MotorBike.gr

MOTUL DAKAR 2018: Μυθική εμπειρία

31/01/2018

Η Motul στον πιο σκληρό αγώνα του κόσμου

Το ραλί Dakar 2018, ένα από τα απαιτητικότερα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, του σκληρότερου χωμάτινου αγώνα στον κόσμο, ολοκληρώθηκε στην Κόρδοβα της Αργεντινής μετά από 14 ημέρες και 9.000 χιλιόμετρα εξαντλητικών διαδρομών, έντονου συναγωνισμού και επικών περιπετειών.

Το Dakar 2018 ήταν ιδιαίτερα σκληρό στα πρώτα του στάδια, με πολλά μεγάλα ονόματα να εγκαταλείπουν. Συνολικά, το 57% των συμμετεχόντων τερμάτισε στο ράλι! Οι συνεργάτες της Motul πανηγύρισαν τρία βάθρα σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες, με τον Akira Miura της Toyota Auto Body να κερδίζει την υποκατηγορία T2 (αυτοκίνητα).

Για τις μοτοσυκλέτες, αυτοκίνητα και τα Side by Side (SSV) που υποστήριξε η Motul, ο τερματισμός φαινόταν να απομακρύνεται όλο και περισσότερο με κάθε αγωνιστική μέρα που περνούσε, ωστόσο η XtremePlus Polaris Factory Team πήρε τη 2η, 3η και 4η θέση στην κατηγορία SSV, ενώ ο Kevin Benavides της ομάδας HRC τερμάτισε 2ος στις μοτοσυκλέτες, 16’53’’ πίσω από τον νικητή.

Original by Motul – πολεμιστές του Dakar

Η Motul, ως κύριος συνεργάτης του Dakar 2018, συμμετείχε ενεργά στην υποστήριξη των συμμετοχών της κατηγορίας ‘Original by Motul’ στις μοτοσυκλέτες – μια σημαντική καινοτομία που είχε τεράστια αποδοχή. Στην κατηγορία αυτή, οι αναβάτες δεν είχαν καμία βοήθεια και έπρεπε να φροντίζουν μόνοι τους για τη μηχανική συντήρηση της μοτοσυκλέτας ή του quad τους. Από τις 27 συμμετοχές ‘Original by Motul’, 16 τερμάτισαν και ο Γάλλος Olivier Pain ήταν ο νικητής με μεγάλη διαφορά μπροστά από τον Βρετανό Lyndon Poskitt και τον Ολλανδό Hans-Jos Liefhebber.

Αυτοί οι ‘πολεμιστές’ των ερήμων και των δρόμων, ενσάρκωσαν τον καθαρό ανταγωνισμό και το αληθινό πνεύμα του Dakar, το οποίο αυτό το μήνα εμφανίστηκε ως μια πραγματική κοινότητα Original by Motul – μία κοινότητα που είναι πιθανό να παραμείνει μαζί για πολύ καιρό ακόμα.

Το εργαστήριο Motul Racing

Φέτος, η Motul παρουσίασε το αγωνιστικό εργαστήριο ‘ΜOTUL Racing Lab’ διαθέσιμο για χρήση από κάθε αγωνιζόμενο σε κάθε bivouac, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εξοπλισμού χημικής ανάλυσης λιπαντικών.

Οι τεχνικοί της Motul ανέλυσαν πάνω από 150 δείγματα, από περισσότερες από 25 διαφορετικές ομάδες, τόσο από λιπαντικά της Motul, όσο και άλλων εταιριών σε διάφορους κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων. Το εργαστήριο και η διαθέσιμη τεχνογνωσία ήταν πολύτιμα για όλους τους συμμετέχοντες και η παρουσία της Motul ως επίσημος συνεργάτης λιπαντικών στο Dakar καθιερώθηκε γρήγορα!

Ο Xavier Gavory, επικεφαλής του τμήματος αγωνιζομένων της ASO, συνόψισε το Motul Racing Lab ως εξής: «Η Motul, χάρη στις γνώσεις, την τεχνογνωσία και την καινοτόμο προσέγγιση του αθλήματος, προσφέρει πραγματική προστιθέμενη αξία στον αγώνα. Το Motul Racing Lab συμβάλλει όχι μόνο στην αξιοπιστία των αγωνιστικών οχημάτων και στη βελτιστοποίηση των επιδόσεών τους, αλλά και στη στήριξη των αγωνιζομένων στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη γραμμή τερματισμού του πιο σκληρού αγώνα στον κόσμο».

Ζώντας τον αγώνα μέσω του Epic Story από την Motul

Ορισμένες από τις βασικές αξίες της Motul κυριάρχησαν στο Dakar και θα παρουσιαστούν μέσω του ‘Epic Story by Motul’, όπου επιβραβεύονται οι ομορφότερες ιστορίες, οι εφευρετικές ενέργειες και το πνεύμα μάχης. Εν ολίγοις, η εκπληκτική καθημερινή ζωή των ηρώων του Dakar όντας εφευρετική, συναδελφική και παλικαρίσια. 10 ιστορίες επιλέχτηκαν ως οι πιθανές ‘Epic Stories by Motul ‘ κατά τη διάρκεια του Dakar και τρεις θα προκριθούν από μια κριτική επιτροπή και θα δημοσιευτούν στην επίσημη σελίδα του Dakar στο Facebook στις 26 Ιανουαρίου και ο νικητής θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου.

Το Dakar μπορεί να τελείωσε για μία ακόμη χρονιά, αλλά το όνομα, οι αξίες, τα υψηλά πρότυπα και η συναδελφικότητα της Motul έχουν πλέον ενσωματωθεί ακόμη περισσότερο σε αυτό το επικό γεγονός. Προχωράμε για το 2019!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ MOTUL

Η γαλλική εταιρία Motul δραστηριοποιείται παγκοσμίως και ειδικεύεται στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διανομή λιπαντικών προϊόντων (αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και άλλων οχημάτων), καθώς και λιπαντικών βιομηχανικής χρήσης μέσω της δραστηριότητας της Motul Tech.

Η Motul έχει επίσης αναγνωριστεί ως ειδικός στα συνθετικά λιπαντικά. Ήδη από το 1971, η Motul ήταν η εταιρία πρωτοπόρος στην παρασκευή του πρώτου 100% συνθετικού λιπαντικού για κινητήρες αυτοκινήτων, το 300V, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας εστέρων η οποία χρησιμοποιήθηκε αρχικά στην αεροναυπηγική βιομηχανία.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, η Motul απέκτησε αξεπέραστη εμπειρία ως επίσημος προμηθευτής λιπαντικών για πολλές αγωνιστικές ομάδες και κατασκευαστές και συμμετέχει ενεργά στην περεταίρω ανάπτυξη των τεχνολογικών καινοτομιών στα motorsports.

Η Motul υποστηρίζει ομάδες αλλά και διεθνείς αγώνες και πρωταθλήματα όπως: 24 Hours of Le Mans (αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας), FIA World Endurance Championship, IMSA WeatherTech SportsCar Championship, Super GT, Drift, Pikes Peak, Japanese championship Super Formula, Blancpain Endurance Series, Dakar, Tour Auto, Le Mans Classic, MotoGP, World Superbike, World MX, FIM Endurance World Championship, IOM TT, MOTUL FIM Ice Speedway Gladiators World Championship, Roof of Africa και πολλές ακόμη.

Περισσότερες πληροφορίες για τα λιπαντικά και τα προϊόντα της Motul: www.motul.com

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!