MotorBike.gr

Ducati Desmo 450 MX: Οι πρώτες φωτογραφίες της νέας motocross!

23/01/2024

Για τους αγώνες το ’24, για την αγορά το ’25

Ήρθε η ώρα της παρουσίασης της πολυαναμενόμενης μοτοσυκλέτας motocross της ιταλικής εταιρίας, που ταράζει τα νερά όχι μόνο της συγκεκριμένης κατηγορίας μοτοσυκλετών, αλλά και ολόκληρης της μοτοβιομηχανίας. Ιδού λοιπόν η Ducati Desmo 450 MX που λανσάρεται με μεγάλες βλέψεις.

Επίσημη παρουσίαση για την Ducati Desmo450 MX, που είναι όνομα της νέας μοτοσυκλέτας motocross που θα κάνει φέτος το ντεμπούτο της στις χωμάτινες πίστες, ενώ θα καταλήξει να φτάσει στις αντιπροσωπείες το 2025 και μάλιστα μετά το δεύτερο εξάμηνο.

Φαίνεται απίστευτο, κι όμως είναι αληθινό: μόλις πριν από τρεις μήνες έπεσε η βόμβα για την άφιξη της Ducati στην κατηγορία μοτοκρός και τώρα, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έχουμε τις πρώτες φωτογραφίες της μοτοσυκλέτας και το επίσημο όνομά της.

 

Το επί μήνες εξελισσόμενο (επτασφράγιστο μυστικό της εταιρίας) που ονομάζεται Ducati Desmo450 MX στην έκδοση Factory (με υποστήριξη από την Monster) εμφανίστηκε επίσημα στην εκδήλωση Campioni in Pista που πραγματοποιήθηκε χθες στη Madonna di Campiglio της Ιταλίας, μαζί με τις επίσημες ομάδες MotoGP και WSBK.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για το λανσάρισμα του Ducati Corse Off-Road, του νέου αγωνιστικού τμήματος της φίρμας του Borgo Panigale που θα είναι αφιερωμένο στους χωμάτινους αγώνες σε πίστα.

 

 

Οι κομψές – κατακόκκινες φυσικά – μοτοσυκλέτες της Ducati, διακοσμημένες με γραφικά από την επίσημη ομάδα, εμφανίστηκαν συνοδευόμενες από τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Μοτοκρός Antonio Cairoli και τον αγωνιζόμενο μοτοκροσέρ Alessandro Lupino, που είναι υπεύθυνοι για την εξέλιξή τους.

Ο Lupino θα είναι επίσης αυτός που θα την οδηγήσει φέτος κιόλας στο ιταλικό Πρωτάθλημα Motocross (το Prestige MX1) με μια επίσημη ομάδα που θα διαχειρίζονται οι Corrado και Marco Maddii. Ως ημερομηνία για το ντεμπούτο της Desmo450 έχει οριστεί η 16 Μαρτίου 2024 στη Μάντοβα.

 

Η εμπειρία που θα αποκτηθεί φέτος σε πραγματικές συνθήκες Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα χρησιμεύσει στη συνέχιση της εξέλιξης της Ducati Desmo450 MX, ενός μοντέλου του οποίου η ημερομηνία άφιξης στην αγορά και στους ενδιαφερόμενους έχει επίσης ανακοινωθεί: το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

H Ducati γίνεται πρόσφατα η δεύτερη “στρητάδικη” εταιρία που περνάει στο χώρο του μοτοκρός και μάλιστα ευρωπαϊκή, όπως ακριβώς έκανε πριν από λίγο καιρό και η βρετανική Triumph.

Όσο για το πώς είναι η μοτοσυκλέτα, δεν έχουν δοθεί ακόμα συγκεκριμένες τεχνικές λεπτομέρειες, αν και διακρίνονται το ενισχυμένο, περιμετρικό αλουμινένιο, το κλειστό πλαίσιο και ο κινητήρας με το μεγάλο ύψος κεφαλής που φανερώνει (όπως και το όνομά της εξάλλου…) ότι στην κίνηση των βαλβίδων χρησιμοποιείται το κλασικό δεσμοδρομικό σύστημα (Desmo) της Ducati.

Αυτό υπαινίσσεται με τη σειρά του αυξημένη ιπποδύναμη, μιας και λόγω του Desmo ο κινητήρας έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί σε υψηλότερες στροφές και με ακρίβεια, άρα και να αποδίδει περισσότερους ίππους.

Οι αναρτήσεις της μοτοσυκλέτας είναι της Showa (ανάποδο, πλήρως ρυθμιζόμενο μπροστά και μονό αμορτισέρ πίσω με συνδέσμους), τα ελαστικά της Pirelli, οι ζάντες της Takasago, η εξάτμιση της Akrapovic, οι δαγκάνες και τα τακάκια της Brembo και οι δίσκοι της Galfer (τύπου Wave, 260 mm μπροστά και 240 mm πίσω).

Σύντομα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για την εντυπωσιακή αυτή Ducati Desmo450 MX, που αποτελεί την πρώτη  καθαρόαιμη off road μοτοσυκλέτα της Ducati, μετά από το δίχρονο Ducati 125 Regolarita του 1975!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!