MotorBike.gr

Παγκόσμιο Πρωτ. Ταχύτητας: Η Κολομβία στην κορυφή του κόσμου!

09/10/2024

O David Alonzo γράφει με χρυσά γράμματα την Κολομβία στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 

Έχουν περάσει περισσότερα από 50 χρόνια από τότε που ένας αναβάτης που κάνει ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατακτά τον τίτλο για μια νέα χώρα και μια νέα μάρκα από τις συνηθισμένες-εγκαθιδρυμένες του θεσμού

Ο καταπληκτικός Λατινοαμερικάνος Δαβίδ Αλόνθο (τι να κάνουμε, έτσι προφέρεται) πέτυχε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία για την Κολομβία και την CFMoto.

Η εντυπωσιακή σεζόν 2024 του 18άχρονου Αλόνθο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας Moto3 κατέληξε με την κατάκτηση του τίτλου την περασμένη Κυριακή στο Ιαπωνικό Γκραν Πρι, με τέσσερις γύρους να απομένουν ακόμη για να ολοκληρωθεί η αγωνιστική χρονιά, αφού πήρε 10 νίκες σε 16 αγώνες!

Είναι ο πέμπτος αναβάτης στην ιστορία που πετυχαίνει δέκα νίκες μέσα σε ένα χρόνο στη μικρή κατηγορία, ισοφαρίζοντας τους Fausto Gresini, Marc Márquez και Joan Mir, ενώ βρίσκεται μόλις  μία νίκη  πίσω από το ρεκόρ των έντεκα του Valentino Rossi.

Καθώς υπολείπονται 4 ακόμα αγώνες, ο Αλόνθο μπορεί να φτάσει αλλά και να ξεπεράσει τον Rossi, καταρρίπτοντας αυτό το ρεκόρ!

Έγινε επίσης ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία που έφτασε τις 14 συνολικά νίκες στα Moto3, ξεπερνώντας τις 13 του Romano Fenati, ενώ παράλληλα είναι ο 127ος αναβάτης στην ιστορία που κέρδισε παγκόσμιο τίτλο, ο 55ος στην ελαφριά κατηγορία (μετρώντας και τα 125cc) και ο 13ος στα Moto3.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!