MotorBike.gr

Ducati Scrambler: Εντυπωσιάζει το κοινό του Bike Shed ’24 στο Λονδίνο

28/05/2024

Μια εμπνευσμένη Café Racer και μια Scrambler

Δυο Ducati Scrambler εκτέθηκαν στην εκδήλωση London Bike Shed MotoShow 2024, που μόλις ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο, παρουσιάζοντας δύο τολμηρές και καινοτόμες ιδέες.

Τα δυο Ducati Scrambler που έδωσαν το παρών στο Bike Shed ήταν προτάσεις του κέντρου σχεδίασης της Ducati, του Centro Stile Ducati, και δημιουργήθηκαν πάνω σε Scrambler δεύτερης γενιάς, καταδεικνύοντας το πόσο καλή βάση μπορεί να γίνει η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα για custom “μεταλλάξεις”.

Το Ducati CR24I concept είναι μια μοτοσυκλέτα που κινείται πάνω στο εμβληματικό στυλ των Café Racer, μια φυσική εξέλιξη του ομώνυμου Scrambler του 2017.

Είναι εμπνευσμένο από τις μοτοσυκλέτες που έχτισαν τον θρύλο των βρετανικών Café Racer τη δεκαετία του ’60, όπου οι μοτοσυκλετιστές της συγκεκριμένης δίτροχης σκηνής προκαλούσαν ο ένας τον άλλον να ολοκληρώσουν μια διαδρομή μέσα στην πόλη, όσο διαρκούσε ένας δίσκος που παιζόταν στο τζουκ μποξ.

 

Η μοτοσυκλέτα που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου μέσα στο Centro Stile Ducati, υπογραμμίζει τον βαθμό ελευθερίας που προσφέρει σαν βάση το Ducati Scrambler, κάτι που σε αυτή την περίπωση χαρακτηρίζεται από τη μπροστινή ζάντα των 17″ με ελαστικά δρόμου και το σπορ κλιπ ον και τους καθρέφτες

Το φέρινγκ που τοποθετείται στο ρεζερβουάρ, στενό και μικρό, θυμίζει ιστορικές Ducati, όπως το Pantah και το 750 SS, που εκμοντερνίστηκαν για να αποκτήσουν αυτή τη σύγχρονη και μεταγενέστερη εμφάνιση.

Η σέλα μετατρέπεται σε μονοθέσια, χάρη στο αποσπώμενο κάλυμμα του τμήματος που προορίζεται για τον συνεπιβάτη, το οποίο θυμίζει τις κλασικές σπορ σέλες της δεκαετίας του ’70.

 

Ο χρωματικός συνδυασμός ολοκληρώνει μιαν ιδέα, που αγγίζει τους λάτρεις που συνδέονται με τους Βρετανούς Rockers της δεκαετίας του 1960.

Από την άλλη, το δεύτερο concept μοντέλο, το Ducati RR24I, αναφέρεται στους αισθητικούς κανόνες των μετα-αποκαλυπτικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Μινιμαλιστικό και λειτουργικό σε κάθε λεπτομέρεια, αυτό το Ducati Scrambler έρχεται σε αντίθεση με τις καθαρές και αρμονικές γραμμές του concept CR24I.

Το RR24I προβάλλει τα βασικά στοιχεία που δημιουργούν μια μοτοσυκλέτα: δύο τροχοί, ρεζερβουάρ, κινητήρας και τιμόνι.

Αυτά και τίποτα παραπάνω, έτσι ώστε να προτείνεται η λιτή αίσθηση που χαρακτήριζε τα πάντα την οικογένεια των Ducati Scrambler.

Όλα τα αλουμινένια μέρη και οι τεχνικές και λειτουργικές λεπτομέρειες είναι εμφανή για να προσδώσουν αυθεντικότητα σε μια ιδέα που εστιάζει αποκλειστικά σε υλικά που είναι διακριτικά στο μάτι.

Το ρεζερβουάρ χάνει τα καλύμματά του και κερδίζει ένα tank bag, ενώ το τμήμα της σέλας που προορίζεται για τον συνεπιβάτη είναι αφαιρούμενο για να μπει μια σχάρα αποσκευών.

Η εξάτμιση της Termignoni που τελειώνει ψηλά πάνω στην ουρά, αλλά και η χωμάτινη” όψη του συνόλου ολοκληρώνεται με ελαστικά Pirelli Scorpion Rally πάνω σε ζάντες 18″ και 17″ αντίστοιχα μπροστά και πίσω, σε συνδυασμό με το ψηλό και κοντό μπροστινό φτερό δίνουν υποσχέσεις για χρήση παντός εδάφους.

Και τα δύο concept εκτέθηκαν στο πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του London Bike Shed MotoShow, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.

s

Το Bike Shed MotoShow, που οργανώθηκε για πρώτη φορά το 2013 εκφράζοντας μια ιδιαίτερη κουλτούρα, αυτή των custom μοτοσυκλετών, έγινε μέσα σε μια δεκαετία ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στη διεθνή σκηνή.

Η εκδήλωση του 2023 ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις αφιερωμένες στις custom, με πάνω από 17.000 επισκέπτες και περισσότερες από 300 μοναδικές, δίτροχες κατασκευές. Αναμένουμε τα στατιστικά και της φετινής εκδήλωσης που λέγεται πως σημείωσε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!