MotorBike.gr

DUCATI STREETFIGHTER V4: Έρχεται στην αγορά το 2020

14/06/2019

Βόμβα… απογυμνωμένη

Ήταν μια μοτοσυκλέτα που έλειπε από τη γκάμα της ιταλικής εταιρίας, κι απ’ ό,τι φαίνεται το κενό θα καλυφθεί με τον καλύτερο τρόπο. Οι φωτογραφίες της θηριώδους Ducati Streetfighter V4 δεν “διέρρευσαν” κατά λάθος στον Τύπο, αλλά  από την ίδια την Ducati, που ανακοίνωσε τη συμμετοχή της μοτοσυκλέτας στον φημισμένο αγώνα των ΗΠΑ, τον Pikes Peak, καθώς και την επίσημη παρουσίασή της στο Μιλάνο στο τέλος της χρονιάς.

Η Ducati Streetfighter V4 υπόσχεται να βάλει φωτιά στην άσφαλτο με την ιπποδύναμή της (210+ ίππους, βγάζει το Panigale, κάμποσοι λιγότεροι λοιπόν) και να ανάψει φωτιές στις καρδιές των Ducatisti που αρέσκονται στις γυμνές μοτοσυκλέτες.

Λίγα πλαστικά, πολύ γκάζι και ψηλό τιμόνι” είναι η απλή συνταγή της επιτυχίας της, μαζί, φυσικά, με την εμφάνιση που είναι άριστα δουλεμένη από Ιταλούς καλλιτέχνες.

Μην κρίνετε από τη “διακόσμηση” που βλέπετε να φοράει η τωρινή Ducati Streetfighter V4, γιατί είναι επίτηδες “πιξελάτη”, “λερωμένη” ώστε να μην αναδεικνύει – ακόμη – τις πραγματικές της γραμμές, αν και έχω την εντύπωση ότι παίρνουμε μια πολύ καλή ιδέα για το καλλίγραμμο της σιλουέτας της.

To ντεμπούτο της πρωτότυπης Streetfighter V4 θα γίνει στον αγώνα Pikes Peak “Race to the Clouds” στις 30 Ιουνίου στο Colorado των ΗΠΑ, στα χέρια του έμπειρου αμερικανού αναβάτη Carlin Dunne.

“Η Streetfighter V4 θα είναι ένα από τα αστέρια της παγκόσμιας πρεμιέρας των μοντέλων Ducati 2020″ δήλωσε ο Claudio Domenicali, Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati.

Η Ducati Streetfighter V4 είναι το αντίστοιχο Panigale για την κατηγορία των naked, και θα είναι η ισχυρότερη Streetfighter που εμφανίστηκε ποτέ. Απλά και σταράτα.

O κινητήρας που θα χρησιμοποιηθεί σε αυτή την περίπτωση είναι ο Desmosedici Stradale V4 με τα 1,103 cc που κινεί τα Panigale V4 και V4 S, αποδίδοντας τους εντυπωσιακούς 214 ίππους (157.5 kW), ενώ μπορεί και για παραπάνω! Το πιο λογικό όμως είναι ότι στην περίπτωση της Streetfighter V4 η ιπποδύναμη θα χαμηλώσει, για να αυξηθεί η ροπή. Το πόσο θα το ξέρουμε τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του εργοστασίου, η μοτοσυκλέτα θα παρουσιαστεί στο κοινό στο EICMA 2019 και θα διατεθεί στους αντιπροσώπους της Ducati από τα μέσα Μαρτίου 2020 και μετά.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!