MotorBike.gr

INDIAN JACK DANIEL’ S, 2021: Μπέρμπον και V-2

11/08/2020

Κάνει να πίνουμε αλκοόλ και να οδηγάμε;

Όχι δεν κάνει. Είναι πολύ επικίνδυνο γιατί μειώνονται οι ικανότητές μας και καθυστερούν τα αντανακλαστικά μας. Το λύσαμε αυτό. Από την άλλη, δεν πειράζει καθόλου η αγαπημένη σου μοτοσυκλέτα να είναι βαμμένη στα χρώματα του αγαπημένου σου ουίσκι. Η Indian, που είναι η πρώτη αμερικάνικη εταιρεία μοτοσυκλετών στην ιστορία, συνεργάζεται για 5η συνεχόμενη χρονιά με το πρώτο καταγεγραμμένο αποστακτήριο της Αμερικής, γιορτάζοντας την κληρονομιά τους με μια ακόμα Indian-Jack Daniel’s Limited Edition.

Η Indian Motorcycle, η πρώτη εταιρεία μοτοσυκλετών της Αμερικής και το Jack Daniel’s, το πρώτο εγγεγραμμένο αποστακτήριο αλκοόλ και πιο συγκεκριμένα αμερικάνικου ουίσκι (μπέρμπον) της Αμερικής, μαζί με τους custom-άδες” Klock Werks Kustom Cycles, παρουσίασαν πρόσφατα τη νεότερη έκδοση της οικογένειας των Ιndian-Jack Daniel’s περιορισμένης παραγωγής που κάνουν την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για την – με όνομα σιδηρόδρομο – Jack Daniel’s Limited Edition Indian Roadmaster Dark Horse και είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που οι δυο αμερικανικές μάρκες συνεργάζονται για να γιορτάσουν την αμερικανική μαστοριά-αριστοτεχνία μέσω μοτοσυκλετών limited edition.

Το φετινό μοντέλο σχεδιάστηκε προσεκτικά ώστε να ενσωματώσει τον χαρακτήρα του Jack Daniel’s Gentleman Jack, του σπέσιαλ μπέρμπον που δημιουργείται μέσα από μια σχολαστική διαδικασία – παλαιωμένο σε χειροποίητα δρύινα βαρέλια – διαθέτοντας μια ισχυρή, αλλά ισορροπημένη γεύση βελανιδιάς, την οποία συμπληρώνουν λεπτές νότες καραμέλας και βανίλιας.

Η μοτοσυκλέτα τώρα, η Jack Daniel’s Limited Edition Indian Roadmaster Dark Horse, φέρει πολλά στοιχεία που προσπαθούν να αντικατοπτρίσουν τον χαρακτήρα και τη διαδικασία απόσταξης και γήρανσης του ουίσκι, όπως για παράδειγμα το ειδικό χρώμα της “Whisky Pearl” και τις αποχρώσεις  της βελανιδιάς.

“Συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με την Jack Daniel’s και τους Klock Werks που σχεδιάζουν τις συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες και είμαστε ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε ξανά την αμερικανική αριστοτεχνία και την επινοητικότητα μέσω αυτής της συνεργασίας τριών εμβληματικών αμερικανικών εμπορικών σημάτων”, δήλωσε ο Reid Wilson, αντιπρόεδρος της Indian Motorcycle. “Η Indian Roadmaster Jack Daniel’s Limited Edition είναι η πιο ακριβή μοτοσυκλέτα τουρισμού της εταιρίας μας, κι όπως και το Gentleman Jack, αντιπροσωπεύει την απόλυτη προσήλωση στην ποιότητα”.

Μόλις 107 τέτοιες μοτοσυκλέτες θα κατασκευαστούν για να διατεθούν παγκοσμίως. Η Jack Daniel’s Limited Edition Indian Roadmaster Dark Horse θα διαθέτει τα παρακάτω:

Πέρα από την αποκλειστική σχεδίαση και τα χρώματα που είπαμε νωρίτερα, το φινίρισμα είναι custom, ιδιαίτερης τεχνικής και ποιότητας, ενώ υπάρχουν μοναδικές λεπτομέρειες πάνω στη μοτοσυκλέτα, που περιλαμβάνουν περίτεχνα μαρσπιέ (floorboard) με χαραγμένο το Gentleman Jack, ραφτή την επωνυμία Jack Daniel στη σέλα, στο πάνω τμήμα του ντεπόζιτου, στα καπάκια μπροστά από τον κινητήρα, αλλά και ειδικό ταμπελάκι ανάμεσα στους κυλίνδρους του κινητήρα, με αύξοντα αριθμό, που υποδηλώνει την περιορισμένη παραγωγή του μοντέλου.

Η μοτοσυκλέτα θα διαθέτει για πρώτη φορά το σύστημα θερμαινόμενης – “ψυχόμενης” σέλας της Indian που ονομάζεται Motorcycle ClimaCommand Rogue.

Η σέλα ClimaCommand Rogue χρησιμοποιεί πατενταρισμένη θερμοηλεκτρική τεχνολογία για την ψύξη ή τη θέρμανσή της, τόσο για το τμήμα του αναβάτη όσο και για αυτό του συνεπιβάτη.

Υπάρχουν αυθεντικά σήματα του Jack Daniel κεντημένα στις επιφάνειες της σέλας από γνήσιο δέρμα, οι αναβάτης/συνεπιβάτης έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται τη θέρμανση και ψύξη κατά το δοκούν!

Στον εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας θα υπάρχει και ένα πολυτελές κορυφαίο ηχοσύστημα Ride Command με ενσωματωμένο Apple CarPlay, καθώς και χειριστήρια για Bluetooth και USB, πλοήγηση και εκτεταμένες δυνατότητες εξατομίκευσης του συστήματος.

Επίσης θα διαθέτει αναβαθμισμένο σύστημα ήχου PowerBand 600 watt, θερμαινόμενα γκριπ, μια ρυθμιζόμενη σε ύψος ζελατίνα και μπαγκαζιέρες που κλειδώνουν-ξεκλειδώνουν με τηλεκοντρόλ.

Τώρα όσον αφορά τη μοτοσυκλέτα, διαθέτει μπροστινό τροχό 19 ιντσών και κινείται από έναν κινητήρα V-twin Thunderstroke 116 – 1.890 κυβικών εκατοστών με ωστήρια! – που αποδίδει την υψηλότερη ροπή (168 Nm) της κατηγορίας της.

Οι Αμερικάνοι όπως συνηθίζουν δεν ανακοινώνουν την ιπποδύναμη, αλλά τουλάχιστον τον αριθμό των σχέσεων του κιβωτίου ταχυτήτων, που είναι έξι. Κουβέντα δεν γίνεται επίσης για το συνολικό βάρος που θα είναι… πάρα πολύ, κοντά στα 400 κιλά, ίσως και παραπάνω.

Η Jack Daniel’s Limited Edition Indian Roadmaster Dark Horse είναι διαθέσιμη για παραγγελία μέσω των αντιπροσώπων της Indian σαν μοντέλο του έτους 2021, με τις παραδόσεις να ξεκινούν από τον Σεπτέμβριο του 2020. H μοτοσυκλέτα θα κοστίζει κοντά στις 33.000 ευρώ. Στην υγειά τους!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!