MotorBike.gr

Metzeler 2025: Τέσσερις τίτλοι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro!

21/10/2025

Όχι ένας, ούτε δύο, αλλά τέσσερις παγκόσμιοι τίτλοι στο Enduro

Ο Josep Garcia γίνεται και πάλι Παγκόσμιος Πρωταθλητής στις κατηγορίες EnduroGP και Enduro1, ο Andrea Verona στην κατηγορία Enduro2 και ο Axel Semb στην κατηγορία Junior

Από το 2005, τα ελαστικά Metzeler MCE 6 Days Extreme έχουν κερδίσει 69 παγκόσμιους τίτλους Εnduro, συμπεριλαμβανομένων και των οκτώ της Verona και των 7 του Garcia.

Josep Garcia – KTM

Josep Garcia – KTM

Η τελευταία φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Enduro 2025 ολοκληρώθηκε στη Γερμανία και οι αναβάτες που ήταν εξοπλισμένοι με ελαστικά Metzeler MCE 6 Days Extreme κέρδισαν τέσσερις παγκόσμιους τίτλους.

 

 

Ο Καταλανός Josep Garcia (KTM) στέφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία EnduroGP και επίσης, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στην Enduro1.

Andrea Verona -GASGAS

Ο Ιταλός Andrea Verona (GASGAS) κατέκτησε επίσης τον δεύτερο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία Enduro2, πετυχαίνοντας μια φανταστική διπλή νίκη στον αγώνα και ανεβάζοντας τον αριθμό των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων που έχει κατακτήσει στην καριέρα του στα οκτώ, συμπεριλαμβανομένου ενός στη γενική κατάταξη και επτά στην κατηγορία του.

 

 

Απίστευτη ανατροπή είχαμε στην κατηγορία Junior όπου ο προσωρινά πρωτοπόρος Kevin Cristino έχασε τον τίτλο και τον παρέδωσε στον Axel Semb.

Andrea Verona -GASGAS

Τέλος, με διπλή επιτυχία στη Γερμανία, ο Ιταλός Pietro Scardina αναδείχθηκε δεύτερος στην κατηγορία Youth (Νέων).

 

 

Οι τέσσερις τίτλοι που κατακτήθηκαν φέτος προστίθενται στην ήδη πλούσια γκάμα ελαστικών Metzeler MCE 6 Days Extreme, τα οποία, σε δύο δεκαετίες, από το 2005 έως σήμερα, έχουν κερδίσει 69 παγκόσμιους τίτλους enduro, συμπεριλαμβανομένων και των οκτώ που κέρδισε ο Andrea Verona και των επτά ο Josep Garcia.

Josep Garcia – KTM

Josep Garcia – KTM

 

Λιγότερο από ένα μήνα μετά τον τελευταίο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM EnduroGP 2025 με το GP Ιταλίας, η τελευταία πράξη της σεζόν πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε στο Zschopau της Γερμανίας (όπου φτιάχνονταν παλαιότερα οι μοτοσυκλέτες της ανατολικογερμανικής ΜΖ), ένα μικρό χωριό στη Σαξονία, μπροστά σε ένα μεγάλο και εορταστικό πλήθος οπαδών που, σε αυτή την περίπτωση όπως και στο GP του 2022, απέδειξαν για άλλη μια φορά την ιστορική παράδοση και το πάθος που διατηρούν για το Enduro.

Το Σαββατοκύριακο του Γερμανικού GP πραγματοποιήθηκε υπό τυπικά φθινοπωρινές καιρικές συνθήκες, ξεκινώντας το βράδυ της Παρασκευής με το Super Test γεμάτο θεατές, ακολουθούμενο από δύο ημέρες αγώνων μήκους 68 χλμ. η καθεμία.

 

 

Οι αναβάτες μας αντιμετώπισαν τρεις γύρους την ημέρα με την ακόλουθη σειρά: μια Ειδική Enduro μήκους 5,8 χλμ. μέσα σε ένα πολύ τεχνικό και φυσικό δάσος, με μαλακό έδαφος και τμήματα από ολισθηρές πέτρες, ακολουθούμενη από μια πρώτη Ειδική Cross μήκους 4,8 χλμ. μέσα σε μια πίστα motocross. 

Axel Semb-Fantic

Axel Semb-Fantic

Στη συνέχεια, αφού πέρασαν από το paddock για service, μια Ειδική διαδρομή Extreme μέσα σε ένα λατομείο, τόσο απαιτητική όσο και εντυπωσιακή, μήκους 1,4 χλμ. και χαρακτηρισμένη από απότομες και απαιτητικές αναβάσεις και καταβάσεις.

 

 

Για να κλείσει κάθε γύρος, πραγματοποιήθηκε η τελευταία ειδική του προγράμματος, μια δεύτερη Cross Test, εξαιρετικά γρήγορη, μήκους 2,3 χλμ., μέσα σε ένα μεγάλο λιβάδι με ολισθηρό έδαφος.

Axel Semb-Fantic

Η σειρά ελαστικών Metzeler MCE 6 Days Extreme περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία προδιαγραφών σχεδιασμένων για διαφορετικές εφαρμογές enduro και επιτρέποντας στους αναβάτες να βρουν τις λύσεις που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες τους.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!