MotorBike.gr

HONDA ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ: Αγωνιστικές επιτυχίες σε άσφαλτο και χώμα

05/04/2018

Τσαλίκης, Καρακώστας και Κουζής, νικητές με Honda

Πανελληνίο Πρωταθλήμα Ταχύτητας στα Μέγαρα και Πανελληνίο Πρωταθλήμα Motocross στα Γιαννιτσά, έφεραν πρωτιές στους αναβάτες της Honda Σαρακάκης.

Τσαλίκης και Καρακώστας στην άσφαλτο και τους αγώνες ταχύτητας, Κουζής στο χώμα και τους αγώνες μοτοκρός έφεραν τις μοτοσυκλέτες της Honda στην κορυφή το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Ταχύτητα στα Μέγαρα

Τις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες Superbike και Supersport κατέκτησαν οι αναβάτες της Honda στον 1ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας στα Μέγαρα.

Απόλυτη ήταν η επικράτηση των αναβατών που υποστηρίζει η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας της Honda στον 1ο αγώνα του πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, που πραγματοποιήθηκε στην πίστα των Μεγάρων, με τον Φώτη Τσαλίκη (Honda CBR1000RR) να κερδίζει την κατηγορία Superbikes και τον Δημήτρη Καρακώστα (Honda CBR600RR) να κερδίζει την κατηγορία Supersports.

Φώτης Τσαλίκης (Superbike) Honda CBR1000RR

Ο 1ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2018 σημαδεύτηκε από τον μικρό αριθμό συμμετοχών που δεν ξεπέρασαν τις 43 σε όλες τις κατηγορίες, αλλά και το μεγάλο αριθμό θεατών που βρέθηκαν στην πίστα των Μεγάρων για να δουν από κοντά τις μάχες των καλύτερων αναβατών στην Ελλάδα.

Φώτης Τσαλίκης, Honda CBR1000RR, πρώτος (156)

Στην κατηγορία Superbike ο Φώτης Τσαλίκης οδηγώντας μία CBR1000RR, έχοντας κάνει 5ο χρόνο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Σαββάτου, στην εκκίνηση του αγώνα βρέθηκε στη 2η θέση, ενώ στο 18ο γύρο – μετά την πτώση του Σάκη Συνιώρη που πρωπορευόταν – πέρασε στην 1η θέση, την οποία κράτησε μέχρι την πτώση της καρό σημαίας.

Φώτης Τσαλίκης, νικητής κατηγορίας Superbike, Honda CBR1000RR

Ο αναβάτης της Honda CBR1000RR Φώτης Τσαλίκης στον τερματισμό δήλωσε: «Προσπάθησα από την αρχή να μείνω κοντά στο Συνιώρη με στόχο να τον πιέσω στους τελευταίους γύρους του αγώνα. Η πτώση του στο 18ο γύρο μου έδωσε τη δυνατότητα να ανέβω στην πρώτη θέση και να τη διατηρήσω μέχρι τέλους. Το αποτέλεσμα αυτό είναι καρπός τόσο της καλή μου προετοιμασίας όσον αφορά τις προπονήσεις μου, όσο και στη σωστή προετοιμασία της μοτοσυκλέτας μου στην οποία έχουμε χρησιμοποιήσει traction control, γεγονός που μου έδωσε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτώ στο έπακρο την ιπποδύναμη της».

Δημήτρης Καρακώστας ( Supersport), Ηonda CBR600RR

Στη κατηγορία Supersport ο Δημήτρης Καρακώστας οδηγώντας μία Honda CBR600RR έδειξε τις προθέσεις του από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Σαββάτου, όπου πραγματοποίησε τον ταχύτερο γύρο. Ακολουθώντας έναν αγώνα τακτικής μετά τον 4ο γύρο ανέβασε ρυθμό και πέρασε στην 1η θέση της γενικής κατάταξης, μία θέση που διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Δημήτρης Καρακώστας, νικητής κατηγορίας Supersport, Ηonda CBR600RR

