MotorBike.gr

Zontes 350GK: Έρχεται στην Ελλάδα τον Ιούνιο! (τιμή – video)

24/05/2022

Η Zontes δυναμικά στους μεσαίους κυβισμούς

Η Zontes είναι μια εταιρία που καταφέρνει πάντα, χάρη στην ποιότητα, τον εξοπλισμό, την εμφάνιση και την τιμή των μοτοσυκλετών της, να δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες στο κοινό. Τώρα η κινεζική εταιρία παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο με ολοκαίνουργιο, μεγαλύτερου κυβισμού κινητήρα, το Zontes 350GK, που θα βρίσκεται στην Ελλάδα από τις αρχές Ιουνίου. Παράλληλα ανακοινώθηκε και η τιμή του.

Η νέα ρετρο-μοντέρνα café sport της Zontes είναι έτοιμη να γίνει σημείο αναφοράς σε όλους τους τομείς, για την κατηγορία των μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού.

Ξεχωριστή είναι η σχεδίαση της 350GK, με ένα μεγάλο καλαίσθητο ντεπόζιτο να κυριαρχεί, ενσωματωμένο με πλαϊνά καπάκια ψυγείου και κατώτερο τμήμα κινητήρα.

Η σχεδίαση της ουράς ακολουθεί μινιμαλιστική σχεδιαστική προσέγγιση με το πίσω φως να έρχεται σαν σε συνέχεια των κρυφών χειρολαβών του συνεπιβάτη.

Στα άκρα του τιμονιού είναι τοποθετημένοι οι  καθρέπτες τύπου café racer, καθώς και τα προστατευτικά αλουμινίου των ρυθμιζόμενων μανετών.

Νέοι, μοντέρνοι, εύχρηστοι διακόπτες με οπίσθιο κρυφό φωτισμό που βοηθάει ιδιαίτερα την εύρεσή τους τη νύχτα.

Ηλεκτρικά πραγματοποιούνται το άνοιγμα καλύμματος ρεζερβουάρ, το άνοιγμα της σέλας και το ξεκλείδωμα του τιμονιού, αυξάνοντας το επίπεδο ευχρηστίας για τον αναβάτη της 350 GK.

Οι πρόσθετοι εσωτερικοί διακόπτες που ελέγχουν τις επιπλέον λειτουργίες της μοτοσυκλέτας, φέρουν δείκτη αδιαβροχοποίησης IP67.

Η θύρα φόρτισης USB διαθέτει 2 USB εξόδους QC3.0 για την ταχεία φόρτιση δύο συσκευών ταυτόχρονα. Κατά τη φόρτιση συσκευών κάθε θύρα μπορεί να φορτίσει με ισχύ 18W.

Ο νέος κινητήρας 350 της ZONTES είναι τετραβάλβιδος, υγρόψυκτος, με απόδοση 39,5 ίππων στις 9.500 σ.α.λ.

Με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής και λίπανση υγρού κάρτερ, με μέγιστη ροπή 32,8Nm στις 7.500 σ.α.λ.

Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι έξι σχέσεων και η τροφοδοσία γίνεται με ηλεκτρονικό ψεκασμό της Bosch τελευταίας γενιάς, βελτιστοποιώντας τη λειτουργία του βεντιλατέρ ψυγείου, τις λειτουργίες sports & fuel-saving.

To Zontes 350GK φέρει συμπλέκτη μερικής ολίσθησης, με την επιβράδυνση της μοτοσυκλέτας να είναι πιο προοδευτική σε απότομο κατέβασμα ταχυτήτων ή κλείσιμο του γκαζιού, μειώνοντας το φρένο κινητήρα, ενώ δίνει πιο ελαφριά αίσθηση στη μανέτα του συμπλέκτη.

Η εντυπωσιακή και υψηλής αισθητικής εξάτμιση, με τη διπλή χαρακτηριστική κοντή απόληξη, ενισχύει τη σχεδίαση της 350GK.
Είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι, ανθεκτικό σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, εξασφαλίζοντας μεγάλη διάρκεια ζωής.

Με διπλή χαρτογράφηση, ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο λειτουργίες, την “Ε” (eco) για εξοικονόμηση καυσίμου σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων ή την “S” για γρήγορη και απαιτητική sport οδήγηση.

Κατά τη λειτουργία εξοικονόμησης καυσίμου, το πρόγραμμα παρεμβαίνει προσωρινά μεταβάλλοντας τη χαρτογράφηση σε sport λειτουργία όταν οι στροφές του κινητήρα ξεπεράσουν τις 7.000 στροφές και διευκολύνοντας έτσι τον αναβάτη σε προσπέραση έκτακτης ανάγκης.

Οι αναρτήσεις είναι ένα ανεστραμμένο πιρούνι διαδρομής 134mm με καλάμια μεγάλης διαμέτρου 43mm και η μονή ανάρτηση αζώτου-λαδιού διαδρομής 56mm.

Το ψαλίδι από χυτό κράμα αλουμινίου επιτυγχάνει μείωση του βάρους και υψηλότερη στρεπτική ακαμψία.

Η σέλα χυτής σχεδίασης δημιουργεί δύο επίπεδα με το μαξιλάρι να παραπέμπει σε retro στιλ.
Η μοναδική τεχνολογία παραγωγής της, κάνει το σφουγγάρι μαλακό και αναπαυτικό χωρίς να παραμορφώνει.

Με προστατευτικό κάλυμμα, το μπροστινό δισκόφρενο είναι διαμέτρου 320mm, διαθέτοντας ακτινικής έδρασης δαγκάνα 4 εμβόλων. Το πίσω δισκόφρενο είναι διαμέτρου 265mm. Αμφότερα είναι κατασκευής J.Juan.

