MotorBike.gr

Zontes 2024: Επέκταση προς τα “πάνω” στο Σαλόνι του Μιλάνου

17/11/2023

Δυναμικά μπροστά η Zontes!

Η Zontes ήταν μία από τις εταιρίες που έδωσαν ηχηρό παρών στην φετινή EICMA του Μιλάνου, μαγνήτισε τα βλέμματα και μονοπώλησε το ενδιαφέρον με τα νέα μοντέλα που παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό. Παρουσιάζουμε τρεις μοτοσυκλέτες: δύο Adventure 500 και 700 κυβικών και μια supersport 700 κυβικών, η πρώτη μονοκύλινδρη και οι δυο επόμενες τρικύλινδρες, και οι τρεις με ολοκαίνουργιους κινητήρες!

Το ευρύ φάσμα μοντέλων που διαθέτει το εργοστάσιο, εμπλουτίστηκε με ακόμη περισσότερα σε μεγαλύτερους κυβισμούς και νέους κινητήρες, συνεχίζοντας τη δυναμική δραστηριοποίηση και διαρκή επέκταση της γκάμας της κινέζικης εταιρίας στον χώρο της μοτοσυκλέτας.

Πλέον η Zontes διαθέτει κινητήρες με κυβισμούς από 125cc έως 700cc, παραμένοντας πιστή στο δόγμα για συνεχή ανάπτυξη και παραγωγή τεχνογνωσίας με παράλληλη διατήρηση του κόστους σε ανταγωνιστικά επίπεδα.

 

 

Zontes T 500: Ανεβάζοντας τον κυβισμό

Μετά τα 310cc και 350cc, στην οικογένεια των “T” προστίθεται το νέο και μεγαλύτερο μοντέλο της, η T 500.

H απόδοση του μονοκύλινδρου, υγρόψυκτου, κινητήρα των 498 κυβικών εκατοστών πληροί τις προϋποθέσεις για την Α2 κατηγορία των διπλωμάτων με ιπποδύναμη 47,6 ίππων, ενώ η ροπή του αγγίζει το εντυπωσιακό νούμερο των 50Nm στις 6.500 rpm.

 

 

Το ανεστραμμένο πιρούνι είναι πλήρως ρυθμιζόμενο (!) και η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 181mm, δίνοντας μεγάλες δυνατότητες κίνησης σε όλα τα τερέν.

 

Οι διαστάσεις των τροχών έχουν παραμείνει ίδιες με τα μικρότερα αδέλφια του 500, με 19″ μπροστά και 17″ πίσω, ενώ το ύψος της σέλας φτάνει τα 835mm, τονίζοντας τον adventure χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας.

Στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκει η οθόνη TFT με δυνατότητα διασύνδεσης και το δικάναλο σύστημα ABS.

 

 

Zontes F 703 Adventure – Zontes 703 RR Superport: Τρικύλινδρη αντεπίθεση

Η Zontes δεν κάνει απλώς ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός, αλλά ουσιαστικά μέσα από ένα εντυπωσιακό άλμα εισέρχεται στον κόσμο των τρικύλινδρων μοτοσυκλετών, παρουσιάζοντας φέτος δύο εντελώς νέα πολύ αξιόλογα concept μοντέλα! Όπως είναι αναμενόμενο, σύντομα θα τα δούμε και στην παραγωγή.

Η adventure Zontes F 703 ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μιας μεγάλης μερίδας Ευρωπαίων κυρίως αναβατών που αναζητούν τον συνδυασμό περιπέτειας και ταξιδιού, ενώ από την άλλη το supersport Zontes 703 RR στοχεύει να προσφέρει οδηγική απόλαυση και σπορ επιδόσεις.

 

 

Η adventure έκφανση των τρικύλινδρων της Zontes , η F 703, δηλώνει ξεκάθαρα τον διττό χαρακτήρα της, γέρνοντας μάλιστα προς την πλευρά του χώματος, αφού έχει διαστάσεις τροχών 21″ μπροστά και 18″ πίσω.

Η ανακοινώσιμη απόδοση του κινητήρα είναι πολύ ενδιαφέρουσα, στους 101 ίππους, ενώ, μαζί με τη ροπή 85Nm κλείνουν το μάτι στις υψηλές επιδόσεις σε άσφαλτο και το ταξίδι.

Εξοπλισμένη με τεχνολογία αιχμής σε ό,τι αφορά των ηλεκτρονικό εξοπλισμό της και με σχεδιασμό που της προσδίδει μοναδική και ξεχωριστή ταυτότητα, η F 703 αποτελεί ένα ιδανικό πάντρεμα ανάμεσα στο στυλ, τις επιδόσεις και τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας.

Η Zontes 703 RR, από την άλλη, αποτελεί μία σοβαρή δήλωση στην κατηγορία, καθώς στη supersport έκδοση του τρικύλινδρου κινητήρα των 699cc απελευθερώνονται στην άσφαλτο 110 ίπποι και 75Nm ροπής!

Η σχεδιαστική ταυτότητα δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε από το συγκεκριμένο μοντέλο της Zontes, όπως και ο κορυφαίος εξοπλισμός, με το στάνταρ quickshifter και τις ακτινικές τετραέμβολες δαγκάνες της Brembo.

Τα full LED φωτιστικά σώματα καθορίζουν την ξεχωριστή όψη της 703 RR με τους τέσσερις LED projectors να συμπληρώνουν την άκρως επιθετική εμφάνιση.

Η αεροδυναμική σχεδίαση και μελέτη είναι φροντισμένη σε κάθε λεπτομέρεια, όπως για παράδειγμα στο τελικό της εξάτμισης με τις τρεις απολήξεις που βγαίνει χαμηλά και πίσω από τη δεξιά πλευρά του κινητήρα, το οποίο πέρα από την εμφάνιση συμβάλλει και στη συγκέντρωση των μαζών.

Φωτογραφίες: ΕΙCMA, Zontes

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!