MotorBike.gr

ΗONDA CB350 2021: Ενδεχόμενη “απόβασή” του στην Ευρώπη!

02/03/2021

Κλασικότατο… από την Ινδία με αγάπη

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ινδία, η Honda επεξεργάζεται την πιθανότητα διάθεσης του πανέμορφου CB350 HNess και σε άλλες αγορές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της ευρωπαϊκής. Αμήν… είπαν οι φίλοι των κλασικών και άρχισαν να μαζεύουν λεφτά.


Ένας “Δυτικός” αναβάτης, είναι αλήθεια ότι ελάχιστες φορές θα ζηλέψει ένα μοντέλο το οποίο κατασκευάζεται αποκλειστικά για την ινδική αγορά.

Δεν είναι θέμα σνομπισμού, είναι το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μοτοσυκλετών που λανσάρονται και κυκλοφορούν στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, αποτελούν λιτά και σκληροτράχηλα commuter, δίτροχα καθημερινής μετακίνησης.

Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για το Honda 350 HNess, το οποίο από την ανακοίνωσή του ακόμα, έκλεψε τις καρδιές πολλών αναβατών σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για απλή και σε αυτή την περίπτωση κατασκευή (εντάξει, στην Ινδία θεωρείται luxury μοντέλο…) αλλά η νοσταλγική του σχεδίαση, με σαφείς αναφορές στα CB του παρελθόντος, προκαλεί ρίγη συγκίνησης σε πολλούς.

Honda CB350 H’NESS

Honda CB350 RS

Σε πόσους; Αν γράψετε στο πλαίσιο αναζήτησης του Google, “Honda CB350”, τότε στη λίστα των προτεινόμενων αποτελεσμάτων θα σας βγάλει σε πολύ υψηλή θέση το Honda CB350 Europe”, οπότε ναι, πολλοί είναι αυτοί που το ψάχνουν και που … ψάχνονται.

Honda CB350 H’NESS

Αν μη τι άλλο, λοιπόν, πολύ ευχάριστα τα νέα που μας έρχονται από την Ινδία, αφού σύμφωνα με δηλώσεις υψηλά ιστάμενου στη Honda Motor & Scooter India, γίνονται διαβουλεύσεις για την πιθανή εξαγωγή του μοντέλου και σε άλλες αγορές. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής πωλήσεων και marketing της HMSI, Y. S. Guleria, δήλωσε τα εξής, στην ινδική σελίδα των Times:
“Από την στιγμή που η μοτοσυκλέτα πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, θα μπορούσε να εξαχθεί σε πολλές άλλες αγορές. Αυτό είναι άλλωστε κάτι που μας το ζητούν επίμονα αντιπρόσωποι της Honda από όλο τον κόσμο και βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις με τα κεντρικά στην Ιαπωνία, σχετικά με το θέμα. Προς το παρόν το κύριο μέλημά μας είναι να ανταποκριθούμε στην εγχώρια ζήτηση που είναι πολύ μεγάλη (σσ. υπάρχει λίστα αναμονής στην Ινδία για τη μοτοσυκλέτα), ωστόσο αν μας δοθεί το πράσινο φως θα δρομολογήσουμε άμεσα τις διαδικασίες που απαιτούνται για την έναρξη των εξαγωγών. Το CB350 είναι ένα μοντέλο που κατασκευάζεται στην Ινδία, για όλο τον κόσμο”.

Honda CB350 RS

Υπενθυμίζουμε ότι… κατόπιν λαϊκής απαίτησης, το Honda CB350 έχει πρόσφατα ξεκινήσει να διατίθεται και στην αγορά της Ιαπωνίας, με το όνομα GB350, οπότε υπάρχει προηγούμενο και σοβαρές πιθανότητες να το δούμε και στην Ευρώπη!

Οι εκδόσεις της μοτοσυκλέτας στην Ινδία είναι δύο, η βασική και η RS, με τη δεύτερη να έχει αισθητικές αλλαγές που της προσδίδουν ένα πιο δυναμικό αλλά πάντα σε ρετρό ύφος,  με έμφαση στο στυλ Scrambler.

Honda CB350 RS

Honda CB350 H’NESS

Το μοντέλο κινείται από μονοκύλινδρο αερόψυκτο μοτέρ, κυβισμού 348,36 cc, με απόδοση 21 ίππων και ροπή 3,0 kgm. Φέρει δισκόφρενα και στους δύο τροχούς και εξοπλίζεται με δικάναλο ABS και Traction Control.

Πληροί δε τις ινδικές προδιαγραφές ρύπων επιπέδου BSVI, που είναι αντίστοιχες των Euro 5, οπότε είναι καθ΄ όλα έτοιμο για να κάνει επίσκεψη και από τα μέρη μας.

Το περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!