Τα μεγάλα δισκόφρενα, οι ρυθμιζόμενες μανέτες φρένων 4 θέσεων και το δικάναλο σύστημα πέδησης ABS από την BOSCH συντελούν σε ένα εξαιρετικό σύστημα πέδησης, τόσο σε αίσθηση όσο και ασφάλεια.

Τα πεντάλ ελέγχου φρένου και αλλαγής σχέσεων ταχυτήτων διαθέτουν δυνατότητα ρύθμισης τριών θέσεων για μεγαλύτερη εργονομική και άνεση.

Το νέο πλαίσιο με ενισχυμένο εμπρόσθιο τμήμα του πλαισίου μεγιστοποιεί την ακαμψία, ενώ με ιδανική κατανομή βάρους, σε ποσοστό 50:50 ανά τροχό, συμβάλλει στην καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Το γερμανικό και υψηλής ακρίβειας σύστημα TPMS παρακολουθεί, ενημερώνει για τη σωστή πίεση και θερμοκρασία των ελαστικών και προειδοποιεί σε περίπτωση μη φυσιολογικής πίεσης στην οθόνη της μοτοσυκλέτας.

Η βέλτιστη κατάσταση των ελαστικών μέσω του TPMS προσφέρει ασφάλεια, οικονομία καυσίμου, μείωση εκπομπών CO₂, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και βελτιωμένη συμπεριφορά των ελαστικών.

Οι τροχοί με ακτίνες, μειώνουν το συνολικό βάρος της ζάντας, προσφέρουν μεγαλύτερη ευκαμψία και προσαρμογή σε διαφορετικές συνθήκες δρόμου και καλύτερη απορρόφηση των κραδασμών.

Οι ακτινωτές ζάντες φέρουν ειδική σχεδίαση για τη χρήση tubeless ελαστικών, με τις ακτίνες να εδράζονται περιφερειακά της ζάντας, στο χείλος του τροχού. Τα ελαστικά είναι τύπου Radial, διαστάσεων 120/70-17 μπροστά και 160/60-17 πίσω

Το ντεπόζιτο 17 λίτρων, από υψηλής ποιότητας γαλβανισμένο εσωτερικό με αντιοξειδωτική βαφή, αποτρέπει τη διάβρωση του εσωτερικού του και την εισχώρηση σωματιδίων στο φίλτρο βενζίνης.

Η έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης (HD), υψηλής φωτεινότητας (HB), TFT/LCD με τεχνολογία IPS για μεγαλύτερη γωνία θέασης, διαθέτει αυτόματη ρύθμιση επιπέδου φωτεινότητας ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού που επικρατούν στο περιβάλλον.

Έχει τέσσερα εξατομικευμένα θεματικά interfaces για να επιλέξει ο αναβάτης αυτό που του ταιριάζει.

Διαθέτει λειτουργίες όπως συνδεσιμότητα με κινητό τηλέφωνο, κοινή χρήση οθόνης πλοήγησης, κατοπτρισμό οθόνης (screen mirroring), ένδειξη αναπαραγωγής μουσικής μέσω Bluetooth και δυνατότητα απάντησης κλήσης.

Πληροφορεί επίσης για τη θερμοκρασία και την πίεση των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο.

Το Zontes 350GK διαθέτει επαγωγικό κλειδί Gen 2.5 με προηγμένη τεχνολογία κρυπτογράφησης και εξαιρετική αντικλεπτική προστασία.
Η ενσωματωμένη κεραία HF ενισχύει το σήμα του πομπού που αναγνωρίζεται από τη μοτοσυκλέτα όταν βρεθεί σε απόσταση 1,5 μέτρου.

Με θέση για μπρελόκ, το Keyless σύστημα τελευταίας γενιάς έχει δείκτη αδιαβροχοποίησης IP67. Σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική κλειδαριά τιμονιού δεύτερης γενιάς, προσφέρει στον αναβάτη την καλύτερη δυνατή εμπειρία, διευκολύνοντας την καθημερινότητά του.


Διαθέτει επίσης ενσωματωμένο σένσορα, που λειτουργεί ακόμα κι αν η στάθμη μπαταρίας του πομπού είναι χαμηλή.

Ο πλήρης φωτισμός LED παράγει καλύτερη απόδοση για μέγιστη ασφάλεια του αναβάτη.

Ο στρογγυλός προβολέας φέρει εξαιρετικής αισθητικής πινελιές με περιμετρικά φώτα ημέρας (DRL) σε σχήμα δακτυλίδι και με μία γωνιακή επίπεδη ράβδο αλουμινίου με το λογότυπο της Zontes να προβάλει από το πλάι, πάνω στο δεξιό τμήμα του προβολέα.

Η προσεγμένη εμφάνιση, ο καινούργιος κινητήρας, τα ποιοτικά και επώνυμα περιφερειακά – όπως τα φρένα της J.Juan και το ABS της Bosch – σε συνδυασμό με το σύνολο πλαισίου-αναρτήσεων, καθιστούν τη νέα Zontes 350GK μια από τις πιο πολυαναμενόμενες αφίξεις του φετινού καλοκαιριού!

Με τιμή στα €4.785 ευρώ, το νέο Zontes 350GK θα διατίθεται στη χώρα μας στις αρχές Ιουνίου, μέσα από το δίκτυο συνεργατών Evomoto της Γκοργκόλης Α.Ε.

Περισσότερες πληροφορίες: gorgolis-evo.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!