MotorBike.gr

Triumph: Επίσημη ανακοίνωση για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Μοτοκρός!

26/09/2022

And now Ladies and Gentlemen… χώμα!

Η βρετανική Triumph Motorcycles, γνωστή για τις μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού δρόμου, τουρισμού και supersport και κλασικού χαρακτήρα, ανακοινώνει ότι από το 2024 θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross με ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα και εργοστασιακή ομάδα! Και έπεται συνέχεια…

Mε επίσημη δέσμευση η Triumph αναγγέλλει το τμήμα Triumph Racing, με δυο ολοκαίνουργιες τετράχρονες μονοκύλινδρες μοτοσυκλέτες που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross στις κατηγορίες των 250 cc (MX2) το 2024 και στη μεγάλη, κορυφαία κατηγορία 450cc (MXGP) το 2025.

Το νέο τμήμα Triumph Racing θα συντονίζει επίσης όλες τις δραστηριότητες της Triumph Motorcycles που σχετίζονται με αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Moto2 (όπου είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων ) και Supersport.

Η Triumph είναι επίσης στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει δυο σημαντικές συνεργασίες από το χώρο του Μοτοκρός για την επίτευξη του στόχου: τον Vincent Bereni, ο οποίος κατείχε τη θέση του Team Manager για αρκετά χρόνια, και τον Thierry Chizat-Suzzoni, πετυχημένο ιδιοκτήτη ομάδων.

Η καριέρα των Thierry και Vincent μιλά για αυτούς: πάνω από 80 νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP, μεγάλη τεχνογνωσία και υψηλός επαγγελματισμός. Υποστηριζόμενοι από τους μηχανικούς σχεδιασμού και έρευνας της Triumph Motorcycles, οι οποίοι είναι πλήρως υπεύθυνοι για τη σχεδίαση και την εξέλιξη της σειράς MX και στο μέλλον των μοντέλων Enduro (!), οι άνθρωποι της Triumph Racing θα μπορούν να αξιοποιήσουν τη μεγάλη τους γνώση.

Η Triumph Racing στεγάζεται στα κεντρικά γραφεία της Triumph στο Hinckley, στην Αγγλία, όπου εδρεύουν τα τμήματα έρευνας, σχεδιασμού και εξέλιξης, ενώ η ομάδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross θα έχει τη βάση της στις εγκαταστάσεις του Thierry Chizat-Suzzoni στην Ολλανδία.

Οι μηχανικοί και τα μέλη της ομάδας της Triumph συνεργάζονται στενά με τους νέους συνεργάτες , εξελίσσοντας τα πλαίσια και τους κινητήρες, μέσω ενός εντατικού προγράμματος δοκιμών στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εν όψει του ντεμπούτου της ολοκαίνουργιας μοτοσυκλέτας 250 cc, που θα λάβει μέρος στην κατηγορία MX2 το 2024.

Nick Bloor αριστερά και Thierry Chizat-Suzzoni δεξιά

Τι λένε όμως οι άνθρωποι της νέας αυτής δραστηριότητας;

Nick Bloor – Διευθύνων Σύμβουλος, Triumph: “Η συνεργασία μας με τον Thierry Chizat-Suzzoni είναι η ξεκάθαρη απόδειξη της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της Triumph να αγωνίζεται στα κορυφαία επίπεδα αγώνων.

Μοιραζόμαστε τον προσανατολισμό μας προς τη μέγιστη απόδοση των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων και η μακρόχρονη εμπειρία του Thierry και της ομάδας του θα είναι θεμελιώδους σημασίας για να μας, αφού θα μας επιτρέψει να εδραιώσουμε γρήγορα μια σημαντική παρουσία. Η απόφαση να αγωνιστούμε με μια εργοστασιακή ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου και μιας νέας πρόκλησης”.

Thierry Chizat-Suzzoni – Ιδιοκτήτης της Triumph Racing Team (MX2 και MXGP): Η Triumph αποφάσισε να κάνει το ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross. Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω ότι η ομάδα μου θα γίνει επίσημα η Triumph Racing Team στις κατηγορίες MX2 και MXGP. Ο Nick Bloor και ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο της Triumph έχουν καταστήσει σαφές ότι πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο έργο και το πάθος που έχουν εκφράσει μέσω της συνεργασίας μας το επιβεβαιώνει.

