MotorBike.gr

ΙΣΠΑΝΙΑ: Pan Speed Shop “Ant”

19/07/2016

Οι Ίβηρες ξανα-ανακαλύπτουν το παπί

Ένα custom παπί μικρής παραγωγής εμφανίστηκε στην Ισπανία έτοιμο προς πώληση. Είναι το Pan Speed Shop “Ant” 110, που διατίθεται σε δεκάδες διαφορετικά χρώματα και κοστίζει σχεδόν 3,0 χιλιάδες ευρώ.

2

10

H ισπανική αγορά, όπως και η ευρωπαϊκή δεν προτιμά τα παπιά, τα οποία οι περισσότεροι ευρωπαίοι μοτοσυκλετιστές θεωρούν υβρίδια, ανάμεσα σε μοτοποδήλατο και παπί – κάτι που εν μέρει είναι.

Πριν από μερικά χρόνια μαζί με την Ελλάδα, στη λίστα που πουλιόνταν το Honda Innova 125i είχε μπει και η Ισπανία και η Ιταλία. Πήγαν άπατα από πωλήσεις. Μόνο η Μ. Βρετανία έχοντας κάποια παράδοση με το Honda C 90 έδειξε ένα μικρό ενδιαφέρον.

4

1

Είναι περίεργο λοιπόν όταν ένα κατάστημα μοτοσυκλετών στην Ισπανία αποφασίζει να μεταλλάξει παπιά και μάλιστα “μαζικά”. Το Pan Speed Shop έχει φτιάξει ένα συγκεκριμένο μοτίβο κατασκευής πάνω στο οποίο δουλεύουν, έχοντας δημιουργήσει μια μικρή γραμμή παραγωγής.

Μιας και το πέρασμα του θρυλικού παπιού ήταν πολύ μικρό από την ισπανική αγορά, τώρα δίνεται μια νέα ευκαιρία επί του θέματος μέσα από τις κατασκευές του Pan Speed Shop στη Μαδρίτη, που έχει ονομάσει τη δημιουργία του ΑΝΤ, μερμήγκι.

11

6

Το ΑΝΤ είναι διαθέσιμο σε πάμπολλους διαφορετικούς χρωματισμούς (μπορεί να διαλέξει κάποιος μέσα από 256 διαφορετικούς συνδυασμούς) με την τιμή σταθερή στα 2.990 ευρώ. Δεν είναι φθηνό το ΑΝΤ για τις επιδόσεις που προσφέρει σαν ρετρό παπί 107cc, αλλά στα υπέρ του συμπεριλαμβάνεται η εμφάνιση και η ελευθερία χρωματικών επιλογών χωρίς επιβάρυνση.

Αφήνοντας τον κινητήρα και το πλαίσιο στο μεγαλύτερο του μέρος ανέγγιχτο, το Pan Speed Shop προμήθευσε το παπί με δύο σελάκια, αξεσουάρ της Bitwell, τιμόνι Renthal, αμορτισέρ Hagon και ελαστικά της Pirelli MT75. Επίσης άλλαξαν τα όργανα, το μπροστινό φτερό, φωτιστικά σώματα, εκτός των άλλων.

7

5
Ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος 107 cc, τετράχρονος με απόδοση στους 5,4 ίππους στις 7.000 rpm. Επειδή το βάρος του είναι μικρότερο από 80 κιλά μπορεί να φτάσει ταχύτητα 90 χιλιομέτρων/ώρα, οπότε περιορίζεται σε σαφώς αστική μετακίνηση.

Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 4,8 λίτρων και η χαμηλή κατανάλωση του δίνει περίπου 150 km αυτονομίας. Τα φρένα είναι ταμπούρα και στους δύο τροχούς (!) και σε γενικές γραμμές ενώ κρίνουμε την τιμή του υψηλή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην Ισπανία εύκολα μπορεί να πλασαριστεί ως ξεχωριστό, μοναδικό δίτροχο.

12

3

9

Εμείς στο SuperPapi παρουσιάζουμε σήμερα τη δουλειά του Pan Speed Shop και για έναν ακόμα λόγο: για να δείτε πόσο εύκολα και με ένα βάψιμο, λίγη δουλειά και λίγα χρήματα – με χρήση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών – μπορεί κάποιος να μετατρέψει το παλιό, ξεχασμένο παπί του σε κάτι διαφορετικό.

Πληροφορίες: www.panspeedshop.com

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!