MotorBike.gr

TO ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ: … έχει κινητήρα παπιού!

07/09/2017

Η επόμενη μέρα

Πως θα φανταζόσασταν το δίτροχο που θα επιβίωνε την αποκάλυψη; Ένα μηχανάκι, μια μοτοσυκλέτα ευέλικτη, ελαφριά, καλοφτιαγμένη, που να μπορεί να αντεπεξέλθει σε κάθε δύσκολο τεραίν; Σύμφωνα με τον κατασκευαστή του Motoped από την Αμερική, κάπως έτσι πρέπει να είναι η μορφή του και φυσικά να φοράει κινητήρα παπιού.

To Motoped Survival Bike μπορεί να επιβιώσει και να περάσει από παντού, κι αν αυτό δεν είναι εφικτό, το παίρνεις στην πλάτη. Κάπως έτσι πρέπει να σκεφτόταν ο δημιουργός του και μια αμερικάνικη εταιρία που το κατασκευάζει στην Santa Cruz της Καλιφόρνια. Οι πωλήσεις του Motoped έχουν ήδη ξεκινήσει.

Καταρχάς είναι εντελώς πρωτότυπο το σχέδιό του, εμείς τουλάχιστον δεν το έχουμε ξαναδεί.

Εδώ βεβαίως πρέπει να ομολογήσουμε ότι μετά από προσεκτικότερη ματιά συνειδητοποιούμε ότι πρόκειται για ένα ποδήλατο με ενισχυμένο πλαίσιο που μπορεί να φιλοξενήσει κινητήρα παπιού.

Δηλαδή τι έχουμε εδώ στην πραγματικότητα; Οι Αμερικάνοι ανακάλυψαν το μοτοποδήλατο ξανά. Πως λέμε “ανακάλυψαν την Αμερική”, ένα τέτοιο πράγμα.

Γιατί η δημιουργία των πρώτων μοτοποδηλάτων στην Ευρώπη ξεκίνησε κυρίως μετά τον Β’ Παγκ. Πόλεμο όταν τα χιλιάδες ποδήλατα με τα οποία κυκλοφορούσαν οι λαοί νικητών και ηττημένων φόρεσαν στο πέρασμα του χρόνου ελαφρούς δίχρονους κινητήρες κι έτσι έγιναν … μοτοποδήλατα.

Εδώ βέβαια στο Motoped επειδή ο κινητήρας δεν είναι “ελαφρύς, δίχρονος”, αλλά βαρύς τετράχρονος αν προσέξετε η ραχοκοκκαλιά είναι ευμεγέθης, δεν είναι “σωληνάκι”.

Το καινοτόμο Motoped Survival Bike έχει μια αυθεντικότητα πάντως, ειδικά με όλα αυτά τα “αξεσουάρ” που έχει κρεμασμένα πάνω του, ενώ όμορφο δεν το λες.

Από την άλλη, κυνηγοί, φυσιολάτρες, τρελαμένοι με την επιβίωση, τρελαμένοι με τη φύση, δασοφύλακες, αμερικανικός στρατός – γιατί όχι – και γκατζετάκηδες έχουν θέμα με το δίτροχο τούτο. Το λιγουρεύονται.

Με το συγκεκριμένο ντεπόζιτο ο κατασκευαστής μιλάει για αυτονομία 400 χιλιομέτρων, από κινητήρα είτε 49 cc, είτε ένα 125 cc, απόδοσης 2 ίππων ο πρώτος και 7.8 ίππων ο δεύτερος, κατασκευής Lifan. H μέγιστη ταχύτητα στην καλύτερη περίπτωση είναι τα 72 km/h.

Η μπροστινή ανάρτηση είναι ανάποδο πιρούνι με διαδρομή 152 ή 203 mm, αναλόγως της έκδοσης και η πίσω ανάρτηση γίνεται με ένα αμορτισέρ.
Ανάλογα με την έκδοση ή τον εξοπλισμό του κάθε μοντέλο το Survival Motoped κοστίζει μεταξύ 3.199 και 3.799 δολαρίων και πρώτα παραγγέλεις, μετά φτιάχνεται το δίτροχό σας στο χέρι και μετά παραλαμβάνετε.

Όσο δε για την αισθητική του συνόλου… απορούμε πως δεν το έχουμε δει ακόμα να πρωταγωνιστεί στο Walking Dead…

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!