MotorBike.gr

Zontes C125: Νέοι δρόμοι, νέο cruiser, ξεχωριστή εμφάνιση

09/05/2024

Για τη μικρή κατηγορία, με αμερικάνικο στυλ

Άνοιγμα προς τα cruiser 125 κυβικών κάνει η Zontes, μια κίνηση που στοχεύει κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά και τις ευνοϊκές ρυθμίσεις, για τους κατόχους διπλώματος αυτοκινήτου, κάτι που ισχύει και στην Ελλάδα. Το Zontes C125 είναι ένα δυναμικής σχεδίασης και “αμερικάνικης” αύρας μοτοσυκλετάκι που θα ξεχωρίσει στο δρόμο.

Το νέο Zontes “σπάει” τις ομοιότητες με την υπόλοιπη οικογένεια της εταιρίας, παρουσιάζοντας μια ολόφρεσκη αισθητική γραμμή που θυμίζει την “κατηφορική” αλλά δυναμική γραμμή των Honda Rebel.

Η Zontes κάνει το ντεμπούτο της στα μικρά cruiser, τα οποία βασίζονται στο στυλ που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε “βορειοαμερικανικής προέλευσης”, με θέση οδήγησης με τα χέρια του αναβάτη τοποθετημένα ψηλά και αποκορύφωμα το πίσω φτερό που στερεώνεται πάνω στο ψαλίδι.

 

 

Η «επαναστατικότητα» αυτού του C125 εκδηλώνεται στο ότι διατηρεί ελάχιστα στοιχεία με τις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες της Zontes.

Το εμφανές περιμετρικό, διπλό σωληνωτό πλαίσιο με ενισχύσεις στην περιοχή του λαιμού του πιρουνιού και με τον κινητήρα να αποτελεί δομικό τμήμα στο κάτω του μέρος, χρησιμοποιεί ένα μακρύ, σωληνωτό επίσης ψαλίδι, που δίνει μεταξόνιο στα 1.480 mm, περίπου 10 cm μακρύτερο από τα αδέρφια του.

 

 

Οι αναρτήσεις είναι απόλυτα συμβατικές, με τηλεσκοπικό, συμβατικό πιρούνι μπροστά (με λαστιχένιες φυσούνες) και δύο αμορτισέρ πίσω.

Όσον αφορά τους τροχούς, αυτοί ακολουθούν μια νέα σχεδίαση με δέκα λεπτά μπράτσα που προσομοιώνει τροχούς με ακτίνες, ενώ οι ζάντες έχουν διάμετρο 16 ιντσών μπροστά και πίσω!

Τα ελαστικά έχουν διαστάσεις 120/80 και 140/70 αντίστοιχα.

Η υιοθέτηση αυτών των μικρότερων τροχών και όχι 17 ιντσών που χρησιμοποιούνται συνήθως – σύμφωνα με την εταιρία – καθιστά δυνατή μια χαμηλού ύψους σέλα, στα μόλις 700 mm από το έδαφος, ένα πλεονέκτημα για τους πιο κοντούς/ες αναβάτες/τριες, επιτρέποντας επίσης στους αρχάριους να αποκτήσουν σύντομα αυτοπεποίθηση.

 

 

Ο κάθε τροχός είναι εφοδιασμένος με το αντίστοιχο δισκόφρενο, 300 και 230 mm διαμέτρου, μπροστά και πίσω, που συμπληρώνονται από δικάναλο ABS.

Όλα τα φωτιστικά σώματα χρησιμοποιούν τεχνολογία LED με έναν “παραδοσιακό” στρογγυλό προβολέα πάνω στο τιμόνι και πολύ διακριτικά φλας.

Το πίσω φωτιστικό σώμα είναι μια “φωτεινή υπογραφή” σε σχήμα τόξου με οριζόντια γραμμικά φλας.

Το Zontes C125 έχει έναν εξελιγμένο και κατασκευασμένο κινητήρα της Zontes, που χρησιμοποιείται σε όλα της τα 125άρια, ο οποίος είναι από τους πιο ισχυρούς και τεχνολογικά προηγμένους για τον κυβισμό του: από τη χρήση της υγρόψυξης, της τετραβάλβιδης κυλινδροκεφαλής, τον ψεκασμό που αναπτύχθηκε από τη Bosch (έκδοση 8.0), συμπλέκτη μερικής ολίσθησης και κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων.

 

 

Αυτό το μοντέλο έχει ισχύ 14,7 ίππων στις 9.000 rpm και ροπή 13 Nm στις 7.000 rpm με χαμηλές εκπομπές CO2 μόλις 49 g/km.

Ο πίνακας οργάνων του χρησιμοποιεί μια οθόνη LCD που συγκεντρώνει μεγάλο όγκο πληροφοριών: ταχύμετρο με μεγάλα ψηφία, στροφόμετρο με οριζόντια διάταξη, ενδείξεις ψυκτικού και βενζίνης, ρολόι, συνολικό και μερικό χιλιομετρητή και κατανάλωση καυσίμου.

Ανάμεσα στις δέκα ενδείξεις που είναι τοποθετημένες και στις δύο πλευρές της οθόνης, θα πρέπει να τονιστεί η προειδοποιητική λυχνία χαμηλής πίεσης ελαστικών.

Για την εκκίνηση του C125, χρησιμοποιείται ένα έξυπνο κλειδί PKE v2.5, το οποίο ακόμα κι αν η μπαταρία του εξαντληθεί, μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιείται με επαγωγική λειτουργία, φέρνοντάς το πιο κοντά σε ένα συγκεκριμένο σημείο της μοτοσυκλέτας.

Οι διακόπτες στο τιμόνι διαθέτουν οπίσθιο φωτισμό που βοηθά στην αναγνώρισή τους σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Το C125 διαθέτει μια διπλή υποδοχή USB (υποδοχές A και C) με ισχύ έως και 18 W, η οποία επιτρέπει γρήγορη φόρτιση σε κινητό τηλέφωνο, ενώ στην αριστερή πλευρά περιλαμβάνει σύνδεση για ηλεκτρικά αξεσουάρ όπως GPS, αντικλεπτικά ή βοηθητικούς προβολείς.

Η νέα μοτοσυκλέτα της Zontes θα βρεθεί σύντομα και στην ελληνική αγορά και όταν συμβεί αυτό θα σας ενημερώσουμε πάραυτα.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!