MotorBike.gr

DANI PEDROSΑ: Ο Σιωπηλός Σαμουράι

22/01/2019

Η καριέρα του Dani σε μια ταινία

Τιμώντας την πλούσια αγωνιστική καριέρα του μεγάλου ισπανού αναβάτη Dani Pedrosa η Red Bull αφιέρωσε ένα ένα ειδικά αφιερωμένο ντοκιμαντέρ-ταινία, υπογεγραμμένο από τους γνωστούς βελτιωτές μοτοσυκλετών Deus Ex Machina.

Ο Dani Pedrosa ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του MotoGP την τελευταία δεκαετία, και η είδηση της αποχώρησής του από τους αγώνες έκλεισε ένα κεφάλαιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tαχύτητας.

Σήμερα ο «El Cabroncito», όπως είναι το ψευδώνυμό του, κρέμασε τις φόρμες και το κράνος με τον αριθμό 26 και συνεργάζεται σαν αναβάτης εξέλιξης στην KTM.

Η Red Bull αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής με ένα ντοκιμαντέρ 32 λεπτών με τον τίτλο “Ο Σιωπηλός Σαμουράι”.


Ο παραπάνω τίτλος καλύπτει απόλυτα το πνεύμα και τον χαρακτήρα αυτού του ιδιαίτερου, ήσυχου και πράου, χαμηλών τόνων, Ισπανού αναβάτη.

Η καριέρα του σημαδεύτηκε από ατυχίες και τραυματισμούς, μια πορεία με σκαμπανεβάσματα – με θριάμβους και ταπεινωτικές ήττες – ήδη από το 2001, που τον έκαναν δημοφιλή σε εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Ο Dani Pedrosa είχε κάνει μια επιλογή σε όλη του την καριέρα: να οδηγεί Honda, κάτι που διέκοψε μόνο όταν τέλειωσε η αγωνιστική του διαδρομή, για να περάσει στην ΚΤΜ.

Μαζί με τον Pedrosa που κάνει – ενδοσκοπώντας – μια αναδρομή της μεγάλης του καριέρας, πρωταγωνίστρια στην ταινία μικρού μήκους είναι και μια Honda CR 500 Tracker, που δημιούργησε ο γνωστός βελτιωτικός οίκος Deus Ex Machina για λογαριασμό του.

Πρόκειται για ένα Old School Flat Track με έναν θηριώδη δίχρονο 500άρη κινητήρα της Honda με πλαίσιο από σωλήνες χρωμιομολυβδαινιούχου χάλυβα, εξαρτήματα από αλουμίνιο, ανάρτηση με ένα αμορτισέρ από την Race Tech, πιρούνι Ohlins με καλάμια 43 χιλιοστών και τροχούς 19 ιντσών. Το καρμπυρατέρ είναι της Lectron (που το θυμήθηκαν;) και συνολικά η μοτοσυκλέτα δημιουργήθηκε στα μέτρα του Pedrosa.

Ένα σύντομο βίντεο που δίνει κάποια στοιχεία από την μίνι ταινία-ντοκυμαντέρ μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω, ενώ αυτοί που θέλουν να δούν όλη την ταινία (με αγγλικούς υπότιτλους), πρέπει να πατήσετε τον σύνδεσμο που βρίσκεται… ακόμα πιο παρακάτω.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!