MotorBike.gr

Αφρική: Ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες εναντίον των λαθροκυνηγών!

17/05/2022

Αθόρυβες και αποτελεσματικές

 Αναφερόμαστε σε μια συνεργασία μεταξύ του Southern African Wildlife College και της σουηδικής εταιρίας κατασκευής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών και σκούτερ Cake, με στόχο την καταπολέμηση της λαθροθηρίας στην Αφρική.

Το 2021 η Cake ξεκίνησε μια καμπάνια για καλό σκοπό που λεγόταν “Αγόρασε ένα, χάρισε ένα”, μέσω της οποίας πελάτες αγόραζαν δύο μοτοστκλέτες , εκ των οποίων η μία δινόταν δώρο σε ομάδες που δρούσαν εναντίον της λαθροθηρίας σε διάφορα σημεία της Αφρικής.

Από την πλευρά της η κατασκευάστρια εταιρία δώρισε τον σταθμό φόρτισης.

Από τις δυο μοτοσυκλέτες που είχαν γίνει δωρεά το 2021 φτάσαμε στις οκτώ που παραδόθηκαν φέτος, που χρησιμοποιούνται σήμερα από δασοφύλακες.

Πρόκειται για μια ειδικά τροποποιημένη έκδοση του μοντέλου Cake Kalk για χρήση εκτός δρόμου και απ’ ό,τι φαίνεται λειτουργεί καλά.

«Οι βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούσαμε προηγουμένως για να κυκλοφορούμε σε επικίνδυνες για λαθροθηρία περιοχές ήταν όλες βαριές και θορυβώδεις. Αυτές που κατασκευάζονται από την Cake είναι αθόρυβες, γεγονός που μας διευκολύνει να πλησιάσουμε τους λαθροκυνηγούς χωρίς να το καταλάβουν», είπε η Mfana Xaba, επικεφαλής της ομάδας επιχειρήσεων κατά της λαθροθηρίας.

Το συγκεκριμένο έργο έχει λάβει μέχρι στιγμής δωρεές αξίας 300.000 € μεταξύ μοτοσυκλετών και σταθμών φόρτισης.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!