MotorBike.gr

BENELLI TRK 251 E5 2021: Ανανέωση με δώρα ουσίας

03/09/2021

Προδιαγραφές και δώρο 4 χρόνια εγγύηση!

Ανανεώθηκε το Benelli TRK 251 έτσι ώστε να πληροί τις προδιαγραφές Euro 5 και με αυτή την ευκαιρία προσθέτει στους χρωματικούς του συνδυασμούς έναν ακόμα, με βασικό χρώμα το γκρι. Η τιμή του ανακοινώθηκε στις 4.160 ευρώ και η αντιπροσωπεία συνοδεύει την αγορά με σημαντικά δώρα. 

Κάποτε, όχι πριν από πολύ καιρό, η αγορά της μοτοσυκλέτας και όλος ο μοτοσυκλετιστικός κόσμος γύρω της κυνηγούσαν τα κυβικά και τις υψηλές ιπποδυνάμεις. Έτσι οραματίζονταν τότε το κυνήγι της κορυφής.

Οι εποχές αυτές – για πολλούς και διάφορους λόγους – πέρασαν και ο σκληρός πυρήνας της μοτοσυκλέτας άρχισε να ψάχνεται και να ψάχνει για πιο ουσιώδη πράγματα στο κομμάτι της δίτροχης αναζήτησής του και όχι απαραίτητα τα πολλά κυβικά.

Εκεί ανακαλύφθηκε ότι σε διάφορα επίπεδα οι δύο τροχοί πρόσφεραν το “όχημα” για μια διαφορετικού τύπου ζωή – όπου ο προορισμός ερχόταν μέσα από ένα μεστό ταξίδι… κι αυτό μπορούσε να γίνει και με μικρότερης χωρητικότητας κινητήρες.

Με λίγα λόγια, οι μεσαίου κυβισμού μοτοσυκλέτες επιβλήθηκαν των υπερ-μοτοσυκλετών, αφού πατούσαν καλύτερα τα πόδια τους στη γη, εκπροσωπούσαν έναν πιο προσγειωμένο και “πραγματικό” μοτοσυκλετισμό.

Καλά τα 1250 κυβικά… “μια χαρά και τα 250!” αποφάσισε ο κόσμος, κι εκεί ακριβώς μπήκε και η Benelli που πρόσφερε στην αγορά ένα μονοκύλινδρο adventure με πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Το μικρό TRK, το 251 της Benelli είναι σχεδιασμένο για νέους αναβάτες και αναβάτριες, για αρχάριους, αλλά και για όσους θέλουν απλή αστική μετακίνηση πάνω σε μια πραγματική μοτοσυκλέτα όμως.

Η θρυλική Benelli με σήμα το λιοντάρι, από το Pesaro της Ιταλίας, με την υποστήριξη της κινεζικής εταιρίας Qianjiang η οποία διαθέτει πολύ μεγάλο μέγεθος και οικονομική ισχύ, έχει κάνει θαύματα στην αγορά στην Ευρώπη, την Ιταλία και την Ελλάδα – ειδικά με το μεγάλο αδελφάκι, το TRK 502.

Το Benelli TRK 251 είναι ένα Adventure Cruiser σύμφωνα με την Benelli, μια μοτοσυκλέτα που κινείται σε άσφαλτο και χώμα και ταξιδεύει και βασικά ακολουθεί τις γραμμές του πετυχημένου 502, με τη διαφορά ότι χρησιμοποιεί κινητήρα με έναν κύλινδρο λιγότερο.

Ο μονοκύλινδρος τετράχρονος κινητήρας είναι υγρόψυκτος, με δύο εκκεντροφόρους, τέσσερις βαλβίδες και ηλεκτρονικό ψεκασμό στην τροφοδοσία.

Η μέγιστη ισχύς του είναι 25,8 ίπποι στις 9.250rpm, έχει δεχθεί μια μικρή αύξηση στην ιπποδύναμη και έχουν χαμηλώσει οι στροφές ελαφρά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Η ροπή είναι 2,1 kgm στις 8.000rpm, με το κιβώτιο ταχυτήτων να έχει 6 σχέσεις. Η τροφοδοσία γίνεται από ηλεκτρονικό ψεκασμό της Delphi. Όπως είπαμε παραπάνω, ο κινητήρας πληροί τις προδιαγραφές Euro 5.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλήρης δοκιμή Benelli TRK 251

Η μοτοσυκλέτα διαθέτει ένα μεγάλο ρεζερβουάρ 17 λίτρων, ενώ η μπροστινή ανάρτηση είναι ανεστραμμένο πιρούνι με καλάμια διαμέτρου 41mm. Η πίσω ανάρτηση έχει ένα αμορτισέρ ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου του.

Τα φρένα είναι δίσκος διαμέτρου 280mm με τετραπίστονη δαγκάνα (!) μπροστά και ένας δίσκος πίσω διαμέτρου 240mm με μονοπίστονη δαγκάνα. Οι τροχοί είναι 17 ιντσών, με χυτές ζάντες αλουμινίου και διαστάσεις ελαστικών 110/70 μπροστά και 150/60 πίσω. Το βάρος φτάνει τα 153 κιλά.

Η τιμή του Benelli TRK 251, όπως είπαμε και στον πρόλογο, ορίσθηκε στα 4.160 ευρώ και η ελληνική αντιπροσωπεία Motoway προσφέρει δωρεάν 4 χρόνια εγγύηση, αλλά και έναν χρόνο οδική βοήθεια σε όσους το αποκτήσουν μέχρι το τέλος του 2021.

Επιπλέον η αγορά μπορεί να πραγματοποιηθεί με 30% προκαταβολή και αποπληρωμή έως και 24 δόσεις (με χρήση πιστωτικής κάρτας) ή με άλλα ευέλικτα προγράμματα σε απευθείας χρηματοδότηση από τράπεζα.

To Benelli TRK 251 διατίθεται σε λευκό μαύρο και γκρι πλέον χρώμα.

Περισσότερες πληροφορίες: www.benelli-moto.gr

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!