MotorBike.gr

H Ducati προτίμησε τον Márquez για την εργοστασιακή της ομάδα!

06/06/2024

Μια μεταγραφή-δυναμίτης στο χώρο των MotoGP

Με μια αμφιλεγόμενη κίνηση η Ducati προτίμησε να υπογράψει για τα επόμενα δύο χρόνια με τον Ισπανό, 8 φορές Παγκ. Πρωταθλητή, Marc Márquez για τη δεύτερη θέση της εργοστασιακής ομάδας, δίπλα στον Francesco Bagnaia. Είναι μια απόφαση που μπορεί να φέρει αντί να λύσει προβλήματα για τη θυγατρική εταιρία της Volkswagen/Audi με έδρα το Borgo Panigale… Γράφει ο MotoGP Guru

Πρώτα απ’ όλα, όπως δημοσιεύσαμε χθες, δυο νέοι πολύ ικανοί αναβάτες που είχαν μεγάλο μέλλον μπροστά τους, αποχώρησαν από τις τάξεις της Ducati λόγω της απόφασης του εργοστασίου να τους γυρίσει την πλάτη.

Αναφερόμαστε στην ‘φυγή’ του Ιταλού Enea Bastianini (πάει στην ΚΤΜ) και κυρίως σε αυτήν του πρωτοπόρου στη βαθμολογία των MotoGP, Ισπανού Jorge Martín, που θεωρείται ίσως ο πιο ελπιδοφόρος και πολύτιμος αναβάτης στο παγκόσμιο σήμερα (δύο νίκες σε GP φέτος και άλλες δύο σε αγώνες Sprint) με λαμπρό μέλλον μπροστά του. Ο Martín σχεδόν υποχρεώθηκε να παρατήσει την Ducati για την Aprilia, σε μια κίνηση που ίσως να του στοιχίσει τη μελλοντική ανέλιξή του.

Δεν γνωρίζουμε αν το Piaggio Group, στο οποίο ανήκει η Aprilia, ανοίξει τις κάνουλες του χρήματος για να συνεχίσει να εξελίσσει και να ταϊζει το πολυδάπανο πρότζεκτ των MotoGP.

Πάντως, με την απόκτηση του Martín οι Ιταλοί δείχνουν να έχουν σοβαρές προθέσεις, κι αυτό θα είναι κάτι πολύ καλό εφόσον προχωρήσει όπως πρέπει, ειδικά για την αγωνιστική εξέλιξη του Jogre και ίσως και την κατάκτηση του τίτλου… από το 2025 και μετά βεβαίως,  που ξεκινάει το συμβόλαιό του.

Επιστρέφοντας στη μεταγραφή του Marc Márquez (καμία νίκη φέτος αλλά τρεις δεύτερες θέσεις σε Sprint) να θυμίσουμε πως η Ducati, που είναι μια ιταλική ομάδα, παίρνει έτσι στους  εργοστασιακούς κόλπους της έναν Ισπανό αναβάτη, τη στιγμή που είναι τεράστια η κόντρα μεταξύ Ισπανών και Ιταλών στα GP, δυσαρεστώντας με αυτό τον τρόπο αμέτρητους Ιταλούς fans της.

Στην Ιταλία υπάρχει τεράστιο αντι- Márquez κίνημα ανάμεσα στους οπαδούς των MotoGP, λόγω του παρελθόντος με τον Valentino Rossi και όλες τις προστριβές που είχαν οι δυο τους εντός ή εκτός πίστας, οι οποίες είχαν στιγματίσει το Παγκόσμιο.

 

 

Επίσης όπως έχει δείξει το παρελθόν, ο Márquez δεν είναι ο ευκολότερος αναβάτης στον κόσμο για να συνεργαστεί κάποιος μαζί του – υπέρμετρος ζήλος, επιθετικότητα, υπεροψία κ.λπ. – και δεν είναι λίγοι  αυτοί που λένε πως θα φέρει προβλήματα στα box της Ducati.

Ο Ισπανός αναβάτης θα αντικαταστήσει τον Enea Bastianini στην επίσημη ομάδα MotoGP της Ducati για τα επόμενα δύο χρόνια (μέχρι το τέλος του ’26), μόλις τελειώσει η τρέχουσα σεζόν, που τον βρίσκει να οδηγεί μια Desmosedici GP του 2023 της ομάδας Gresini Racing MotoGP.

 

Σε μια μάλλον λιτή και σύντομη (για ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός) ανακοίνωση της Ducati για την μεταγραφή, υπάρχει και δήλωση του “μάγου” και χαρισματικού Luigi Dall’Igna (Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse): “Πρώτα από όλα, θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον Enea Bastianini όσο και τον Jorge Martín για όλη τη δουλειά τους μαζί μας τα τελευταία χρόνια και τους εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Αυτή τη σεζόν, έδειξαν ότι έχουν φτάσει σε ένα απίστευτο επίπεδο , και είμαστε σίγουροι ότι θα αγωνίζονται για τον τίτλο μέχρι το τέλος. Η απόφαση για τον νέο team mate του Bagnaia στην ομάδα της Ducati Lenovo δεν ήταν εύκολη, καθώς είχαμε μια λίστα με πολύ δυνατούς αναβάτες. Στο τέλος, η επιλογή μας έγειρε προς ένα αδιαμφισβήτητο ταλέντο όπως ο Marc Márquez, που κατάφερε να προσαρμοστεί τέλεια στο Desmosedici GP, με την έμφυτη φιλοδοξία του τον ωθεί. Έτσι θα έχουμε δύο αναβάτες που μαζί οι δυο τους κατέχουν 11 παγκόσμιους τίτλους , και η εμπειρία και ωριμότητά τους θα είναι ανεκτίμητη για την ανάπτυξή μας.”

Υπήρξε όμως και δήλωση από την πλευρά του αναβάτη.

Marc Márquez: “Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να φορέσω τα κόκκινα χρώματα της εργοστασιακής ομάδας της Ducati στο MotoGP την επόμενη σεζόν. Βασικά, από την πρώτη επαφή με το Desmosedici GP, μου άρεσε να το οδηγώ και προσαρμόστηκα καλά αμέσως. Από εκείνη τη στιγμή, ήξερα ότι ο στόχος μου ήταν να συνεχίσω πάνω σ’ αυτό το δρόμο, να συνεχίσω να μεγαλώνω και να μετακομίσω στην ομάδα όπου ο Pecco Bagnaia είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής για δύο συνεχόμενα χρόνια. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να κάνω αυτό το μεγάλο βήμα το 2025 κι ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει η Ducati. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τη Nadia, τον Carlo, τον Michele και ολόκληρη την οικογένεια της Gresini Racing, που μου άνοιξαν την πόρτα της ομάδας τους σε μια δύσκολη στιγμή της καριέρας μου. Προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή είναι να τα δώσουμε όλα στους αγώνες της τρέχουσας σεζόν που απομένουν”.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!