MotorBike.gr

DUCATI: Ετοιμάζει εκρηκτικό Streetfighter V4, με 180 ίππους

16/07/2018

Γυμνό… φωτιά!

Πληροφορίες που διέρρευσαν από το εργοστάσιο της Ducati στη Μπολόνια, μιλούν για την παρουσίαση ενός ολοκαίνουργιου Streetfighter με κινητήρα V4. Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις του CEO της Ducati του Claudio Domenicali του πρόσφατου παρελθόντος, ότι ο κινητήρας V4 του Panigale θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα.

Απολύτως λογικό- πέρα από τις σπορ χρήσεις του τετρακύλινδρου V κινητήρα- να τοποθετηθεί ο ο κινητήρας του Panigale V4 πάνω σε ένα γυμνό supersport, πάνω στο στυλ που η Ducati γνωρίζει πολύ καλά, δηλαδή σε ένα νέο Streetfighter V4.

Ο κινητήρας, το πλαίσιο και οι αναρτήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μικρές μετατροπές, να “γδυθεί” η σπορ μοτοσυκλέτα και να μισο-ντυθεί με ρούχα μιας naked. Μα έχουν ρούχα οι naked; Ε, αυτά τα λίγα που φορούν συνήθως…

Μπορεί βεβαίως αργότερα να δημιουργηθεί και μια μοτοσυκλέτα στο ύφος του Hypermotard, με μυς που θα ξεχειλίζουν, λόγω του όγκου του κινητήρα. Οι πληροφορίες λένε ότι δεν θα κινηθεί η εταιρία προς τη δημιουργία μιας Multistrada που θα φοράει αυτόν τον κινητήρα, μιας και το καινούργιο 1260 έχει πολύ καλές επιδόσεις.

Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα ενός supernaked στις γραμμές του Monster 1200 R, που με τη βοήθεια του V4 των 180 ίππων θα γίνεται ένα πραγματικό τέρας, κι όλα αυτά στο κυνήγι μιας κατηγορίας γρήγορων γυμνών, όπως τα: Yamaha MT 10 SP, Aprilia Tuono V4 Factory το 1100 και KTM 1290 Super Duke R, BMW S 1000 XR.

Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το σαλόνι του Μιλάνου στο τέλος του χρόνου για την επίσημη παρουσίαση του Ducati Streetfighter V4 και μέχρι τότε ας περιοριστούμε στις ηλεκτρονικές ασκήσεις του πολύ καλού σχεδιαστή Julak Sendie.

Φωτογραφίες: julaksendiedesign.wordpress.com

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!