MotorBike.gr

ΡΩΣΙΑ: Η αστυνομία πήρε τα Καλάσνικοφ!

07/09/2018

“Ηλεκτρική” η ρώσικη αστυνομία

… ή μάλλον καλύτερα, καβαλάει τα Καλάσνικοφ και βγαίνει στο δρόμο να “γαζώσει” τον κόσμο με νόμους και να μοιράσει πόνο μέσω κλήσεων… να υποθέσουμε.

Η ρωσική εταιρεία όπλων Καλάσνικοφ (Kalashnikov ή Калашников) έχει ήδη παρουσιάσει επίσημα στη Μόσχα την πρότασή της σε μορφή πρωτότυπου για μια στρατιωτική ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, την SM-1, ξαφνιάζοντας τους πάντες, μιας και το όνομά της μέχρι σήμερα ήταν στενά συνδεδεμένο με το διάσημο τυφέκιο ΑΚ-47 και την κατασκευή όπλων.

Η εταιρεία όπλων δραστηριοποιήθηκε και στη σχεδίαση και κατασκευή οχημάτων όπως για παράδειγμα της μοτοσυκλέτας Korthez που έχει φτιαχτεί για συνοδεία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και θα κατασκευάζεται από την παλιά, γνωστή ρώσικη εταιρία μοτοσυκλετών IZH.

Korthez IZH

Τώρα η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Καλάσνικοφ SM-1 προορίζεται για στρατιωτική και αστυνομική χρήση, ενώ φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν και ένα μοντέλο εντούρο, βαμμένο με χρώματα παραλλαγής για παρόμοια χρήση.

Κινητήρας είναι ένα υγρόψυκτος ηλεκτρικός κινητήρας με ισχύ 15 kW, που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιταχύνει δυναμικά μέχρι τα 90 km/h. Η αυτονομία του είναι έως και 150 χιλιόμετρα, ενώ η ενέργεια έρχεται μέσω μπαταριών ιόντων λιθίου.

Η επίσημη, πρώτη παρουσίαση της μοτοσυκλέτας έγινε πέρσι στη Μόσχα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Στρατιωτικού Φόρουμ “Army 2017”, ενώ ήδη τα πρώτα 50 μοντέλα της αστυνομίας χρησιμοποιήθηκαν πρώτη φορά στην αστυνόμευση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018, που έγινε πρόσφατα στη Ρωσία.

Η Kalashnikov SM-1 έχει σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο και ανάποδο πιρούνι με διαδρομή 200 mm. Το μεταξόνιο είναι μεγάλο στα 1.500 mm όπως και το βάρος της, αφού η εταιρία ανακοινώνει 165-245 kg – προφανώς χωρίς και με μπαταρία.

Δισκόφρενα υπάρχουν και στους δύο τροχούς, το όργανο είναι ψηφιακό και τα φώτα συμβατικά ή LED αναλόγως τη χρήση.

Εκτός από την SM-1 παρουσιάστηκε και η UM-1, με παραλλαγή για στρατιωτική χρήση, με μέγιστη ταχύτητα τα 100 km/h, σίδερα προστασίας, μπαγκαζιέρες, κλπ.
Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρίας μετά τη δοκιμαστική περίοδο σε στρατό και αστυνομία οι μοτοσυκλέτες θα διατεθούν και στο εμπόριο για πολιτική χρήση.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!