MotorBike.gr

ABUS: Επίσκεψη στο εργοστάσιο

31/01/2017

Ξεπερνώντας τα 90 χρόνια

Όταν ο August Bremicker και οι γιοι του το 1924, ξεκίνησαν να φτιάχνουν αντικλεπτικά λουκέτα στο γκαράζ του σπιτιού τους, δεν θα μπορούσαν να φανταστούν την εξέλιξη και την διάσταση που θα έπαιρνε η δραστηριότητά τους

Ακούραστες προσπάθειες, καινοτόμες ιδέες, τεχνογνωσία, ποιοτικές διαδικασίες παραγωγής και διαρκής ανάπτυξη, ήταν η συνταγή της επιτυχίας που ακολούθησαν οι Bremicker στο πέρασμα του χρόνου, πάντοτε με τις αρχές της οικογενειακής επιχείρησης.

Έκτοτε και για περισσότερα από 90 χρόνια, οι λύσεις προστασίας που προσφέρει η ABUS ακολουθούν πιστά την αρχική ιδέα του August Bremicker, ότι η ασφάλεια στηρίζεται στην ποιότητα. Και η εταιρία του το επιδεικνύει διαρκώς στο πέρασμα του χρόνου, με γκάμα προϊόντων που διασφαλίζει την ασφάλεια σε τομείς σπιτιού, ποδηλάτου, μοτοσυκλέτας, κ.α.

Όσο κι αν ακούγεται ρομαντικό ή παράδοξο από την ίδρυση της η ABUS παραμένει μία οικογενειακή επιχείρηση. Δεν έχει πουληθεί ή έχει εξαγοραστεί ποτέ από κάποιον άλλο και διοικείται στο πέρασμα των δεκαετιών από τους απογόνους του ιδρυτή August Bremicker.

Έτσι έχει καταφέρει να μεταδίδει και να συνεχίζει το όραμα του ιδρυτή της, ενώ παράλληλα να διατηρεί διαφορετική προσέγγιση και πάθος για την κατασκευή των πιο ποιοτικών αντικλεπτικών προϊόντων της αγοράς.

Η ABUS για να εξασφαλίσει την ποιότητα, σχεδιάζει, αναπτύσσει και μελετά εντός εταιρίας την παραγωγή των επιμέρους εξαρτημάτων, που απαιτούνται για την παραγωγή ενός ολοκληρωμένου προϊόντος υψηλής τεχνολογίας.

Σχεδιάζει και παράγει όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για την κατασκευή αυτών των εξαρτημάτων των συστημάτων ασφαλείας στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της.

Έτσι, με αυτό τον τρόπο πετυχαίνει, αυτάρκεια και φυσικά απόλυτο έλεγχο σε όλα τα τμήματα που αποτελούν ένα προϊόν, καθώς μία κλειδαριά ή λουκέτο αποτελείται από πολλά μικρά μηχανικά μέρη.

Αυτός σύμφωνα με την εταιρία είναι ο σημαντικότερος λόγος που ο κόσμος επιλέγει ABUS, για μέγιστη ασφάλεια, ποιότητα και αξιοπιστία στο πέρασμα του χρόνου.

Διαθέτοντας τέτοια φιλοσοφία, τα προϊόντα της ABUS δεν θα μπορούσαν να φτιάχνονται πουθενά αλλού παρά μόνο στη Γερμανία.

Από την ίδρυση της εταιρίας μέχρι σήμερα η συναρμολόγηση των προϊόντων είναι χειροποίητη, καθώς έτσι επιτυγχάνεται η ακριβής και σωστή λειτουργία τους. Παράλληλα οι δοκιμές της ποιότητάς των προϊόντων της είναι διαρκείς και διεξοδικές.

Το κέντρο έρευνας και εξέλιξης της ABUS είναι ο εγκέφαλος και η απαρχή των προϊόντων της εταιρίας. Εδώ αναπτύσσονται, βελτιώνονται και εξελίσσονται όλες οι λύσεις ασφαλείας για το παρόν και το μέλλον. Όλα τα προϊόντα υπόκεινται σε υπερβολικά σκληρές δοκιμές αντοχής, ώστε να μπορούν να αξιολογηθούν σε προσομοιώσεις διάρρηξης.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα προϊόντα μπορούν να αντέξουν σε οποιαδήποτε απόπειρα διάρρηξης, οι κλειδαριές και τα συστήματα ασφαλείας εκτίθενται σε μεγάλες δυνάμεις και παραμορφώσεις. Οι δοκιμές περιλαμβάνουν και τις παρακάτω:
Σπρέι Πάγου
Δοκιμάζεται αν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε σπρέι πάγου και χτυπήματα με σφυρί. Τα λουκέτα ψύχονται στους -40c και στην συνέχεια τοποθετούνται στο ειδικό μηχάνημα όπου δοκιμάζονται σε αλλεπάλληλα χτυπήματα με βαριοπούλες 6kg.
Διάρρηξη
Χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία διάρρηξης, εξειδικευμένοι συνεργάτες τεστάρουν την αντοχή του κυλίνδρου της κλειδαριάς, ενώ παράλληλα τις βελτιώνουν και τις εξελίσσουν.
Υγρασία και σκουριά
Για ορισμένους τύπους προϊόντων, η ABUS διαθέτει ειδικό θάλαμο έκθεσης των προϊόντων σε ακραία καιρικά φαινόμενα, για περιοχές με πολύ χιόνι και υγρασία.
Κοπή
Όλα τα προϊόντα της ABUS στο τομέα της μοτοσυκλέτας, δοκιμάζεται σε συνθήκες κοπής με κόφτες, έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχεται η ποιότητα του ατσαλιού.
Έλξη
Καθώς η έλξη δεν είναι μέθοδος κλοπής ενός αντικλεπτικού συστήματος, στη συγκεκριμένη δοκιμασία ελέγχονται, η ποιότητα και η αντοχή της κλειδαριάς αλλά επιμέρους εξαρτήματα.
Αντοχή στη χρήση
Ανάλογα με την εφαρμογή, τα προϊόντα της ABUS μπορούν να δοκιμαστούν έως και 100.000 φορές σε συνθήκες χρήσης.

Η γερμανική εταιρία ABUS αντικλεπτικών συστημάτων για σκούτερ, μοτοσυκλέτες και ποδήλατα, εκτός των άλλων, διέπεται από οικολογική συνείδηση και σεβασμό προς το περιβάλλον, ανακύκλωση των άχρηστων πρώτων υλών. Με πλήρη έλεγχο της παραγωγής από το πρώτο μέχρι το τελευταίο εξάρτημα, η ABUS θεωρείται μια από τις κορυφαίες εταιρίες στον κόσμο στον τομέα της.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!