Ο Δημήτρης Καρακώστας, Honda CBR600RR, δήλωσε μετά την απονομή των επάθλων: “Είμαι πολύ χαρούμενος από την πρώτη μου νίκη από τον πρώτο κιόλας αγώνα της χρονιάς στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία Supersport. Νιώθω τυχερός αφού κατάφερα και ξεπέρασα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έναν τραυματισμό που είχα κατά τη διάρκεια της προπόνησης μου πριν από 50 ημέρες. Στόχος μου για το 2018 είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα της κατηγορίας Supersport. Σε αυτό το σημείο αξίζει να ευχαριστήσω την ομάδα των μηχανικών της ομάδας μου, η οποία με επικεφαλής το Γιώργο Καρακώστα είναι υπεύθυνη για την πολύ καλή προετοιμασία της μοτοσυκλέτας μου, αλλά και για τις πολύτιμές συμβουλές τους.”

Δημήτρης Καρακώστας, νικητής κατηγορίας Supersport

Ο επόμενος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας είναι προγραμματισμένος για τις 28-29 Απριλίου 2018, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης.

Μοτοκρός στα Γιαννιτσά

Επικράτηση όμως για την Honda Σαρακάκης είχαμε και στο χώμα, με τον Παναγιώτη Κουζή με Honda CRF450R να κερδίζει την κατηγορία ΜΧ1 στον 3ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μοτοκρός, που έγινε στα Γιαννιτσά.

Παναγιώτης Κουζής (ΜΧ1), Honda CRF 450R

Στο πρώτο σκέλος του αγώνα ο Παναγιώτης Κουζής τερμάτισε στη 2η θέση πίσω από τον Σουηδό επαγγελματία οδηγό αγώνων Eddie Hjortmarker, ο οποίος συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά σε αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Στο 2ο σκέλος ο Παναγιώτης Κουζής βρέθηκε στην πρώτη θέση της γραμμής τερματισμού με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 47 βαθμούς συνολικά από τον τρίτο αγώνα της χρονιάς.

O Παναγιώτης Κουζής είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία της ΜΧ1, με Honda CRF 450R

Ο 15 φορές πρωταθλητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, Παναγιώτης Κουζής στον τερματισμό δήλωσε: “ο τρίτος αγώνας του Πρωταθλήματος ήταν πολύ απαιτητικός, είχε σκληρό ανταγωνισμό. Οι ισχυροί άνεμοι δυσκόλεψαν πολύ τη ζωή των αναβατών, κυρίως στα μεγάλα άλματα. Η παρουσία του επαγγελματία Σουηδού αναβάτη Eddie Hjortmarker μας βοήθησε όλους, καθώς μπορούμε έτσι να βελτιώνουμε την τεχνική και την ταχύτητα μας. Το Honda CRF450R γι’ άλλη μία φορά δούλεψε απροβλημάτιστα και με βοήθησε στις δύσκολες καιρικές και οδηγικές συνθήκες του αγώνα.”

Μετά και τον τρίτο αγώνα του Π.Π. ΜΧ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της κατηγορίας ΜΧ1 βρίσκεται με 144 βαθμούς ο Παναγιώτης Κουζής, μία συμμετοχή της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε., Επίσημος Ειαγωγέας – Διανομέας της  Honda moto στην Ελλάδα, οδηγώντας μία Honda CRF450R.

Παναγιώτης Παπίλας (ΜΧ2), Honda CRF 250R

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο Παναγιώτης Παπίλας οδηγώντας μια Honda CRF250R τερμάτισε στην 3η και 4η θέση στα δύο σκέλη του αγώνα. Ο Παναγιώτης Παπίλας στον τερματισμό δήλωσε: “στον 3ο αγώνα της χρονιάς κατάφερα να βελτιώσω το αποτέλεσμα μου στον αγώνα δουλεύοντας εντατικά με τη νέα μου μοτοσυκλέτα, την οποία έχω στα χέρια μου το τελευταίο διάστημα.”

Ο επόμενος, 4ος, αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross θα διοργανωθεί την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 στην πίστα της Χαλκίδας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!