MotorBike.gr

REGINA CHAIN: Κινεί τη μοτοσυκλέτα… πάνω από οκτώ δεκαετίες

05/02/2021

Η επέτειος μιας πετυχημένης πορείας

H διάσημη ανά τον κόσμο ιταλική εταιρία κατασκευής αλυσίδων Regina Chain έκλεισε πρόπερσι τα 100 της χρόνια από την ημέρα που ιδρύθηκε και σήμερα χαίρει της μεγαλύτερης καταξίωσης στην ιστορία της. Ρίχνουμε μια ματιά στις σημαντικές της επιτυχίες στο πέρασμα ενός αιώνα και ειδικότερα στα επιτεύγματά της στο χώρο της μοτοσυκλέτας, στον οποίο μετράει παραπάνω από οκτώ δεκαετίες επιτυχιών.

Με το σλόγκαν “Performance In Motion” από το 1919 μέχρι σήμερα η Regina (προφέρεται “ρετζίνα” και σημαίνει βασίλισσα στα Ιταλικά) έχει δημιουργήσει μια παράδοση στο χώρο των αλυσίδων που στηριζόταν ανέκαθεν στην τεχνολογία αιχμής και τη δημιουργία κορυφαίων λύσεων στον τομέα αυτό.

Αλυσίδες μοτοσυκλέτας άρχισε να κατασκευάζει το 1939, έχοντας γράψει στο ενεργητικό της παραπάνω από ογδόντα χρόνια στην αγορά, γεμάτα επιτυχίες, στον εμπορικό και αγωνιστικό στίβο.

Η Regina ιδρύθηκε το 1919 με το όνομα “Società Italiana Catene Calibrate Regina” και αρχικά δραστηριοποιήθηκε στην παραγωγή αλυσίδων για ποδήλατα και μοτοποδήλατα.

Μεταξύ του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Regina αρχίζει να παράγει και βιομηχανικές αλυσίδες, ενώ μπαίνει δυναμικά και στο χώρο αλυσίδων μοτοσυκλετών, ανοίγοντας τις δραστηριότητές της και στις διεθνείς αγορές.

Οι ισχυρότερες μοτοσυκλέτες της εποχής εμπιστεύονται τα προϊόντα της, όπως οι πετυχημένες αγωνιστικές ομάδες της Moto Guzzi και της Gilera εκτός των άλλων.

  • Το 1956 η Regina ιδρύει θυγατρική εταιρία στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, η οποία λειτουργεί ακόμη και σήμερα.
  • Το 1958, ο Όμιλος ιδρύει τη Rex Regina στην Ιταλία, που επικεντρώνεται στην παραγωγή βιομηχανικών αλυσίδων.
  • Το 1982, ιδρύεται μονάδα κατασκευής αλυσίδων από ανοξείδωτο χάλυβα και πλαστικό για ιμάντες βιομηχανικών γραμμών παραγωγής (Conveyor) στην Ιταλία.
  • Το 1985 η Regina ιδρύει τη Regina Warner και πάλι στην Ιταλία, μονάδα παραγωγής αλυσίδων χρονισμού κινητήρων αυτοκινήτων και την ίδια χρονιά η Regina εισέρχεται στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, ιδρύοντας την Regina USA στο Milwaukee.
  • Τη δεκαετία του ’90, ο Όμιλος αναπτύσσεται σημαντικά διεθνώς, ιδρύοντας θυγατρικές πωλήσεων στο Μεξικό, την Αγγλία, τη Γαλλία και το 1993 στην Κίνα αφιερωμένη στην κατασκευή εξαρτημάτων ποδηλάτων.
  • Το 2004 ιδρύεται θυγατρική εταιρία στην Κίνα για την κατασκευή αλυσίδων και ιμάντων βιομηχανικών γραμμών παραγωγής, καθιστώντας τον Όμιλο της Regina κορυφαίο στην κινεζική αγορά βιομηχανικών αλυσίδων υψηλής ποιότητας.
  • Το 2008, ιδρύθηκε στην Ισπανία μια ακόμα θυγατρική για την κατασκευή βιομηχανικών αλυσίδων.
  •  Regina ξεκίνησε την παραγωγή αλυσίδων μοτοσυκλετών το 1939, με επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο, προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα για πλήθος μοντέλων δρόμου, αλλά και off road.
  • Η Regina Chain παραμένει ιδιοκτησία της ίδιας οικογένειας εδώ και 4 γενιές.

Δουλεύοντας πάντοτε σε στενή συνεργασία με τους κορυφαίους διεθνείς κατασκευαστές μοτοσυκλετών ανά τον κόσμο η Regina πετυχαίνει νέους στόχους και προκλήσεις κάθε χρόνο.

Η ομάδα Έρευνας και Εξέλιξης του εργοστασίου συνεργάζεται με τα εργοστάσια ήδη από τα πολύ πρώιμα στάδια σχεδιασμού και εξέλιξης των μοτοσυκλετών τους, παρέχοντας την τεχνογνωσία και αναπτύσσοντας από κοινού λύσεις στη μετάδοση της κίνησης.

Oι αλυσίδες της Regina Chain χρησιμοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, από το 1949 μέχρι σήμερα, εξοπλίζοντας τις μοτοσυκλέτες πολλών αναβατών παγκοσμίου φήμης.

Θρυλικά ονόματα έχουν εμπιστευθεί την ιταλική φίρμα, όπως οι Ruffo, Ubbiali, Nieto, Duke, Surtees, Hailwood, Agostini, Lucchinelli, Stoner, Roberts, Bayliss, Biaggi, Lorenzo, Rossi οι οποίοι έχουν αγωνιστεί με τις αλυσίδες της Regina στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, ενώ οι Everts, Cairoli, Herlings, Eriksson, Prado την εκπροσώπησαν ή την εκπροσωπούν ακόμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοκρός.

Η Regina Chain έχει λάβει μέρος με μεγάλες επιτυχίες στα παρακάτω πρωταθλήματα: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας (κατηγορίες MotoGP, Moto2, Moto3), Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοκρός (κατηγορίες MXGP, ΜΧ2) στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα (US Supercross και National Outdoor) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, Supersport και SuperStock, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Speedway, αλλά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro και Trial.

Μέχρι σήμερα, η Regina έχει κερδίσει περισσότερα από 345 Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Όλα τα προϊόντα Regina που χρησιμοποιούνται στα πρωταθλήματα είναι διαθέσιμα στο κοινό και των χώρο της αγοράς aftermarket.

Η Regina Chain προσφέρει σήμερα, μια πλήρη γκάμα κορυφαίων αλυσίδων υψηλής απόδοσης για κάθε τύπο μοτοσυκλέτας.

Στην Ελλάδα η Regina αντιπροσωπεύεται από την εταιρία Intramoto AE.

Περισσότερες πληροφορίες: Intramoto AE, Σοφίας Βέμπο και Ιάσωνος 1, Γλυφάδα, 165 61, Αθήνα, τηλ. 210 9603961-3, www.intramoto.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!