MotorBike.gr

BMW R18 Transcontinental: Διηπειρωτικό όνομα και πράγμα!

09/12/2020

Στρέφοντας το βλέμμα προς την Αμερική

Το όνομα Transcontinental” θέλει να κατοχυρώσει η BMW Motοrrad σε Ευρώπη και ΗΠΑ, και όλα δείχνουν πως πρόκειται για μια τρίτη έκδοση του cruiser μοντέλου R18 που παρουσιάστηκε πρόσφατα, σε baggertouring πρότυπα.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο ταιριαστό όνομα από το Transcontinental (Διηπειρωτικό) για αυτό το νέο μοντέλο!

Ο βασικός συνειρμός έχει φυσικά να κάνει με τη δυνατότητα διάσχισης μεγάλων αποστάσεων, ωστόσο πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα που απευθύνεται ξεκάθαρα στην αγορά των ΗΠΑ, υπερβαίνοντας σύνορα, θάλασσες και ηπείρους. Διηπειρωτική η στόχευση!

Τα 3D σχέδια που βλέπετε είχαν διαρρεύσει πριν ακόμα παρουσιαστεί η βασική R18 έκδοση με τον θηριώδη boxer κινητήρα.

Με το R18 να έχει ήδη λανσαριστεί στην αγορά, ακολουθούμενο από την Classic έκδοση, αυτή η σχεδιαστική άποψη, που θυμίζουμε ότι είχε εντοπιστεί να δοκιμάζεται στο δρόμο τον Φεβρουάριο, περίμενε στωικά τη σειρά της. Η κατοχύρωση της συγκεκριμένης ονομασίας λοιπόν, καταδεικνύει ότι… ήρθε η ώρα της, με την καλή έννοια.

Η μοτοσυκλέτα ανήκει ξεκάθαρα στην Bagger υποκατηγορία των cruiser μοτοσυκλετών. Τα Bagger γεννήθηκαν στις ΗΠΑ, ως αντίγραφα των υπηρεσιακών μοτοσυκλετών που χρησιμοποιούνταν από τα σώματα ασφαλείας και τον στρατό.

H κάλυψη από το κατά κανόνα ευρύ και με χαμηλή ζελατίνα batwing τύπου fairing και οι δύο πλαϊνές βαλίτσες, εξυπηρετούσαν στις μακρινές βόλτες και στα ταξίδια, χωρίς να θυσιάζεται το στυλ. Βλέπετε τα τριβάλιτσα και τα στρέμματα πλαστικών, δεν άρεσαν στους Aμερικανούς bikers

To BMW Τranscontinental R18, πέραν του fairing και των πλαϊνών βαλιτσών, θα διαθέτει μεγαλύτερης χωρητικότητας ρεζερβουάρ, ενιαία σέλα για δύο με σκαλοπάτι και περισσότερο αφρώδες, διαφορετικής σχεδίασης μπροστινό φτερό και πλαϊνά καπάκια.

Περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν είναι διαθέσιμα στην παρούσα φάση, ωστόσο σύμφωνα με τα σχέδια, η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα θα φέρει πέραν των αναλογικών οργάνων και μια πολύ μεγάλη ψηφιακή οθόνη. έγχρωμη, TFT και επαφική υποθέτουμε.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι η R18 Transcontinental θα αποτελέσει το δεύτερο μοντέλο παραγωγής της BMW, μετά το R1250RT, που θα διαθέτει στον εξοπλισμό του “ραντάρ” για τη μέτρηση των αποστάσεων από τα προπορευόμενα οχήματα και αυτόματο cruise control που θα συνεργάζεται με αυτό, προσαρμόζοντας την ταχύτητα αναλόγως.

Για τους έχοντες καλή μνήμη, η BMW επαναλαμβάνει το μοτίβο ανάπτυξης του – αμφιλεγόμενης αισθητικής – R1200C (1997), με τις εκδόσεις R1200CL και R1200CLC (2002), να σχεδιάζονται επί της ουσίας για την αγορά των ΗΠΑ, σημειώνοντας καλή εμπορική πορεία.

Οι BMW μοτοσυκλέτες χαίρουν της εκτίμησης των Aμερικανών αναβατών, ακόμα και των σκληροπυρηνικών «τσοπεράδων», οι οποίοι τις αποκαλούν χαϊδευτικά «beemer».

Προσοχή όμως, για να μην πιαστείτε αδιάβαστοι… «bimmer» λέγονται τα αυτοκίνητα της BMW στις ΗΠΑ και «beamer» οι μοτοσυκλέτες της BMW στην Βρετανία. Έχει διαφορά στην ορθογραφία της λέξης.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια τεράστια αγορά αυτή των ΗΠΑ, όχι και τόσο δεκτική σε προϊόντα άλλων χωρών, αλλά η BMW έχει ένα είδους «πάσο» και εννοείται ότι θέλει να το χρησιμοποιήσει!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!