MotorBike.gr

QJMotor COV 125: Νέο Motard που θα έρθει στην Ελλάδα

08/07/2025

Κλασικές γραμμές “Motard” σε ένα σύγχρονο σύνολο, μαζί με μια έκδοση εντούρο

H QJMotor συνεχίζει την επέκταση της ήδη τεράστιας γκάμας της, παρουσιάζοντας συνεχώς νέα μοντέλα.

Η τελευταία προσθήκη αφορά μια μοτοσυκλέτα που ανήκει στην Α1 κατηγορία και πρόκειται για ένα Supermotard, βγαλμένο απευθείας από την “χρυσή εποχή” αυτής της κατηγορίας.

Τα τελευταία χρόνια τα Supermotard μοντέλα είχαν σχεδόν εξαφανιστεί, με όποιες εξαιρέσεις υπήρχαν να κινούνται σε μεγαλύτερα κυβικά, ενώ στα 125cc ήταν σχεδόν ανύπαρκτα (στην χώρα μας έρχεται μόνο ένα αντίστοιχο μοντέλο από την SWM).

Τώρα όμως αυτό αλλάζει, καθώς η QJMotor κυκλοφόρησε το COV 125, το οποίο αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο.

Ο κινητήρας του QJMotor COV 125 είναι μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, με τέσσερις βαλβίδες και  ηλεκτρονικό ψεκασμό που προέρχεται από την Bosch.

Η απόδοσή του φτάνει τους 15 ίππους στις 9.500 rpm και τα 12,1 Nm ροπής στις 7.000 rpm, αγγίζοντας το ανώτατο επιτρεπτό όριο ισχύος για δίπλωμα Α1, κάτι που έχουμε συνηθίσει από την QJMotor στα “μικρά” μοντέλα της.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις WMTC3 η κατανάλωση φτάνει τα 2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, εξασφαλίζοντας αυτονομία άνω των 350 χλμ. από το ντεπόζιτο των 8 λίτρων.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό και συνεργάζεται με ανεστραμμένο πιρούνι μπροστά, του οποίου η διαδρομή αγγίζει τα 225mm, ενώ στο πίσω μέρος βρίσκουμε ένα κεντρικά τοποθετημένο μονοσόκ αμορτισέρ, με μοχλικό και δυνατότητα ρύθμισης της προφόρτισης του ελατηρίου.

Ένας μεγάλος δίσκος τύπου μαργαρίτα στα 320mm με διπίστονη δαγκάνα μπροστά και ένας δίσκος 220mm πίσω με μονοπίστονη δαγκάνα αναλαμβάνουν το φρενάρισμα, με την όλη διαδικασία πέδησης να επιβλέπεται από δικάναλο ABS.

Οι τροχοί (όπως επιβάλλεται σε αυτή την κατηγορία) έχουν διάμετρο 17” εμπρός και πίσω, ενώ τα ελαστικά έχουν διαστάσεις 100/80 και 130/70 αντίστοιχα.

Στο επίπεδο του εξοπλισμού η QJMotor μας έχει “καλομάθει” με μεγάλες TFT οθόνες που έχουν πληθώρα πληροφοριών και δυνατότητα συνδεσιμότητας.

Όμως στην περίπτωση του COV 125 επιλέχθηκε (ορθώς) μια μικρή και διακριτική LCD οθόνη μπροστά από την ρυθμιζόμενη μπάρα του τιμονιού, η οποία έχει τις απαραίτητες μόνο πληροφορίες.

Ο λόγος που αναφερθήκαμε σε αυτή την επιλογή ως ορθή είναι η φύση της κατηγορίας και η αισθητική που αυτή επιβάλλει.

Όπως σε ένα ρετρό, κλασικό μοντέλο τα αναλογικά όργανα με βελόνες τονίζουν τον χαρακτήρα του, έτσι και σε ένα Motard μοντέλο, η μικρή LCD οθόνη είναι “μονόδρομος” αν θέλεις να μείνεις πιστός στο κομμάτι εμφάνισης.

Το QJMotor COV 125 λοιπόν πετυχαίνει σε αυτό το σημείο, όπως πετυχαίνει γενικά στο να διατηρήσει την “σωστή” εικόνα, με το ψηλό φτερό, τα λιτά πλαστικά, την σχεδόν ίσια σέλα και το μασκάκι που περικλύει τον LED προβολέα.

Η μεγάλη διαδρομή αναρτήσεων φέρνει και μεγάλη απόσταση από το έδαφος (280mm), καθώς και μια σέλα στα 860mm, δείχνοντας ότι το QJMotor COV 125 δεν είναι μόνο “κατ’όνομα” Motard, αλλά έχει και τη χάρη.

Μάλιστα υπάρχει και μια δεύτερη έκδοση (δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα έρθει στη χώρα μας), το COV 125 X, με ακτινωτούς τροχούς (21” και 18”) και ελαστικά 90/90 και 120/80, προσηλωμένο στο χώμα, αποτελώντας ουσιαστικά μια εντούρο εκδοχή του COV 125.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!