MotorBike.gr

CCM SPITFIRE, 2018: Οι 4 εντυπωσιακές!

02/11/2018

Μοτοσυκλέτες που φτύνουν φωτιές!

Μιας και το γυμνό, εμπνευσμένο βρετανικό cafe racer το CCM Spitfire προκάλεσε ενθουσιασμό στους μοτοσυκλετιστές ανά τον κόσμο, η εταιρία αποφάσισε να διασχίσει το κανάλι της Μάγχης το 2019 και να αρχίσει να το πουλάει σε Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία, σε τέσσερις υπέροχες παραλλαγές/εκδόσεις.

Έχει περάσει περισσότερος από ένας χρόνος από τότε που ανακαλύψαμε τα Spitfire, τις μοτοσυκλέτες της CCM που κάποτε αντιπροσωπευόταν και στη χώρα μας, εμφανίζοντας μερικά πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα – μέσα από φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Κι απ’ ότι φαίνεται δεν ήμασταν οι μόνοι που μας άρεσαν τα Spitfire, αφού παραγγελίες άρχισαν να έρχονται από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Ήδη στην αγορά από τη δεκαετία του ’70, πάντοτε η CCM είχε να κάνει με τη μοτοσυκλετιστική μαστοριά και μαεστρία. Μια γνήσια μορφή μοτοσυκλέτας που φτιαχνόταν από βετεράνους, γνώστες του χώρου μηχανικούς-μοτοσυκλετιστές και όχι από μαρκετίστες.

Στόχος της εταιρίας είναι να φτάσει κατευθείαν στις αγορές με προδιαγραφές Euro 5 με μια μοτοσυκλέτα νεο-ρετρό, πολύ ποιοτική από άποψη εξοπλισμού, και πολύ μαζεμένη. Ο κινητήρας είναι ένας παλιός 4βάλβιδος, υγρόψυκτος Husqvarna 600 cc, που κατασκευάζεται από την Κινεζική Shineray στην Ιταλία, αποδίδει περίπου 55 ίππους και φωλιάζει μέσα σε έναν καλοφτιαγμένο και καλοφινιρισμένο σωληνωτό σκελετό, φτιαγμένο από χάλυβα υψηλής ποιότητας.

Οι αναρτήσεις είναι της WP και τα φρένα Brembo. Σήμερα υπάρχουν έξι διαφορετικές εκδόσεις της οικογένειας Spitfire: από το απλό, Scrambler, Bobber, Flat Tracker, Cafe Racer και το RAF ( στις φωτογραφίες παρουσιάζουμε τις 4 πιο όμορφες).

Όλες οι εκδόσεις μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα, κινητήρα και αναρτήσεις και αλλάζουν τα στοιχεία που διαμορφώνουν την εκάστοτε προσωπικότητα. Οι στενές, μαζεμένες μοτοσυκλέτες είναι ιδιαίτερα ελαφριές, αφού ζυγίζουν μόλις 135 κιλά χωρίς υγρά! Τα 135 κιλά για κινητήρα 55 ίππων, είναι δυο νούμερα που μας δίνουν αμέσως μια ιδέα της μοναδικότητάς τους.
Ο κινητήρας που είναι κοινός για όλες τις εκδόσεις (χρησιμοποιείται και στα SWM που υπάρχουν και στην ελληνική αγορά), σύμφωνα με τους δημιουργούς του Spitfire
“είναι ένας ελαφρύς, αξιόπιστος και εύκολος στη συντήρηση κινητήρας με καλές επιδόσεις. Αυτό ακριβώς που θέλαμε για αυτές τις μοτοσυκλέτες” και μπαίνει στα πλαίσια χωρίς αλλαγές”.

Η CCM έχει μικρή ετήσια παραγωγή και φτάνει περίπου τις 1.000 μοτοσυκλέτες ετησίως, αν και οι Βρετανοί υπόσχονται ότι θα διπλασιάστει ο αριθμός.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι παρότι στις ευρωπαϊκές χώρες που προαναφέραμε θα δημιουργηθεί ένα μικρό δίκτυο συνεργατών στην κάθε μια, στη Μ. Βρετανία δεν υπάρχει δίκτυο αντιπροσώπων της CCM! Ο λόγος είναι απλούστατος, αφού οι πελάτες αγοράζουν μοτοσυκλέτες απευθείας από το εργοστάσιο και οι τεχνικοί και οι μηχανικοί μας πηγαίνουν στους πελάτες όπου κι αν βρίσκονται για να τους εξυπηρετήσουν. “Οι μηχανικοί μας μετακινούνται αν χρειαστεί, γνωρίζουν τους πελάτες με το μικρό τους όνομα. Είναι ένας τρόπος εργασίας που μπορεί να φαίνεται περίεργος, αλλά είναι κάτι που με τους μικρούς όγκους παραγωγής μας δουλεύει πολύ καλά και είναι λειτουργικό για εμάς όσο και για τους πελάτες μας”.


Μιας και η οδήγηση μιας CCM Spitfire είναι ιδιαίτερη εμπειρία, ψηλή είναι και η τιμή τους, στα 10.500 ευρώ για το φθηνότερο μοντέλο.

Οι παραγγελίες θα αρχίσουν μέσα στο 2019 και μέχρι τότε οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα της εταιρίας… και να ονειρεύονται.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!