MotorBike.gr

Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: H πανδημία ανέστησε τα μεταχειρισμένα Superbike!

17/05/2021

Στο προσκήνιο τα κλασικά

Αυξημένη ζήτηση και διπλασιασμός των τιμών για τα παλιά αλλά καθόλου ξεχασμένα superbike στη Βρετανία, με τους ανθρώπους της αγοράς να αποδίδουν το φαινόμενο… στον κορωνοϊό! Μάθετε πώς και γιατί.

Κοντεύουμε τον ενάμιση χρόνο από τότε που ο COVID-19 έκανε την εμφάνισή του, αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό τις ζωές όλων μας. Κληθήκαμε να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα. Οι καραντίνες αλλά και ο καθ΄ολα δικαιολογημένος φόβος των κοινωνικών συναναστροφών, μας οδήγησε σε μια πρωτοφανή απομόνωση.

Ξαφνικά, οι ώρες που διέθεταν οι άνθρωποι για τις συνήθεις ασχολίες τους, σε συνδυασμό με τις αναστολές στον εργασιακό τομέα, οδήγησαν σε περίσσεια ελεύθερου χρόνου και αυτός ο χρόνος κάπως έπρεπε να περάσει, ει δυνατόν ευχάριστα / δημιουργικά και χωρίς συγχρωτισμό με τους άλλους.

Μέχρι τώρα, έχουν επιβεβαιωθεί τεράστιες αυξήσεις στις πωλήσεις που αφορούν σε κονσόλες παιχνιδιών, σε κιθάρες (και γενικά στα μουσικά όργανα), καθώς και στα ποδήλατα, με τα τελευταία να έχουν σαφώς ένα πρακτικό σκέλος στην εποχή του κορωνοϊού, αφού προσφέρουν ασφαλείς προσωπικές μετακινήσεις και μάλιστα με μικρό κόστος αγοράς.

Σε όλα αυτά, έρχονται να προστεθούν και τα μεταχειρισμένα superbike, τουλάχιστον στην Βρετανία, με την ζήτησή τους να έχει αυξηθεί κατακόρυφα! Τι έχει συμβεί;

Όπως αναφέρουν άνθρωποι της αγοράς, το φαινόμενο δεν διαφέρει στις αιτιάσεις του από την αύξηση των πωλήσεων στις κονσόλες παιχνιδιών και τα μουσικά όργανα. Απλά έχει διαφορετική έκφραση και δρομολόγηση.

Πολλοί είναι αυτοί λοιπόν στην Βρετανία, που θέλουν να διαθέσουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε κάτι διασκεδαστικό και συναρπαστικό, που να συνδυάζει το «έξω» και την απόσταση από τους άλλους.

Η μοτοσυκλέτα φαντάζει και είναι ένα ιδανικό μέσο για να εκπληρωθούν όλα αυτά τα ζητούμενα, αλλά τα καινούργια μοντέλα είναι ακριβά, ειδικά όταν κάποιος ψάχνει για μεγάλες συγκινήσεις από οδηγική συμπεριφορά και επιδόσεις.

Αναπόφευκτα, λοιπόν, οι ενδιαφερόμενοι στρέφονται στα μεταχειρισμένα Superbikes, με τα Honda CBR900RR Fireblade, τα Κawasaki ZX9R , τα Υamaha R1 και τα Suzuki GSXR 1000 εικοσαετίας, να γίνονται ανάρπαστα.

«Δεν είναι απλά και μόνο η αγορά τους», αναφέρουν έμποροι μεταχειρισμένων, «είναι και ο χρόνος που επενδύουν για να τις φέρουν και πάλι σε καλή λειτουργική κατάσταση», και με βάση αυτό αναδεικνύουν και άλλη μια τάση που αναπτύσσεται αυτή την στιγμή στην Βρετανία, αυτή της αναπαλαίωσης – αλλά μη φανταστείτε τίποτα προπολεμικά μοντέλα.

Οι μοτοσυκλέτες της δεκαετίας του 1990, για παράδειγμα, επιτελούν μια χαρά τον ρόλο αυτό και σιγά-σιγά αρχίζουν να αναδεικνύονται σε… σύγχρονες κλασικές.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!