MotorBike.gr

DUCATI PANIGALE V4: Ανάκληση για 5η φορά!

15/01/2019 Ducati

 Ένα λανσάρισμα με “προβληματάκια”…

Καθόλου ευχαριστημένοι δεν πρέπει να είναι οι άνθρωποι της Ducati που ακόμα μια φορά σύρονται σε ανάκληση της κορυφαίας τους supersport μοτοσυκλέτας. Για άλλη μια φορά στο προσκήνιο των ανακλήσεων η Ducati Panigale V4, V4 S και V4 SP, αυτή τη φορά για διαφορετικό λόγο.

Από την στιγμή που βγήκε στους δρόμους το εντυπωσιακό, από πλευράς εμφάνισης και από πλευράς επιδόσεων, μοντέλο συνοδεύτηκε με ανακλήσεις. Τέσσερις τον αριθμό, μόνο μέσα στο 2018 για διαρροές και φρένα.

Η σημαντικότητα της Ducati Panigale V4 έγκειται όχι μόνο στο ότι το μοντέλο είναι όσο πιο κοντά γίνεται σε μια υπερ-κατασκευή των MotoGP, αλλά και επειδή ήταν η πρώτη τετρακύλινδρη Ducati παραγωγής.

Ήταν η παρθενική προσπάθεια του Ιταλικού εργοστασίου να παρουσιάσει έναν κινητήρα διαφορετικό από τους παραδοσιακούς-εμβληματικούς V2 των 90 μοιρών, με τους οποίους είχε πορευτεί μέχρι σήμερα.

Η συνολικά εντυπωσιακή και αξιόλογη μοτοσυκλέτα στον τομέα της τεχνολογίας και των επιμέρους μηχανολογικών επιλογών και λύσεων, με ιπποδύναμη 212 ίππων μετά από τις τρεις αρχικές ανακλήσεις, δέχτηκε μια ακόμα πριν το τέλος του 2018 για αστοχία στο ψυγείο του κινητήρα (διαβάστε εδώ).

Τώρα, το πρόβλημα – της τελευταίας ανάκλησης – εντοπίζεται στον τεντωτήρα της αλυσίδας των εκκεντροφόρων, την χαλάρωση της τάσης του, που μπορεί να προκαλέσει διαρροή λαδιού, από τη βίδα ρύθμισής του – που βρίσκεται στη βάση του.

“Η διαρροή λαδιού μπορεί να φτάσει μέχρι τον πίσω τροχό και να οδηγήσει σε απώλεια του ελέγχου, με κίνδυνο πτώσης”, αναφέρει η ανάκληση.

Η πέμπτη ανάκληση δεν είναι ότι καλύτερο για μια τόσο ακριβή μοτοσυκλέτα υψηλού κύρους και η ιδιοκτήτρια εταιρία της Ducati, η Γερμανική Audi, σίγουρα δεν θα δηλώνει ευχαριστημένη.

Μπορεί οι ανακλήσεις των Ducati Panigale V4, V4 S και V4 SP να έχουν γίνει για “ψιλά πράγματα”, αλλά είναι 5 τον αριθμό, ενοχλούν τους ιδιοκτήτες τους (οι περισσότεροι εξ αυτών στις ΗΠΑ) και επίσης δεν βοηθούν στη συνολική εικόνα της εταιρίας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!