MotorBike.gr

MICHELIN Enduro, 2018: Νέα γκάμα ελαστικών

18/12/2017

Τρία, για όλα

Τη νέα γκάμα ελαστικών MICHELIN Enduro, η οποία είναι το αποτέλεσμα μίας διαδικασίας ανάπτυξης που διήρκησε 4 χρόνια, παρουσίασε η Michelin. Η πρώτη παγκόσμια παρουσίαση είχε πραγματοποιηθεί στο 2017 FIM International Six Days of Enduro (ISDE), το οποίο διεξήχθη φέτος στη Γαλλία.

Η νέα σειρά MICHELIN Enduro εξελίσσει περαιτέρω τα χαρακτηριστικά της προηγούμενης σειράς που σχεδιάστηκε ειδικά για να καλύψει μία μεγάλη ποικιλία εδαφών, με τη δυνατότητα επιλογής μεσαίων και σκληρών εκδόσεων.

Χάρη στα νέα μείγματα καθώς και στο νέο σκάλισμα πέλματος αλλά και τη νέα κατασκευή σκελετού, τα MICHELIN Enduro προσφέρουν εξαιρετική πρόσφυση σε στεγνό και βρεγμένο έδαφος, χωρίς να μειώνεται η διάρκεια ζωής.

Η βελτιωμένη ελκτική ικανότητα της νέας γκάμας enduro προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια στη διατήρηση της τροχιάς και σημαντικά βελτιωμένη ικανότητα στο να ξεπερνά τα εμπόδια. Έτσι, οι αγωνιζόμενοι μπορούν να πετύχουν καλύτερους χρόνους. Διαθέτει, ακόμα, πρωτοποριακό συνδυασμό ασφάλειας και απόλαυσης για τους αναβάτες, για τους οποίους το enduro είναι περισσότερο μία διασκεδαστική δραστηριότητα.

Στη διαδικασία ανάπτυξης της καινούριας γκάμας MICHELIN Enduro συμμετείχαν οι πρωταθλητές Mathias Bellino, Julien Gauthier και Emmanuel Albepart. Τα ελαστικά δοκιμάστηκαν σε ακραίες συνθήκες και οι ειδικοί εκμεταλεύτηκαν τις παρατηρήσεις των κορυφαίων του αθλήματος, έτσι ώστε αυτά να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των χρηστών, όσο απαιτητικοί και αν είναι.

Χάρη στη νέα κατασκευή του σκελετού των ελαστικών και τη μορφή των μπλοκ πέλματος, η νέα γκάμα MICHELIN Enduro προσφέρει βελτιωμένη πρόσφυση και μεγαλύτερη ικανότητα απορρόφησης των κραδασμών σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, ενώ παράλληλα προσφέρει σημαντικά βελτιωμένη ικανότητα για τους αναβάτες να ξεπερνούν τα εμπόδια.

Παράλληλα, για μεγαλύτερη ευελιξία και εξαιρετική πρόσφυση σε βρεγμένο έδαφος, η τελευταία γενιά μειγμάτων γόμας έχει παραχθεί ειδικά για offroad χρήση και, σε συνδυασμό με το νέο σκάλισμα πέλματος, συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των επιδόσεων.

Τα νέα ελαστικά MICHELIN Enduro έχουν κατά 15% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ενώ οι επιδόσεις τους παραμένουν σταθερές σε όλη τη διάρκεια ζωής του ελαστικού. Παράλληλα, προσφέρει ακόμα καλύτερη συμβατότητα με τα νέα Bib Mousse.

Όσον αφορά στο πίσω ελαστικό, η Michelin είχε ένα πραγματικά εξαιρετικό ελαστικό το οποίο κάλυπτε μοναδικά όλες τις συνθήκες, από το στεγνό μέχρι τη λάσπη και τα συμπαγή εδάφη κ.ά. Αν υπήρχε μία έλλειψη, αυτή ήταν η πρόσφυση πάνω σε υγρές πέτρες και σε βραχώδες έδαφος. Το νέο ελαστικό της Michelin έχει αναπτύχθεί για να καλύψει ακριβώς αυτές τις συνθήκες, δίνοντας εξαιρετική πρόσφυση στις πέτρες και τις εκτεθειμένες ρίζες, σε βροχερό καιρό».

Μία απλοποιημένη γκάμα

Η Michelin έχει εστιάσει ιδιαίερα στο να κάνει πιο απλή την καινούρια γκάμα, προσφέροντας μόνο δύο επιλογές για μπροστινό ελαστικά και μία επιλογή για πίσω. Τα νέα ελαστικά MICHELIN Enduro είναι διαθέσιμα στις εξής διαστάσεις:

ΕΜΠΡΟΣ ΜΕΣΑΙΑ 90/90-21 M/C 54R ENDURO MEDIUM F TT
90/100-21M/C 57R ENDURO MEDIUM F TT
ΣΚΛΗΡΗ 90/90-21 M/C 54R ENDURO HARD F TT
ΠΙΣΩ ΜΕΣΑΙΑ 120/90-18 65R ENDURO MEDIUM R TT
140/80-18 70R ENDURO MEDIUM R TT

Με μεγάλη δραστηριότητα στο enduro, τα ελαστικά της Michelin ήδη διαγωνίζονται σε πάρα πολλά εθνικά πρωταθλήματα, καθώς και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro GP World Championship.

Από το 2000, η Michelin έχει κερδίσει πάνω από 40 παγκόσμιους τίτλους endurο, σε πολλές κατηγορίες.

Σχετικά με τη Michelin στην Ελλάδα:

Το 2017, η Michelin συμπλήρωσε 60 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα. Από το 1957, με δυναμική παρουσία στην αγορά, απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών προσφέροντας καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα, τεχνολογίες και υπηρεσίες. Υποστηρίζοντας περισσότερους από 300 μεταπωλητές ελαστικών στην Ελλάδα, λειτουργεί με υπευθυνότητα και εστιάζει στη στήριξη του ανθρώπινου κεφαλαίου, της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Με καταρτισμένο προσωπικό και σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Αθήνα και στον Αυλώνα, η Michelin επενδύει διαρκώς στην Ελλάδα, με όραμα να προωθεί την ασφαλή και βιώσιμη κινητικότητα στη χώρα και να προσφέρει έναν καλύτερο τρόπο να πηγαίνουμε μπροστά (www.michelin.gr).

Σχετικά με τον Όμιλο Michelin:

Ως η κορυφαία εταιρεία ελαστικών, δέσμευση της Michelin είναι να προωθεί τη βιώσιμη κινητικότητα καθώς και να σχεδιάζει και να διανέμει τα καταλληλότερα ελαστικά, υπηρεσίες και λύσεις για τις ανάγκες των καταναλωτών. Προσφέρει ηλεκτρονικές υπηρεσίες, χάρτες και οδηγούς, βοηθώντας τους πελάτες της να εμπλουτίσουν την κάθε διαδρομή και το κάθε ταξίδι και να τα μετατρέψουν σε μοναδικές εμπειρίες, ενώ αναπτύσσει υλικά υψηλής τεχνολογίας για τις ανάγκες της βιομηχανίας της κινητικότητας. Η Michelin, με έδρα το Clermont-Ferrand της Γαλλίας, έχει παρουσία σε 170 χώρες, 111.700 εργαζομένους και διαθέτει 68 μονάδες παραγωγής σε 17 χώρες, οι οποίες παρήγαγαν συνολικά 187 εκ. ελαστικά το 2015.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!