MotorBike.gr

QJ Motor SRT 550: Επίθεση στα μεσαία Adventure

06/06/2023

Μπαίνει δυναμικά στην μπεστ σέλερ κατηγορία

Η SRT 550 της QJ Motor είναι κομμένη και ραμμένη για την ελληνική αγορά, προσφέροντας όλα όσα χρειάζεται μια μοτοσυκλέτα πολλαπλών χρήσεων για άσφαλτο, ταξίδι και χώμα, ενώ παράλληλα έχει “λογικό” κυβισμό και καλή τιμή. Συνδυάζει αυτό που στη Φυσική ονομάζεται συνισταμένη δύναμη, τη δύναμη, δηλαδή, που προκύπτει από τον συνδυασμό πολλών δυνάμεων που ορίζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό ακριβώς πρεσβεύει η QJ Motor SRT 550: έχει όλα αυτά που ψάχνει ο Έλληνας αναβάτης μοτοσυκλετών Adventure, σε ένα μοντέλο που συνδυάζει τα πάντα, από την καθημερινή μετακίνηση μέχρι τη δυνατότητα να κάνεις μαζί της τον γύρο του κόσμου…

Η QJ Motor πετυχαίνει πάνω στην SRT 550 το πάντρεμα διαφορετικών κόσμων και απαιτήσεων σε ένα σύνολο που θέτει σοβαρή υποψηφιότητα στην κατηγορία των μεσαίων κυβικών Adventure, η οποία είναι η πιο δημοφιλής στην Ελλάδα με πρώτη σε πωλήσεις την Honda CB500X.

Ο τετράχρονος, υγρόψυκτος, δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας, με τους δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους και τις τέσσερις βαλβίδες στον κύλινδρο, διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ψεκασμό της Bosch και αποδίδει 47,6 ίππους (35kw) στις 7.500 στροφές, καθιστώντας την SRT ως μία από τις πλέον ελκυστικές επιλογές για την Α2 κατηγορία διπλωμάτων.

Η τιμή της μέγιστης ροπής φτάνει τα 51Nm στις 5.500 στροφές, προσδίδοντας ένα δυναμικό χαρακτηριστικό στην προσωπικότητα της SRT 550, με έμφαση στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, όπως μαρτυρούν και οι σχεδόν τετράγωνες διαστάσεις των κυλίνδρων (διάμετρος x διαδρομή 70,5mm x 71mm).

Η χωρητικότητα του νέου κινητήρα, που αποτελεί εξέλιξη του προηγούμενου των 500 κυβικών εκατοστών, ανέρχεται στα 554cc και προκύπτει τόσο από την αύξηση της διαμέτρου των εμβόλων όσο και της διαδρομής του στροφάλου, γεγονός που αντανακλά τα διαφορετικά χαρακτηριστικά της απόδοσης.

Τα κινούμενα μέρη, όπως οι μπιέλες και τα έμβολα, έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία προκειμένου να μειωθεί το βάρος και να αυξηθεί η αντοχή, με αντίστοιχα οφέλη, λόγω της μειωμένης αδράνειας, και στην ευστροφία του κινητήρα. Ο συμπλέκτης είναι φυσικά μονόδρομος και υποβοηθούμενος, διατηρώντας την ισορροπία στη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας, ακόμη και στα απότομα κατεβάσματα των σχέσεων σε πιο γρήγορους ρυθμούς οδήγησης.

Η συνολική κατασκευή της QJ Motor SRT 550 είναι αποτέλεσμα μεθοδικής εργασίας και έχει δοθεί προσοχή στη λεπτομέρεια. Οι δυναμικές γραμμές που σχηματίζουν το ρύγχος με το ρεζερβουάρ δίνουν μια δυναμική και επιθετική σιλουέτα, με καλή συναρμογή πλαστικών και προσεγμένο φινίρισμα.

Η προσπάθεια για συγκέντρωση των μαζών χαμηλά είναι εμφανής, με στόχο την ουδέτερη οδηγική συμπεριφορά, με τον αναβάτη να τοποθετείται “μέσα” στην μοτοσυκλέτα δημιουργώντας έτσι ένα σύνολο με χαμηλό κέντρο βάρους.

Σε συνδυασμό με την προστασία από τη ζελατίνα και τις χούφτες στο τιμόνι που περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό, το επίπεδο της άνεσης που προσφέρει η SRT 550 είναι σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, συνεπικουρούμενο και από την εργονομικά μελετημένη θέση οδήγησης.

Τα full LED φώτα και η θύρα φόρτισης USB, περιλαμβάνονται και αυτά στον στάνταρ εξοπλισμό της SRT, όπως και η LCD οθόνη των 5” με δυνατότητα διασύνδεσης μέσω Bluetooth.

Η QJ Motor SRT 550 είναι εξοπλισμένη με πλούσιο και ποιοτικό πακέτο περιφερειακών, όπως τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Pirelli Angel GT, με το αμορτισέρ να είναι ρυθμιζόμενο σε ό,τι αφορά την προφόρτιση του ελατηρίου και την απόσβεση επαναφοράς, ενώ το πιρούνι των 43mm είναι εργοστασιακά ρυθμισμένο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται άψογα στις απαιτήσεις της προσωπικότητας της SRT 550, με τη διαδρομή του να φτάνει τα 140mm.

Τα φρένα περιλαμβάνουν δικάναλο ABS για δύο μεγάλης διαμέτρου δίσκους 320mm μπροστά και 260mm πίσω.

Στάνταρ είναι επίσης τόσο τα προστατευτικά κάγκελα με μελετημένη τοποθέτηση ώστε να προστατεύουν τα πλαστικά ή το πλαίσιο σε περίπτωση πτώσης, όσο και το αλουμινένιο προστατευτικό εξάτμισης.

Η τιμή της QJ Motor SRT 550 έχει καθοριστεί στα 5.995€ με δυνατότητα επέκτασης της εγγύησης στα 4 χρόνια και διατίθεται μέσω του δικτύου QJ Motor της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

Περισσότερες πληροφορίες: qjmotor.gr

Τεχνικά Χαρακτηριστικά QJ Motor SRT 550

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Τετράχρονος
Υγρόψυκτος
554cc
ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ 2 Παράλληλοι – DOHC / 8
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ 70.5mm x 71mm
ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ 11.5:1
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ EFI (BOSCH)
ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΙΠΑΝΣΗΣ Υγρό Κάρτερ
ΚΙΒΩΤΙΟ 6 Ταχύτητες
ΙΣΧΥΣ 47,6 ps / 7500rpm (35kW)
ΡΟΠΗ 51Nm /5.500rpm
ΣΧΕΣΗ ΤΕΛΙΚΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ 3.071
ΕΚΚΙΝΗΣΗ Μίζα
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 4,3L /100km (WMTC3)
ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ 19,5 L
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ) 2200 x 925 x 1450
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ 1505mm
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ 190mm
ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ 795mm
ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ) 235 kg
ΓΩΝΙΑ ΚΑΣΤΕΡ 25°
ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ 2 Δίσκοι 320mm
Με τετραπίστονη δαγκάνα εμβόλων Ø32mm
ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ Δίσκος 260mm
Με έμβολο Ø34mm
ABS Δικάναλο, BOSCH 9.1MB
ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
(ΔΙΑΔΡΟΜΗ/ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ)
Ανεστραμμένο πιρούνι
(140mm/43mm)
ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ MONOSHOCK
Με ρύθμιση προφόρτισης & επαναφοράς
ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ. 120/70-ZR17
PIRELLI ANGELGT
ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ. 160/60-ZR17
PIRELLI ANGELGT

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!