιμασία και είδα τους πανηγυρισμούς των ανθρώπων της ομάδας, κατάλαβα ότι κάτι καλό είχε συμβεί. Όταν έμαθα το ρεκόρ ήμουν συγκλονισμένος και έκπληκτος”.


Ο διαγωνισμός που διεξήχθη στην Pendline της Ουαλίας δεν έχει κανένα κοινό με τους αντίστοιχους των ρεκόρ ταχύτητας της περίφημης Bonneville Salt Lake (στις ΗΠΑ), αφού η Pendline είναι μια μεγάλη και πλατειά αμμουδερή παραλία, παρόμοια με αυτές της Βόρειας Γαλλίας.

Φέτος ο Eisenberg ήταν καλά προετοιμασμένος, έχοντας δύο μοτοσυκλέτες, ειδικά φτιαγμένες για αυτή την προσπάθεια: μια Kawasaki ZZR 1400 και μια Suzuki Hayabusa, που έτρεξαν στην κατηγορία Supercharged κάτω των 1650 cc.

Το παγκόσμιο ρεκόρ των 324 χιλιομέτρων την ώρα πάνω σε άμμο είναι απλά απίστευτο!

Πηγή: www.facebook.com/Turbinebike

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!