Η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας προχωρά γρήγορα, η σχεδίαση είναι εντυπωσιακή και στις δοκιμές στην πίστα αποδεικνύεται ήδη πολύ γρήγορη. Ο Vincent και η υπόλοιπη ομάδα εργάζονται σε συνεργασία με τους μηχανικούς του Hinckley σε καθημερινή βάση, με στόχο να έχουμε ένα πλήρες πακέτο μέχρι το 2024. Το να βλέπω τους αγώνες του Παγκοσμίου Μοτοκρός να συνεχίζουν να αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο με κάνει ακόμα πιο ανυπόμονο και εντείνει το κίνητρό μας.”

David Luongo – Διευθύνων Σύμβουλος, Infront Moto Racing (Διοργανώτρια εταιρία του Παγκοσμίου ΜΧ): “Θαυμάσια νέα! Ίσως από τα σημαντικότερα των τελευταίων ετών. Η Infront Moto Racing καλωσορίζει έναν νέο, σημαντικό κατασκευαστή στα πρωταθλήματα MX2 και MXGP. Μιλάμε για μια από τις πιο εμβληματικές μάρκες στον κόσμο.

Thierry Chizat-Suzzoni αριστερά και Vincent Bereni δεξιά

Η Triumph θα κάνει το ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2024 με μια ομάδα που θα συμμετέχει τόσο στα MX2 όσο και στα MXGP. Τα τελευταία 20 χρόνια, το MXGP έχει μεγάλη ανάπτυξη παγκοσμίως. Με μέσο όρο 19 αγώνες το χρόνο, από την Ασία, τη Νότια Αμερική και φυσικά την Ευρώπη, προσφέρει στους κατασκευαστές το καλύτερο έδαφος για την εξέλιξη των μοτοσυκλετών τους και τη δημιουργία επικοινωνίας και προβολής για τις εταιρίες που συμμετέχουν. Είμαστε περήφανοι που καλωσορίζουμε την εργοστασιακή ομάδα Triumph Racing και ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για μια γρήγορη και διαρκή επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!”.

Ricky Carmichael – Παγκόσμιος πρεσβευτής της Triumph και αναβάτης θρύλος στο ΜΧ: “Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με αυτήν την εξέλιξη. Από την αρχή αυτής της συνεργασίας με την Triumph, έχω εντυπωσιαστεί πραγματικά από τη δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων, σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει να αναφέρω ιδιαίτερα το τμήμα R&D και την ομάδα των μηχανικών που έχουν κάνει φανταστική δουλειά στην εξέλιξη των μοτοσυκλετών από την πρώτη στιγμή! Δοκίμασα επίσης τα πρώτα πρωτότυπα και εντυπωσιάστηκα από την απόδοσή τους, ενώ πρόσφατα πέρασα πολύ χρόνο στην Βρετανία βλέποντας όλη την πρόοδο σε κάθε της βήμα. Είμαι σίγουρος ότι οι λάτρεις της οδήγησης εκτός δρόμου από όλο τον κόσμο θα εντυπωσιαστούν από την απόδοση αυτών των μοτοσυκλετών”.

Ricky Carmichael

Εμείς με τη σειρά μας να πούμε πως η Triumph έχει μπροστά της μια τεράστια πρόκληση την οποία πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει, μιας και ανοίγει τα φτερά της σε έναν ολοκαίνουργιο χώρο, σε ανεξερεύνητο έδαφος – κάτι που πριν από μερικά χρόνια φάνταζε αδιανόητο για μια τέτοια εταιρία, με αυτόν τον χαρακτηριστικό προσανατολισμό κατασκευής μοτοσυκλετών.

Έχει να αντιμετωπίσει κολοσσούς του χώρου του Off Road, πέρα από τους Ιάπωνες κατασκευαστές, όπως για παράδειγμα την πανίσχυρη ΚΤΜ, που σαρώνει τα πρωταθλήματα με τρεις μάλιστα μάρκες: ΚΤΜ, Husqvarna και GasGas.

Εννοείται πως θα επανέλθουμε σε αυτό το μεγάλο πόνημα και θα ευχηθούμε στην βρετανική εταιρία κάθε επιτυχία, αφού ως γνωστόν… ο ανταγωνισμός εξελίσσει και βελτιώνει το είδος, μαζί με την πολυφωνία και τις επιλογές επίσης.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!